Nedeea  Burcă 

 

Cu un  an în urmă, când am pornit noi la drum, pandemia de covid 19 nu se declanșase încă. Cu toate astea, peisajul mediatic românesc ni se părea, încă de pe atunci, excesiv negativ și, cum știam foarte bine că presa nu doar descrie lumea, ci o și influențează direct, una dintre intențiile noastre a fost să încercăm o creionare mult mai nuanțată a realității, prezentând cititorilor nu doar răul, ci și binele, nu doar problemele, ci și eventualele soluții. Dar, ceea ce ne doream mai mult decât orice era să sprijinim și să încurajăm capitalul autohton.

     Din păcate, cursul  ulterior al evenimentelor ne-a îngreunat mult munca.

     Pentru că e foarte greu să reziști promovând un program constructiv, cu accent pe posibilități și posibile rezolvări ale provocărilor cu care ne confruntăm, atunci când o mare parte a colegilor noștri aleg să înfățișeze o viziune distopică asupra a tot ce ne înconjoară, hrănindu-se din spaimele cele mai profunde ale oamenilor, copleșindu-i cu tot soiul de ”știri” care de care mai aberante și mai înfricoșătoare și încercând să înlăture, parcă, toate celelalte reflexe ale emoției și ale inteligenței umane.

     Ceea ce nu înseamnă că am fost sau suntem ușor de descurajat.

     Vocea Românului va continua să fie o publicație în slujba tuturor cetățenilor români, un răspuns la tabloidizarea, senzaționalismul și tendințele de negativitate ale unei  foarte mari părți a mass mediei românești  contemporane. Nu am avut și nu avem  vreo agendă ascunsă, iubim libertatea și suntem în continuare convinși că România are nevoie nu de politicieni care se sfâșie între ei, asmuțind, totodată, clasele și categoriile sociale unele împotriva altora și antagonizând societatea până  dincolo de limitele suportabilului, ci de un proiect de țară (real și nu doar la modul declarativ), un proiect de creștere economică durabilă, independentă, de pace socială, de pe urma căruia să beneficieze toți cetățenii săi.

     Noi nu servim pe niciunul dintre puternicii vremelnici ai zilei, noi servim România

~~~~~~~~

 

 

 

 

 

 

 

Confesiuni…după un an…

 

Acum un an un prieten, Cornel Moisă, a venit la mine și mi-a propus să facem un ziar. Știam că prietenul are expertiză în domeniul economic fiind un bun cunoscător al industriei din România. Desigur că eram amândoi conștienți de « aglomerația » din media și am discutat despre acest lucru. Foarte repede după aceea am cunoscut-o pe Nedeea Burcă, editorialista care v-a încântat pe parcursul întregului an. Profesionalismul și experiența ei în domeniul media au completat echipa. Sunt momente în care nu îmi vine să cred că o echipă formată din numai trei oameni la început a putut sa îndeplinească un asemenea vis. Nu era simplu să lansezi un ziar nou fără aproape nicio resursă în afară de buna credință și cunoștințe din domeniul economic.

Făcând o analiză am văzut că există o nișă de piață în zonă problemelor reale economice și sociale ale românilor. Voci autorizate în domeniu precum sindicatele și patronatele erau rar mediatizate, punctele lor de vedere fiind rar aduse în atenția opiniei publice. Cele peste 500.000 de accesări în primul an ne-au dovedit că există un orizont de așteptare pentru dezbaterea în media a problemelor reale ale societății românești și mai ales pentru soluții.

 

Am ales încă de la început să nu ne implicăm în dezbateri politice mai ales ca acestea erau și sunt în cea mai mare parte fără elemente concrete și mai ales fără soluții reale pentru problemele societății românești.

Trebuie să mulțumesc în mod special experților care au acceptat să ne dea interviuri și care fiind personalități recunoscute cu puncte de vedere și soluții concrete au dat credibilitate ziarului nostru și ne-au creat un nucleu de cititori fideli. Le mulțumesc în primul rând acestora, cititorilor, care au făcut ca demersul nostru să aibă un sens.

Am primit de-a lungul timpului multe reacții . Fie ele pozitive sau negative, acestea ne-au dovedit că subiectele noastre fac parte din agenda publică. Le mulțumim deci tuturor celor care ne-au trimis reacții .


Vă asigur că din punctul meu de vedere dumneavoastră, cititorii, sunteți cei cei care contează și de aceea ziarul nostru se va  ocupa în continuare de problemele dumneavoastră. Așteptăm în continuare replici și sugestii de la dumneavoastră.

Cu cele mai bune sentimente și urări  numai de bine, al Dumneavoastră  Ioan Cezar Corâci.

 

