Conan Milner

Vaccinurile anticovid sunt disponibile din decembrie 2020 sub autorizație de utilizare de urgență. Mulți oameni au acceptat deja o doză, două, sau chiar trei, dar presiunile pro vaccinare continuă, tot mai intense.

La o conferință de presă recentă la Casa Albă, președintele Joe Biden a declarat că revenirea la normalitate impune vaccinarea a 98% dintre cetățenii americani, menționând, totodată că refuznicii blochează acest proces, prejudiciind sănătatea publică.

Marea majoritate a americanilor, peste 77%, și-au făcut datoria, primind cel puțin o doză, însă cei aproximativ 23%, acea minoritate distinctă care refuză să se vaccineze, aduc prejudicii îngrozitoare restului țării”, a spus Biden. Aceasta este o pandemie a nevaccinaților, motiv pentru care voi continua să pledez pentru vaccinare, ori de câte ori voi avea prilejul.”

Publicitatea și stimulentele din jurul noilor vaccinuri, precum și faptul că acestea sunt disponibile gratuit și proclamate drept sigure și eficiente atât de numeroși experți cât și de agențiile de sănătate, transformă orice încercare de refuz într-un lucru straniu și condamnabil.

Dar nu toți experții sunt de acord. Există medici și oameni de știință care spun că există o latură întunecată a vaccinurilor, de care se face abstracție.

Pe data de 20 august internistul, cardiologul și epidemiologul dr. Peter McCullogh și-a exprimat îngrijorările, în cadrul unei prezentări care a avut loc la Biserica Adventistă de Ziua a șaptea din Berrien Springs, Michigan.

Ne aflăm în situația în care vaccinurile nu funcționează la fel de bine pentru toată lumea și se pare că nu sunt nici suficient de sigure”, a spus el.

Într-o lume în care autoritățile medicale încearcă cu disperare să învingă ezitările oamenilor de a se vaccina, declarația lui McCullogh este periculoasă.

Miroase a teoriile conspiraționiste asupra cărora ne avertizează necontenit agențiile de sănătate publică și companiile de social media, sfătuindu-ne să evităm asemenea zvonuri dezinformatoare, urmând în schimb știința și sfaturile profesioniștilor medicali autentici.

Problema constă, însă, în faptul că McCulogh este unul dintre cei mai credibili experți medicali care pot fi găsiți, în special în ceea ce privește tratarea covid 19. Este editor de reviste, a publicat peste 650 de lucrări evaluate de către referenți externi, indexate în PUBMED și este președintele Societății Cardio-Renale din SUA, care studiază interfața dintre bolile de inimă și bolile de rinichi.

Fără tratament inițial

În timp ce marea majoritate a personalului medical a urmat recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, a Institutelor Naționale de Sănătate și a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), un număr tot mai mare de medici și organizații se opun abordării oficiale, una dintre disputele majore privind subterfugiul de evitare a tratării bolnavilor de covid 19 încă din prima fază a infecției.

Până la apariția vaccinului, oficialii din domeniul sănătății nu aveau prea multe de oferit bolnavilor de covid. Boala era foarte nouă și nici un tratament nu fusese testat corespunzător, astfel încât pacienții erau instruiți să rămână acasă, în carantină, urmând să fie internați doar atunci când simtomele deveneau severe. Dar chiar și atunci, singurul lucru pe care îl primeau de obicei era un ventilator și oxigen.

Este ceea ce l-a șocat pe McCullogh. La începutul pandemiei el își imaginase un fel de campionat medical în cadrul căruia cei mai buni și cei mai curajoși medici se străduiau să facă imposibilul în fața unei provocări extraordinare. Nu se aștepta sub nicio formă ca spitalele să stea pe margine așteptând un vaccin. El a spus că a fost prima oară în întreaga sa carieră când a văzut medici care nici măcar nu încearcau să-și trateze pacienții în faza incipientă a bolii.

Într-o lună sau două a devenit limpede că aproape întreg complexul bio-medical refuza să trateze infecția covid 19, a spus el. Mintea personalului medical părea parazitată de ceva de neînțeles, și îmi era imposibil să suport.”

McCullogh povestește că nu putea îndura să-și vadă pacienții murind fără ca el să încerce măcar să-i salveze. Așa că a început să colaboreze cu niște colegi din Italia pentru a afla ce fel de medicamente și strategii de tratament ar putea funcționa.

