PATRU POVEȘTI ADEVĂRATE CE ÎȘI AU TÂLCUL ȘI MORALA LOR

PRIMA POVESTE

La începutul celui de-al doilea  război mondial, când soarta evreilor din Europa era  pecetluită, dar încă mai existau speranțe și căi de salvare, câteva sute de evrei înstăriți au cumpărat un vapor în scopul de a-și duce familiile în America. Dar pentru acest lucru aveau nevoie de viză, așa că s-au adresat ambasadorului SUA de la  Londra.

În fond  nu prezenta nici un obstacol  obținerea vizei, dar el a refuzat. Acei oameni curajoși, determinați să-și salveze familiile, au plecat la drum pe ocean fără aprobările necesare.

Când ambasadorul SUA a aflat, s-a   grăbit să înștiințeze guvernul american că se apropie de țărmul țării o  navă cu emigranți ilegali.

Evreii care reușiseră să scape din pericolele războiului, s-au trezit la capătul drumului în imposibilitatea de a coborî pe țărm. Lipsiți de noroc au trebuit să se reîntoarcă în Europa devastată de război, unde au fost arestați și arși în lagărele de exterminare.

Când  s-a aflat aceasta, rabinul Londrei s-a dus la ambasadorul SUA în Londra și i-a  spus:

– Stimate domn ambasador, faptele tale sunt nedemne nu numai funcției pe care o ai, ci și ca  om. De acum înainte, din cauză că din vina ta s-a petrecut aceste crime, TU ȘI TOȚI RMAȘII TĂI SUNT BLESTEMAȚI ! Ambasadorul se numea Joseph Patrick   Kennedy, iar despre  blestemul familiei Kennedy  cred că toată lumea a   auzit.

A DOUA POVESTE

Tot la începutul celui de-al doilea război mondial, când oamenii au înțeles soarta evreilor, în Lituania, ambasadorul Japoniei era un om integru, care nu admitea crimele naziștilor și a avut grijă de evreii din Europa, acordându-le viza de intrare în Japonia, de unde puteau pleca oriunde doreau. Astfel a  salvat  peste două mii de evrei.

Când au aflat naziștii, au ordonat Japoniei care le era aliată, să îl destituie pe ambasadorul nedisciplinat. Până la termenul de părăsire a funcției mai erau două săptămâni, timp în care s-a lucrat zi și noapte la editarea vizelor, ba chiar au fost luate și ajutoare, echipe suplimentare de lucru, astfel că au salvat încă mulți evrei.

Aceasta era o faptă de mare curaj. Înainte de plecarea ambasadorului a venit o delegație de la Templul din Vilnius pentru a-i mulțumi.

„Pentru faptele sale de bine pentru poporul evreu, vei fi pomenit veșnic și noi ne  vom ruga ca Cel de Sus să te binecuvânteze și să-ți răsplătească ție și urmașilor tăi”.

Bunul ambasador s-a întors în Japonia și spre surprinderea lui nu a fost pedepsit, ci doar  concediat și pensia anulată. Pentru a-și ocroti familia a deschis un mic atelier de   reparații mașini. Acest  atelier se numea Mitzubishi.

A TREIA POVESTE

În centrul orașului Kiev din Ukraina, se înalță statuia în memoria conducătorului național atotputernic Bogdan Hmelniţchi (Khmelnytsky).

El este înfățișat călare pe calul său frumos, cu mâna dreaptă ținând sceptrul, simbol al puterii invincibile a Ukrainei.

Hmelniţchi (1595-1657) fost hatman lituanian polonez, creștinat și aliat cu cazacii, el fiind mândria ukrainilor și toți vizitatorii se minunează de frumusețea statuii marelui lor conducator.

Dar puțin știu că el era un antisemit sălbatic, care are la activ multe pogromuri și incendieri de așezări pașnice de  evrei nevinovați. Nu au fost cruțați nici copiii și nici femeile. Acestea sunt  dovedite istoric. Multă cruzime și amar.