~~~~~~~~

 

 

 

 

 

 

Cornel Moisă

 

Acum un an, împreună cu o echipă mică, dar extrem de inimoasă, formată din subsemnatul, prietenii mei, Cezar Corâci și Nedeea Burcă, începeam un proiect plin de bune intenții, dar deloc ușor, având în vedere că doi din cei trei nu prea cunoșteam zona presei online.

Ideea era să oferim și un alt punct de vedere față de ceea ce se promova în această zonă, identificând ca domeniu de interes capitalul autohton și problemele lui, evidențiate de opiniile unor oameni cu expertiză, al căror dosar profesional era certificat de rezultate concrete obținute în viața profesională și nu de un perete de diplome obținute la facultăți absolvite prin completarea unor chestionare, gen x și 0, respectiv oameni proveniți din sindicate și patronate cu vechime în societatea noastră.

A fost greu, dar și frumos și deși toată activitatea noastră s-a bazat pe voluntariat, acest lucru ne-a oferit avantajul independenței editoriale. De multe ori, am avut poate un gând ascuns care ne îndemna să renunțăm, dar faptul că în ziua precedentă câteva mii de oameni ne-au citit, pe  noi și mai ales pe colaboratorii noștri, ne-a făcut să continuăm, chiar fără niciun sprijin financiar.  Știți cum se zice, cu bani poate toată lumea, fără, mai greu. Doar cu suflet! Și totuși, avem peste 500.000 de vizualizări, într-un an de zile și datorită dumneavoastră mergem mai departe.

De asemenea, ne-am confruntat și cu procese, câștigate în primă instanță, pentru devoalarea unor lucruri considerate de noi nelalocul lor, fapte pentru care am cerut verificarea din partea organelor abilitate. Genul acesta de acțiuni împotriva noastră ne-a adus aminte de un anumit stil în care unii își amenințau reclamanții pentru ca aceștia să renunțe la acuzații!  Dar suntem de abia în primul an, deci învățăm încă să pășim în această lume frumoasă!

Ne păstrăm crezul (pe care îl puteți vizualiza aici) și vom continua să oferim ȘTIRI CU SUFLET!

Vă mulțumim încă odată, vouă cititorilor și colaboratorilor noștri!!!

 

Redăm mai jos câteva dintre urările de La mulți ani! din partea colaboratorilor noștri, cărora le muțumim încă o dată pentru sprijin!

 

 

 

 

 

 

 

Costin Georgescu

 

În situația actuală contează orice aport, plecând de la  principiul că paharul  de apă se umple din picături. Și fiecare  picătură, indiferent că este a unui om, a unei grupări,  a  unei instituții și, în special, a mass mediei e extraordinar de  importantă. Poporul nostru, ca și întreaga omenire, de altfel,  trece  printr-o  criză necunoscută până  acum și nepregătită,  dacă vreți, la nivel mondial. Nimeni nu  se aștepta  la așa ceva. Și  atunci  contează   foarte  mult aportul  fiecăruia. Și consider că în  anul care a trecut presa a avut, în cea  mai mare  parte, cu  excepțiile de rigoare, evident,  a avut  un  aport deosebit în această  luptă  dacă  vreți  necunoscută și de o altă natură  decât cele de  până  acum. Și de aceea și  dumneavoastră ați avut aportul și sper că și în continuare aportul  să  fie tot mai puternic, tot mai incisiv, fiindcă avem nevoie de acest  lucru. Avem nevoie de o presă liberă, de o presă curajoasă,  de o presă  corectă și, din păcate, știți foarte bine, ca și mine, mai  sunt cazuri când nu se respectă acest deziderat extraordinar de important, în special în aceste momente grele. De asta vă doresc tot binele din lume și vă urez foarte mult succes.

