Joe Biden a declarat că, dacă va fi ales, va semna Legea egalității în primele 100 de zile[1].

Legea egalității va modifica toate legile privitoare la drepturile civile ale cetățenilor americani, toți cei care ar îndrăzni să se opună ideologiei stângii cu privire la sex fiind considerați, brusc, ”rasiști”, ceea ce nu doar că ar îngrădi libertatea religioasă a creștinilor, a musulmanilor și a evreilor, dar ar avea un potențial impact negativ de lungă durată asupra tuturor persoanelor și instituțiilor care respectă convingerile tradiționale cu privire la căsătorie, sexulitate, identitate, afectând profund întreaga societate americană.

Legea egalității ar obliga angajatorii să acopere cheltuielile legate de avort, forțând profesioniștii din domeniul medical să efectueze sau să asiste la efectuarea avorturilor.

În ultimele sale luni de mandat, administrația Obama a încercat să forțeze aceeași politică, declarată, însă, ilegală de un judecător federal. Iar odată cu intrarea în funcție a administrației Trump, Departamentul de Justiție a aprobat decizia acelui judecător.

Aplicarea acestei politici privitoare la avort la nivelul întregii țări ar duce la aneantizarea tuturor izbânzilor pro-life de până acum ale președintelui Trump.

De asemenea, Legea egalității ar obliga angajatorii la plata tuturor procedurilor chirurgicale prin care aspectul fizic al transgenderilor și funcțiile caracteristicilor lor sexuale sunt modificate pentru a corespunde cu cele asociate social genului dorit, impunând totodată efectuarea lor de către profesioniștii din domeniul medical (chiar și în situațiile, foarte numeroase, în care asemenea intervenții sunt dăunătoare din punct de vedere medical și, pe cale de consecință, contravin interesului superior al pacientului respectiv).

Dacă, de exemplu, asigurările medicale acoperă mastectomiile necesare în tratamentul cancerului, dar nu și procedurile solicitate în vederea schimbării sexului, Legea egalității ar considera aceasta drept o ”discriminare” ilegală. După cum și medicul care ar alege să efectueze mastectomiile necesare în cazurile de cancer, dar nu și pe cele de ”realocare sexuală”, ar fi găsit, de asemenea, vinovat de ”discriminare”.

Așadar, Legea egalității ar anula politica lui Trump, care a încercat să protejeze libertatea medicilor de a nu efectua proceduri considerate dăunătoare din punct de vedere medical.

Legea egalității ar obliga școlile și întreprinderile să permită accesul în toate băile, vestiarele și dușurile pentru femei a acelor băieți/bărbați care se identifică drept fete/femei. Și viceversa. Lucru valabil, de asemenea, în cazul echipelor sportive.

Administrația Obama a impus acest mandat transgender școlilor din toate cele 50 state însă, administrația Trump a inversat această politică încă din primele sale săptămâni de mandat.

Legea egalității va putea fi folosită pentru a obliga armata nu doar să plătească pentru procedurile de schimbare de sex, ci și pentru a o forța să accepte recruți care suferă de disforie de gen și nu sunt pregătiți pentru luptă.

Administrația Trump a implementat o politică atentă și nuanțată care permite transgenderilor să servească în armată, dar numai în conformitate cu sexul lor biologic, ceea ce, odată cu promulgarea Legii egalității va fi, considerat, de asemenea, ”discriminare”.

Legea egalității ar forța agențiile de adopție din toate cele 50 de state, fie să își încalce convingerile conform cărora fiecare copil are dreptul la o mamă și un tată, fie să își încheie activitatea.

Legea egalității ar forța pe mulți dintre proprietarii micilor afaceri să își încalce convingerile privitoare la căsătorie și sexualitate. La nivel de stat, acest lucru s-a întâmplat deja, dar administrația Trump i-a susținut totuși, permanent, izbutind să evite, în foarte multe cazuri, ca aceștia să fie tratați ca încălcători ai legii federale privind drepturile civile.

Legea egalității amenință libertatea de exprimare, libertatea de asociere și libera exercitare a drepturilor religioase a majorității electoratului american.

Oricine crede că am fost creați bărbați și femei, precum și că bărbații și femeile au fost creați unii pentru ceilalți, va fi în pericol. Ceea ce înseamnă că evreii ortodocși, romano catolicii, creștinii evanghelici, musulmanii, cât și oamenii care nu urmează o anumită tradiție religioasă, dar care iau în serios datele oferite de știință, se vor afla pe partea greșită a legii federale a drepturilor civile.

Ceea ce se va întampla dacă Joe Biden va fi ales președinte.

Nedeea Burcă