Bogdan Hmelniţchi cel blestemat pe pământul Ukrainei, dar într-una dintre așezările în care mercenarii lui cazaci au  dezlănțuit focurile iadului, au  omorât, au siluit, au jefuit, au fost strânși tineri și tinere în sinagoga așezării și le-au dat foc cu oamenii înăuntru. Din așezare a rămas numai  numele.

Bogdan a murit din accident cerebral, a fost înmormântat în localitatea Subotiv, în biserica  ancestrală alături de fiul sau Tymish.

Bogdan a avut numai un fiu, fără alți urmași. Un nobil polonez cucerește localitatea Subotiv și ordonă deshumarea și dezonorarea lui Bogdan și a fiului său Tymish, așa că nu au mai rămas nimic din urmele lor pământești nicăieri.

Dar după sute de ani a venit și pedeapsa adevărată, căci  așezarea se numea acum Cernobîl,  iar centrala atomică nr. 4 a fost construită exact pe locul  fostului templu.

A PATRA POVESTE

BLESTEMUL BRÂNCOVENILOR

Spitalul Brâncovenesc nu ar fi existat fără însuflețirea nobilă a Saftei Brâncoveanu, soția Banului Grigore Basarab Brâncoveanu, care a dorit ca instituția să fie operă de binefacere.

Însă după 150 de ani de istorie, spitalul situat în centrul istoric al Bucureștiului a fost dărâmat, căci nu era inclus în planurile urbanistice ale lui Ceaușescu.

Safta Brâncoveanu a comandat o inscripție în marmură pe care a așezat-o în bisericuța din curtea spitalului „Inscripția, care se află acum la Curtea Veche, conține la final un blestem care cere Divinității ca cel care se va atinge de ctitorie, adică de spital, să fie omorât de cei din neamul său într-o zi de sărbătoare”.

Ceaușescu a dărâmat spitalul și biserica în anul 1984. A rămas doar inscripția. În anul 1989, Ceaușescu a fost omorât de cei de un neam cu el chiar în ziua de Crăciun. Blestemul,  spune așa:

„Se face acest spital pentru săraci și de moarte năprasnică în zi de Crăciun să moară cel care se va atinge de acest spital”.

****

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banc de sezon:

Negocieri Biden-Boris Johnson-Putin. Dupa o ora de discutii, Boris Johnson scoate un ceas cu capac sa vada cat este ora, iar pe capac era gravat: „De la Joe Biden pentru Boris”.
– Dupa o perioada de discutii, scoate si Biden un ceas de argint cu capac, iar pe capac era gravat: „De la Boris Johnson pentru Joe”.
– Dupa alta ora de discutii aprinse, Vladimir Putin scoate un ceas din aur cu diamante, iar pe capac era gravat: „De la I.C. Bratianu pentru Carol I”

 

 

 

 

 

1.Ieri, era retrograd să folosești cuvintele „mama” și „tata”,musai „părinte 1” și „părinte 2”. Erai un medieval dacă împărțeai lumea între femei și bărbați. Genul neutru, fluid era obligatoriu de recunoscut. Azi,s-a modificat schimbarea. La putere a revenit „mama” care fuge cu copiii din calea războiului, „tata” care rămâne acasă, bărbații luptă și sunt chemați la arme, femeile trebuie aparate. Ironic, cei mai activi în folosirea acestor cuvinte „retrograde” sunt cei care ieri scriau ode despre părinte 1 și părinte 2. Totuși, genul fluid ce face? Luptă sau stă acasă cu copiii?

2.Ieri dacă invocai libertatea riscai să îți iei multe șuturi. Libertate? Nu, nu, sănătate în primul rând, supraviețuirea, viața ! Astăzi, toată lumea își pune hastagul corect, luptă pentru libertate, e permis. Oamenii sunt invitați să moară pentru libertate. Aceleași personaje și ieri și azi,discursul diferă.

3. Ieri paradigma era contra statului național, azi mergem la război pentru independența statului național.

4. Ieri era despre minorități, despre drepturile lor, azi s-a șters această temă. Ieri era la putere cardul. Plasticul. Ce învechit erai dacă nu aveai card, dacă nu plăteai cu el.. Azi, cashul este la putere. Bancomatele sunt nefuncționale, magazinele nu acceptă plata decât cu hârtiuțe..