 

 

 

 

 

 

Dumitru Costin

 

 

Într-o lume a  presei dominată  de servilism politic, într-o lume a  presei în care zeul Ban dictează și alterează de multe ori curățenia demersului jurnalistic Vocea Românului rămâne printre puținele publicații care continuă să  facă jurnalism de calitate. Urez sănătate și mult succes echipei Vocea Românului la aniversarea unui  an de existență și le doresc puterea de a face față ispitelor care compromit, cu zi ce trece, presa din România. Mult succes!

 

 

 

 

 

 

Adrian Severin

 

Deși a trecut doar un an de când a început să vorbească, Vocea Românului a adunat foarte multe urechi care o ascultă. Asta, desigur, pentru că nu inventează, ci informează, nu îndoctrinează, ci analizează, nu manipulează, ci luminează. A alege teme cu adevărat importante, a le trata serios și a le prezenta decent sunt cheile succesului în lumea presei de azi fascinată de faptul divers, ahtiată de senzațional, minată de superficialitate și mânată de gustul scandalului. Îi urez Vocii românului să continue a vorbi, pentru mulți ani de aici înainte, pe tonul de până acum și să devină cea mai puternică voce.

 

 

 

 

 

Mircea Coșea

 

La un an de la funcționare remarc un succes deosebit al acestei noi publicații în spațiul românesc și mă bucură foarte mult pentru că  corespunde pe deplin cerințelor românilor adevărați care vor să vadă  din țara lor locul unde lucrurile merg nu numai mai bine, dar și mai demn, mai independent, aș putea spune, din punctul de vedere al curajului de a aranja lucrurile așa cum vrem noi, nu așa cum vor alții, și această preocupare  pentru ce înseamnă țara, românii și demnitatea lor pe mine mă bucură foarte mult. Să dea Dumnezeu să fie un ziar care să trăiască mult timp, care să fie din ce în ce mai aproape de inimile noastre, ale românilor, și toate felicitările pe care le pot aduna astăzi în aceste cuvinte le transmit cu cea mai mare plăcere celor care au  avut ideea, forța și aș spune eu, și curajul ca să publice și să scrie lucruri care ne interesează pe toți dar care în ziua de astăzi sunt spuse cu  din ce în ce mai multă, n-aș spune teamă, dar lipsă de interes. Pentru că în spatele intereselor pe care românii le au și care sunt de foarte multe categorii, de la consumatorism până la europenism, există și România. Și trebuie să ne gândim la ea, iar cei care publică acest ziar, cei care l-au gândit, l-au finanțat, care continuă să-l publice, merită toată lauda și toată recunoștința noastră.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dr. Catalin Nae

President & CEO

INCAS – National Institute for Aerospace Research

 

 

Sunt bucuros ca am ocazia sa transmit gandurile mele celor care fac posibilia aparitia acestui ziar.

Este o performanta remarcabila pentru echipa editoriala, capabila sa ofere o tribuna de dezbatere pentru o serie de subiecte putin abordate in alte publicatii. Consider ca orientarea catre zona de competitivitate economica, cu implicatiile specifice sectorului industriei de aparare si de securitate, reprezinta elementul care face diferenta in zona media in raport cu alte publicatii.

Succesul pe care il are este datorat profesionalismului echipei editoriale si tenacitatii cu care acestia au reusit sa se impuna.

Vreau sa ma alatur celor care ureaza viata indelungata publicatiei si spera in dezvoltarea acestei unice platforme de dezbatere profesionala.