Echipa a analizat toate caracteristicile bolii: felul în care virusul se reproducea nebunește declanșând inflamația care în cele din urma genera micro-cheaguri de sânge în plămâni, împiedicând aportul de oxigen. Apoi au apelat la remedii despre care se știa că se adresează acestor simptome și care s-au dovedit, din punct de vedere clinic, un succes.

În august 2020, lucrarea de referință a lui McCullogh, Bazele fiziopatologice și justificarea tratamentului precoce în ambulatoriu al infecției cu sars-cov-2 a fost publicată online în American Journal of Medicine.

A devenit viral. Este, deocamdată, cel mai descărcat și cel mai des reprodus tratament ambulatoriu al infecției covid 19”, a spus el.

Lucrarea sa ulterioară, intitulată Tratament multidrog secvențial cu mai multe fațete, înalt direcționat, al infecției ambulatorii precoce cu risc ridicat covid 19 a fost publicat în Reviews in Cardiovascular Medicine, în decembrie 2020. A devenit baza pentru Ghidul de tratament la domiciliu al infecției covid 19 al Asociației Medicilor și Chirurgilor Americani.

Aceste documente s-au răspândit în întreaga lume, în rândurile lucrătorilor din domeniul sănătății care căutau soluții de tratament, dar au fost cenzurate pe rețelele sociale deoarece promovau protocoale nedovedite și, prin urmare, potențial periculoase. În unele țări medicii au fost amenințați că își vor pierde licența sau că vor fi arestați în cazul în care le vor utiliza.

În Franța, de exemplu, dr. Didier Raoult a fost supus unor restricții severe pentru promovarea utilizării hidroxiclorochinei (HCQ) – un medicament care era disponibil la liber și pe care, ulterior, oficialii l-au făcut accesibil doar prin prescripție medicală. Iar în Africa de Sud un medic a fost închis pentru că a prescris ivermectină. Pentru McCullogh aceasta fiind doar una dintre marile perplexități generate de răspunsul oficial la infecția cu sars-cov-2:

De când un medic este băgat la închisoare pentru că a încercat să ajute un pacient, cu un medicament simplu, generic?”, se întreabă el.

Și, în ceea ce privește numerele…

Agențiile de sănătate au explicat că, pentru siguranța pacienților, potențialele tratamente pentru covid 19 trebuie să fie supuse unor studii mari, randomizate, timp de cel puțin doi până la cinci ani.

Cu toate acestea, vaccinurile au primit o cale rapidă spre distribuție publică. La doar câteva luni de la fabricație, milioane de oameni din întreaga lume primiseră deja una sau chiar două doze. Și, conform narațiunii oficiale, ele s-au bucurat de un succes răsunător. Dar, lucrurile sunt departe de a sta chiar așa.

Luând în considerare baza de date a CDC și conform celor mai recente cifre din Sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinurilor (VAERS), peste 16 000 de decese și aproape 24 000 de cazuri de invaliditate permanentă au fost legate de vaccinurile anticovid.

Cu toate acestea, nimic din toate acestea nu pare să trezească vreo îngrijorare oficială. CDC a declarat pe site-ul său web că agențiile de sănătate care sponsorizează programul de vaccin anticovid (CDC și US Food and Drug Administration) au cerut medicilor să examineze decesele raportate la VAERS și au stabilit că niciunul dintre ele nu are legătură cu vaccinul.

În cea mai recentă declarație a sa, pe 6 octombrie, CDC a declarat că ”o analiză a informațiilor clinice disponibile, inclusiv certificate de deces, autopsii și dosare medicale, nu a stabilit o legătură cauzală cu vaccinurile anticovid”.

Dar McCullogh se îndoiește de sinceritatea autorităților.

Este nevoie de o jumătate de oră pentru o raportare și, după ce ai parcurs toate paginile, scrie: <<Atenție, falsificarea se plătește cu amenzi federale sau cu închisoarea>>”, a spus el. ”Îți vine să crezi că fiecare dintre aceste rapoarte este făcut de cineva care crede sincer că e vorba despre o treabă cu adevărat serioasă.”

O analiză independentă a numerelor VAERS îi susține suspiciunile. O versiune inițială a unui studiu publicat într-un jurnal din Londra a constatat că 86% dintre decesele raportate la VAERS nu aveau nicio altă explicație în afara vaccinului. Aproximativ jumătate dintre decese au avut loc în decurs de 48 de ore de la vaccinare, iar 80% într-o săptămână.