5. Ieri erai bastonat dacă mergeai la protest, azi ești cel mai bun cetățean, empatic, cool, dacă te aduni cu zecile de mii, sutele de mii, să protestezi. Motivul face diferența :când lupți pentru libertatea ta, ești nasol. Când lupți pentru libertatea altora, ești cool.

6. Ieri erai un nenorocit dacă ți se părea injust să se solicite certificatul verde la cazarea într-un hotel. Azi ești un putinist nenorocit dacă observi că pensiunile și hotelurile sunt pline de refugiați, fără niciun certificat verde. Aceiași oameni care ieri urlau despre necesitatea certificatului verde, azi te sfâșie dacă îl menționezi.

7. Ieri statul român își închidea spitalele pentru proprii cetățeni, azi este generos și se oferă să trateze răniții ucraineni. Cetățenii români? Ee, nu e grav! Să știți că nu numai bugetul de pensii al Italiei s-a ușurat, ci și al României…

8. Ieri urlam după spitale, cheltuiam banii pe izolete, măști, vaccinuri, azi le-am dat dracu’ și cumpărăm arme. Aștept ziua când discursul se va schimba și se vor lua măsuri pentru cetățenii acestei țări. Aștept…

9.Ieri era oribil să te duci la biserică, „pupătorii de moaște”, azi filmăm și lăudăm oameni care se roagă în centrul unui oraș din Ucraina. Aceiași imbecili, ieri erau scârbiți, azi sunt pătrunși de frumusețea momentului.

10.Ieri eram îngrijorați pentru facturi, azi suntem gata să devenim săraci lipiți și să susținem „lupta pentru independența”. Nici prin cap nu ne trece că am putea fi manipulați… Mai săraci, mai subordonați, mai proști..

11.Ieri lupta era împotriva discriminării, azi expulzăm sportivi, muzicieni, artiști pentru simpla vină de a fi ruși. E apartenența la un popor un stigmat? Da? Se acceptă? Și atunci de ce mai blamåm ipocrit h@locaustul? Ieri blamam comunismul, cu listele lui negre, azi facem altele.. Ieri fiecare viată conta, cel puțin așa era mantra, azi filmăm reportaje CNN pe un pod, lângă trupul unui soldat rus mort. Îl filmåm, ne bucurăm…

Înțelegând cât de ușor suntem de manipulat, elitele au căpătat adicție în acest sens. Ne mută cum și când doresc. Pas cu pas, din pandemie, în război, până la victoria finală care nu-i departe!

Pe „ieri” îl știți, pe „azi” îl trăiți, dar „mâine”? Să ne fie frică de „mâine”! Sămânța acestui „mâine” este în acest prezent pe care îl tratăm superficial, uitând că și el a fost născut din orbirea noastră de „ieri”..

 

Un banc bun 😇:

O coloană a armatei ruse în drum spre Kiev se oprește lângă un deal. De după el se aude dintr-un megafon: „Un soldat ucrainean e mai tare decât 10 soldați ruși!”. Iritat, comandatul rus trimite 10 soldați peste deal, se aud împușcături, strigăte, apoi liniște, nici unul nu se mai întoarce. Iar megafonul: „Un soldat ucrainean e mai tare decât 100 de soldați ruși!”. Enervat, comandantul rus trimite 100 de soldați peste deal. De data asta se aud și mai multe împușcături, zgomot de lupte, apoi liniște și nimeni înapoi. Aceeași voce: „Un soldat ucrainean e mai tare decât 1000 de soldați ruși!”. Scos din fire, comandantul rus trimite o mie de soldați peste deal la atac! Urmează zgomote de mare bătălie, strigăte, răpăituri de gloanțe, apoi iar nimic, liniște. Apare însă acum un soldat rus grav rănit târându-se spre ai lui. Reușește să ajungă aproape de ei și le strigă cu ultimele puteri: „Nu vă duceți! E o capcană! Sunt doi!”