 

 

 

 

 

 

 

DRAGOȘ FRUMOSU 

 

La mulți ani , Vocea Românului”. O publicație care numai într-un an a dovedit pe lângă profesionalism, dragoste față de țară și față de români. Să lupți împotriva corupției, abuzurilor și pentru binele românilor, nu este ușor într-o țară care are un stat paralel, în care Constituția nu este respectată sau deciziile constituționale sunt călcate în picioare. Am spus de multe ori că nu suntem departe de statutul de colonie, cu tot potențialul pe care îl avem. Din păcate, interesele celor care conduc destinele noastre sunt personale, nu naționale, iar Vocea Românului, este o publicație on line care luptă pentru adevăr și pentru stoparea abuzurilor.

Vă doresc viață lungă și să nu uitați că avem nevoie de voi !

 

 

 

 

 

 

Cora Muntean

Presa nu trebuie să fie gura lumii, ci vocea ei.

Eu cred că „Vocea Românului” asta face. Pentru că aici nu găsești știri pentru trafic, metodă care a omorât presa românească ci, așa cum spune motto-ul site-ului, „știri cu suflet”.

Sunt convinsă că este foarte greu să faci asta. Unii fac echilibru între trafic și profesionalism și, deși sunt o armată de oameni, le este foarte greu. Principiile nu vând, principiile nu fac trafic. A-ți face un crez din a încerca, cât de bine poți tu, să reprezinți cu onestitate vocea românului – acesta este deja un mare succes.

Pentru mine, „Vocea Românului” a fost o întâlnire cu trecutul. O întâlnire neașteptată, pe care nu o credeam posibilă. Nedeea Burcă este o parte din viața mea.

Viață lungă și voce fermă!

 

 

 

 

 

JEAN FRANCOIS JUND

 Vocea Românului fête sa première bougie ! Bravo et félicitations ! je souhaite à la rédaction un joyeux anniversaire ! Journal en ligne que je lis régulièrement avec attention. Des articles qui sont présentés par des experts de haut niveau et qui sont enrichissants ! Dans cette période difficile avec la pandémie et les effets sur l’économie, je souhaite beaucoup de succès au journal et beaucoup de bonne santé à la rédaction et aux lecteurs « La multi ani » ! Jean Francois Jund

Vocea Românului sărbătorește primul an ! Bravo și felicitări ! Urez redactiei la mulți ani ! Jurnal online pe care îl citesc cu atenție in mod regulat. Articol prezentate de experti de top si care sunt foarte interesante ! În această perioadă dificilă de pandemie și efectele asupra economiei, doresc ziarului mult succes , multă sănătate redacției și cititorilor « La mulți ani » ! Jean Francois Jund

 

 

 

 

 

 

Silvia Vlăsceanu

Într-o perioadă în care nu știm ce ne aduce ziua de mâine, Vocea Românului este constanta din viața noastră, o „voce” care vibrează si ne aduce alături de oameni si evenimente notabile.Avem nevoie de această Voce pentru a aminti tuturor că suntem Români! La mulți ani!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiberiu Gabriel Dobrescu

Preşedinte

Mesaj aniversar „Cu ocazia împlinirii unui an de activitate al ziarului Vocea Românului, vă urez proiecte împlinite şi ediții la fel de valoroase în următorii ani.

Vă asigur că, Autoritatea Națională pentru Calificări, vă este un partener şi un susținător al inițiativelor, asigurându-vă de toată disponibilitatea noastră.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Viorel MANOLE (M.Sc.)

EXECUTIVE DIRECTOR

 În urmă cu 12 luni industria de Apărare era un Cor, dar fără Un Prim Solist. A apărut VOCEA ROMÂNULUI cu un dirijor talentat,  de excepție, care ne-a oferit o scenă cu o vizibilitate în plină evoluție și din ce în ce mai mulți cititori avizați. “ Acum când vrem să fluierăm Fluieram în Cor . LA MULȚI ANI!