Nu a mai existat niciun produs medical care să fi fost atât de strâns legat de moarte cum sunt vaccinurile anticovid și totul este foarte plauzibil din punct de vedere biologic. Proteina spike în sine este letală. Dăunează organelor. Provoacă cheaguri de sânge. Provoacă accident vascular cerebral, ” avertizează McCullogh.

Nu există un consens clar cu privire la câți oameni au fost afectați de vaccin în mod efectiv dar, până în cele din urmă, care este numărul acceptabil de decese pentru ca un tratament să merite riscul?

Pentru o comparație, să ne reamintim de vaccinul împotriva gripei porcine, din 1976. În timpul acelei pandemii procentul populației vaccinate a fost de aproximativ 20%, dar președintele Gerard Ford a încheiat programul în momentul în care 25 de decese au fost asociate cu tratamentul. Până în cele din urmă au fost legate de acel vaccin 53 de decese, și 550 de persoane care au dezvoltat o tulburare cunoscută sub numele de sindrom Guillain-Barré, care provoacă slăbiciune musculară și uneori paralizie.

Guvernul exonerase producătorii de răspundere, au existat sute de cereri de despăgubire și programul a fost închis. Acesta devenind standardul de acceptabilitate al unui produs medical”, spune McCullogh. ”Dacă un produs este legat de cinci decese inexplicabile, standardul este de a-i atașa un avertisment cutie neagră: atenție, acest produs poate provoca moartea! La 50 de decese este scos de pe piață. Aceasta este toleranța noastră pentru un produs: 50 de decese, în 30 de zile, indiferent de cauzalitate!

Dar, conform rapoartelor VAERS, la 22 ianuarie existau deja 182 decese asociate cu vaccinurile anticovid. Dacă ar exista un comitet de monitorizare și siguranță a datelor – ceea ce eu, grație meseriei mele, ar trebui să știu – acesta ar trebui să se reunească de urgență, spunând: <<Stop! Oamenii mor după vaccin. Trebuie să ne dăm seama de ce. Trebuie să facem o anchetă. Sunt oare tineri, bătrâni, persoane care au trecut prin boală? Dar nu am auzit nicio îngrijorare>>”, spune McCullogh.

[…]

Vaccinurile contribuie la răspândirea infecției

Dar, oare, vacinul nu încetinește, măcar, răspândirea infecției?

Cei nevaccinați sunt acuzați de prelungirea pandemiei, dar McCullogh vorbește despre cercetările care sugerează că, în realitate, vaccinații sunt responsabili, în aceeași măsură, pentru răspândirea accelerată a bolii.

Este logic, deoarece vaccinații pot transporta cantități uriașe de virus și probabil că acesta este factorul care alimentează actuala răspândire a variantei Delta. […] Vaccinurile nu opresc covid 19, cel puțin nu complet. Ele nu sunt un scut împotriva mortalității, iar CDC-ul nostru confirmă acest lucru.”

Sfaturi de tratament

În vreme ce toată lumea vorbește numai despre vaccinuri, McCullogh ne mai oferă alte câteva sfaturi:

În primul rând autocarantină, anunțarea contactelor și aerisirea casei. Virusul urăște aerul proaspăt. În Singapore s-au făcut studii care au arătat că afară, în aer liber, virusul e imposibil de transmis.

Tratamentul precoce este cel care decide un caz sever. Întrebați-vă medicul dacă e gata să va trateze și dacă nu, căutați altul sau apelați la un serviciu de telemedicină. Estimez că 85% dintre americanii care au murit de covid au murit inutil pentru că li s-a refuzat un tratament timpuriu. Poate că nu i-am fi putut salva pe toți dar, intervenția încă de la primele simptome ar fi putut avea un impact uriaș.”

[…]

Deși există o cantitate semnificativă de frică în jurul infecției covid 19, McCullogh spune că toate datele sugerează că boala este cât se poate de tratabilă. Din păcate, punctul de vedere predominant este unul în care toți oamenii, chiar și aceia care au trecut deja prin boală sau au risc mare de reacții adverse, ar trebui să fie forțați să se vaccineze.

Jumătate din națiune este gata să-și piardă locurile de muncă în următoarele câteva luni, inclusiv eu. Pe bune? Cum se poate una ca asta?Vom rămâne șomeri din cauza unui vaccin care nu funcționează suficient de bine, pe o perioadă suficient de lungă, și care nici măcar nu este sigur pentru toată lumea? Ce mîrșăvie!”

Traducere și adaptare: Nedeea Burcă

Sursa: Articolul integral îl găsiți aici