 

 

 

 

 

 

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

 

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

 

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

Superbe,remarcabile REFLECTII
Acestea sunt: „Reflecţiile oncologului brazilian
Drauzio Varella”, câştigător al Premiului Nobel
în Medicină.
1.Vârsta a Treia începe oficial la 60 de ani şi se
presupune că se termină la 80, dar nu este un
consens.
2.Vârsta a Patra sau Bătrânețea începe la 80 de
ani şi se termina la 90.
3. Longevitatea începe la 90 şi se termină când
mori.
4. Nimeni nu este sănătos după 50 de ani.
Sănătoşi sunt tinerii; bătrânii au mereu una sau
mai multe indispoziţii care sunt proprii vârstei.
5. Despre ce este vorba atunci, este de a
îmbătrâni sănătos, adică, cu indispoziţiile
controlate şi fără complicaţii.
6. Dacă vrei să ştii cât vei trăi şi cum vei ajunge la
vârsta asta, uită-te şi aminteşte-ţi de părinţii tăi.
Moştenirea genetică este fundamentală pentru a
stabili un pronostic al vieţii. Cine a avut cancer
sau infarct înainte de 60 de ani îl va transmite
prin gene copiilor lor, pentru că aceştia vor avea
mai mari probabilităţi să dezvolte aceleaşi boli.
Logic, dezvoltarea unei boli cronice implică
prezenţa multor factori, dar genetica este doar
unul din ele.
7. “Suntem ceea ce mâncăm” spun naturiştii şi nu
le lipseşte dreptatea. Dacă în afară de genetica
defavorabilă îţi mai pui şi 3-4 linguriţe de zahăr
la fiecare cafea pe care o bei, savurezi toate pieile
de pui fript şi te răsfeţi cu şorici de porc ca
aperitiv la sfârşit de săptămână, ţi-ai transformat
arterele în canale înfundate. Adică, nu vei avea
bună circulaţie, bună oxigenare, ceea ce va
echivala cu moartea celulară sau altfel spus,
îmbătrânire accelerată sau prematură.
8.În consecinţă, dacă vrei să ai o bătrâneţe
sănătoasă, începând de la 50 de ani ai grijă de
alimentaţia ta şi nu mai mânca “chimicale”, nu
mai face excese de grăsime. Un bun mic dejun, un
prânz bun şi o cină uşoară sunt cheia pentru
echilibrul tău interior.
9.Partenera cu dieta este băutura. Înlătură toate
băuturile gazoase, astea le pot bea tinerii şi cu
măsură, noi nu. Toate aceste lichide au carbonat
de sodiu, zahăr şi cofeină. La vârsta noastră
aceste substanţe biciuiesc pancreasul şi ficatul
până le distrug. Bea mai bine limonadă, sucuri.
Până şi berea este de preferat că se face cu apă
fiartă, are componente naturale şi nu are sodiu
10. Pe de altă parte este destulă evidenţă clinică
care demonstrează că un consum moderat de
alcool după 50 de ani îmbunătăţeşte calitatea
vieţii şi are trei efecte clare: vasodilatator
coronarian, diminuează colesterolul şi este un
sedativ moderat. La tine acasă şi când nu ai
nevoie sa şofezi, ia o înghiţitură. Licorile cele mai
recomandate sunt whisky-ul, vinul roşu şi o ţuica
pură.
11. În loc să iei o nitroglicerină pentru a dilata
arterele, sau statine pentru a scădea colesterolul,
sau valium pentru a te calma, reuşeşti toate astea
cu o bună înghiţitură. Si dacă o faci în compania
persoanelor pe care le iubeşti, efectul se dublează.
Acum bine, doar o atenţionare: consum moderat
înseamnă unul sau doua pahare, pentru că dacă
îţi petreci astfel toată ziua, efectul este exact
invers şi te vei omorî mai repede decât îţi
imaginezi.
12.Asta vrea să spună că toate aceste reguli sunt
bune, dar fără să exagerezi şi mai ales fără să