 

 

 

 

 

 

 

Emil Hedeșiu

Coordonator al Proiectului RO.A&D

 

Cornel Moisă și Vocea sa de român împlinesc un an de jurnalistică. L-am cunoscut prin intermediul unui prieten comun, care mi-a recomandat oportunitatea de a închega un parteneriat între Vocea Românului și Proiectul RO.A&D. Iar oportunitatea s-a concretizat într-o colaborare fructuoasă, atât prin promovare reciprocă, cât și prin preluarea și promovarea interviurilor Vocii Românului în rândul cititorilor publicației online RO.A&D, constituiți din cei cu interese în industria de aviație și apărare din România: decidenți din administrație, manageri de top români și străini, reprezentanți ai ambasadelor cu relații diplomatice cu țara noastră.

Interviurile Vocii Românului au un specific apreciat și adecvat pentru RO.A&D și nu numai: sunt la obiect, pe subiect și sunt luate unor personalități ale vieții noastre publice, care s-au remarcat prin implicare și competențe. Și să dau drept exemple, doar pe cei care au legătură într-un fel sau altul cu industria A&D românească: Vasile Boicu, DG ROMAERO; Aurel Cazacu, expert militar; Dumitru Costin, președintele BNS; Costin Georgescu, fost director al SRI; Bogdan Hossu, președintele Cartelului Alfa; Iulian Iancu, președintele Comisiei de industrii și servicii a Camerei Deputaților; Jean Francois Jund, administrator al JFcontact SRL; Gabriel Lință, DG Dacia Military Industry; Viorel ManoleDEx PATROMIL; Cătălin Nae, DG INCAS. Dar interviurile din paginile Vocii Românului sunt cu mult mai multe și reprezintă o imagine interesantă a particularităților societății românești. Un rol însemnat în atingerea succesului îl au Cezar Corâci și Cornel Moisă, cei doi responsabili cu realizarea interviurilor.

Vocea Românului și-a câștigat un loc propriu în publicistica din țara noastră și are șanse să se facă din ce în ce mai auzită în cât mai multe medii datorită responsabilități și echilibrului cu care tratează interviurile sale.

La cât mai multe ediții de succes!

Numai bine Vocii Românului!

 

 

 

 

 

 

 

Augustin Hagiu

 

La mulți ani , Vocea Românului și la cât mai multe materiale reale, așa cum ne-ați obișnuit deja.
Este nevoie ca această voce să patrundă cât mai mult în raționalul profund al economiei și societății românești, cufundate în emoția falsă, perpetuă, generată de cei ce nu simt nimic legat de națiunea română. Mulțumesc pentru șansa de a exprima ceea ce simt, fără cenzură și într-o manieră atât de profesionistă.

 

 

 

 

 

 

 

Florin Vîlnei

 

Un ziar de succes, se vede ca  urmare a evoluției  cu privire la vizualizări și la interesul pe care și-l manifestă oamenii cu privire la informațiile pe care  le transmite. Este, din punctul meu de vedere, un cotidian care s-ar  putea extinde  la nivel național foarte rapid, având în vedere evoluția…  Felicitări pentru lucrul ăsta și felicitări în primul rând  pentru faptul că informațiile transmise sunt informații care privesc realitatea și adevărul zilei, care până la urmă ne  înconjoară în fiecare moment. Felicitări încă o dată, la mulți ani cu multe, multe vizualizări!

 

 

 

 

 

 

Un modest contributor,
Alin Mihăiță Goga

(modestia domnului Alin Goga i-a adus 37 000 vizualizări ale articolului publicat în Vocea Românului)

 

LA MULȚI ANI ”VOCEA ROMÂNULUI”, SINGURUL ZIAR ”NAȚIONAL”!