dogmatizezi. Dacă faci un grătar pentru familia
ta sau prieteni, nu veni cu “eu nu mănânc cârnaţi
pentru că sunt foarte graşi” sau “medicul meu
mi-a spus să nu beau mai mult de două pahare şi
gata”.
13.Nimic nu poate înlocui bucuria şi plăcerea de a
împărtăşi cu cei care te iubesc; nu există grăsime
sau pahar care nu se pot metaboliza într-o seară
bună de distracţie. Mecanismele de compensaţie
ale corpului nostru sunt încă, puţin cunoscute,
dar se întâmplă aşa: dacă te distrezi cu adevărat,
“păcatul mortal” dietetic se transformă în “păcat
care se iartă”.
14. Asta este absolut sigur, pentru că tot ce
mănânci şi bei îţi vor lăsa urme şi ca portretul de
Dorian Gray, corpul tău va arăta ca la bătrâneţe.
Nopţile de petrecere, atacurile, excesele de toate
tipurile vor face viaţa de bătrân foarte
dizgraţioasă. Şi nu numai ţie, ci şi familiei tale.
15.Principala nenorocire pentru un bătrân este
singurătatea. Obişnuit este că perechile nu ajung
la bătrâneţe împreună; întotdeauna cineva se
duce primul, cu tot ceea ce dezechilibrează statu
quo care susţinea componentele perechii.Văduvul
sau văduva încep să fie o greutate pentru familia
lui.
16.Recomandarea mea personală este să încercaţi
să nu pierdeţi – atât timp cât aveţi luciditate –
controlul vieţii voastre. Asta înseamnă, de
exemplu: eu decid când şi cu cine ies, ce mănânc,
cum mă îmbrac, pe cine sun, la ce oră mă culc, ce
citesc, cu ce mă distrez, ce cumpăr, unde trăiesc,
etc. Pentru că, atunci când nu poţi face toate
astea, te vei transforma într-un om greu de
suportat, un bolovan pentru viaţa celorlalţi.
Cu ocazia zilei de astăzi, Ziua Mondială a
Prieteniei, William Shakespeare a spus:
„Întotdeauna mă simt fericit!”
Stii de ce?
Pentru că nu mă aștept la nimic de la nimeni.
Asteptarea intotdeauna doare.
Problemele nu sunt veșnice, ele au întotdeauna o
soluție, singurul lucru care nu are nici un
tratament este moartea.
Nu permiteți nimănui să vă ofenseze, să vă
umilească sau să vă reducă respectul de sine.
Strigatele, ridicarea tonului sunt unelte de
lașitate.
Unii oameni cred că suntem de vină pentru
problemele lor.
Trebuie să ne amintim că după întuneric și
singurătate intră întotdeauna lumină și bunătate
in viata noastra.
Înainte de a reacționa … respirați adânc.
Înainte să vorbești … ascultă.
Înainte de a critica … examinați-vă pe voi.
Înainte de a scrie … gândiți-vă bine.
Înainte să loviți … renunțați.
Înainte să mori … traieste. LIVE LIVE!
Cea mai bună relație nu este relația cu o
persoana perfecta, ci cu cei care au învățat și
învață să trăiască.
Vezi defectele celuilalt…dar admira și lauda
calitatile sale, in ciuda defectelor.
Dacă vrei să fii fericit, trebuie să faci pe cineva
fericit.
Dacă doriți să obțineți ceva, trebuie să vă dați
inainte ceva din voi
Trebuie să vă înconjurați cu oameni buni și să fiți
unul dintre ei.
Amintiți-vă:
Uneori, când nu vă așteptați, va fi cineva care vă
va face surprize placute! Primiti-l si apreciati-l.
Nu-ți risipi niciodată prezentul cu trecutul.
Un om puternic știe să păstreze ordinea în viața
lui. Chiar și cu lacrimi în ochii lui, se ridica să
spună cu un zâmbet: „Slavă lui Dumnezeu, totul
este bun”

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

 

****

****

****

****

****

****

****

****

 

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****

****