 

În vremurile în care a fi ”conservator”, pro-familie, pro-tradiții, pro-credință și libertate de conștiință sau ”patriot” reprezintă o rușine, chiar în ziua în care soarta lumii e la cumpăna alegerilor dintre globalismul-marxist și conservatorimul creștin-tradiționalist în cea mai puternică națiune a Lumii, ziarul ”Vocea Românului” sărbătorește UN AN DE EXISTENȚĂ, o existență frumoasă, activă și susținută, pe palierul promovării intereselor naționale ale României și ale românilor și în detrimentul intereselor altora!
În zilele în care Europa iudeo-creștină e trădată de liderii ei și predată unui multiculturalism ratat al unor hoarde agresive și ucigașe, din dragoste pentru o stupidă „corectitudine politică”, „Vocea Românului” își asumă misiunea ingrată de a spune adevărul incomod, cu orice risc!
În timpurile când e o modă să ataci Biserica Națională spre entuziasmul isteric al unor mancurți care au pierdut legătura cu rădăcinile lor naționale și cultura poporului din care fac parte, ziarul ”Vocea Românului” s-a poziționat echilibrat și demn alături de poziția exprimată de marele și inegalabilul Mihai Eminescu care spunea că „Biserica răsăriteană e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre. Ea a stabilit şi a unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil, încât suntem singurul popor fără dialecte propriu-zise; ea ne-a ferit în mod egal de înghiţirea printre poloni, unguri, tătari şi turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare şi singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre. Cine-o combate pe ea şi ritualurile ei poate fi cosmopolit, socialist, republican universal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu e.” (Mihai Eminescu, „Liber-cugetător, liberă-cugetare”, „Timpul”, 2 februarie 1879, în „Opere”, 1989, vol. X, p. 187)
Mândru și fericit că sunt cititor, susținător și modest contributor al ziarului ”Vocea Românului”, îi urez să rămână aceeași COLOANĂ VERTEBRALĂ a unei prese menită să apere și să salveze românismul și România de asaltul alogenilor deveniți stăpâni pe noi:

„Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi

Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!

Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,

Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,

Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,

Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,

Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,

Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!

Cu deosebită considerație,

Alin Mihăiță Goga

 

 

 

 

 

 

 

Vasile Boicu

 

A fost o plăcere să colaborăm cu Vocea Românului, iar realizările ROMAERO să se numere printre subiectele abordate în acest prim an de activitate a ziarului.

Vă doresc mult succes și îmi doresc să vă pot transmite aceleași gânduri bune și cu ocazia următoarelor dumneavoastră aniversări. La mulți ani!

 

Cu deosebită considerație,

Director General

Vasile Boicu

 

Credincioşi obiceiului…

 

Împlinirea vârstei de un an, de către „Vocea Românului”, publicaţie online, nu este fireşte o sărbătoare, chiar şi pentru cei alăturaţi acestui proiect publicistic. Dar este un moment, la care tresărind în faţa datei de calendar, realizează împreună că au suflul necesar pentru continuarea cursei de maraton, cu respiraţia de acum bine reglată, aptă pentru noi şi noi „ştiri cu suflet”. Ce s-a consemnat în acest răstimp, a trecut deja în arhiva site-ului. Ca orice publicaţie, „Vocea Românului” are viaţa sa densă, încărcată de nelinişti, publicând nu puţine anchete bine făcute, pe varii domenii de activitate, ştiri de actualitate, atitudini. Şi va continua, suntem convinşi, să existe, atâta vreme cât în această ţară va fi nevoie şi de atitudini şi cât mai este liber dreptul la opinie. Credincioşi obiceiului de a face urarea cuvenită, de bine, prietenilor noştri, de la „Vocea Românului”, le dorim sincer şi din toată inima „La mulţi ani!”.

Cuvântul Libertăţii  – Craiova

 

 

 

 

Ayako Funatsu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Camelia Săvoiu

 

Urarea de La mulți ani la împlinirea primului an de la lansare, o însoțesc cu cele privind cât mai multe povești care merită spuse, teme care merită abordate și oameni care merită aduși în fața publicului român. Cele bune!

 

 

 

MULȚUMIM COLABORATORILOR ȘI CITITORILOR NOȘTRI!