Întâlnirile Culturale

 

 

Dragi cititori ai ziarului „Vocea românului”, oameni buni, spectacolul  din 23 februarie de la Casa Studenților, are încă ecou. Participanții prelungesc emoția, schimbând impresii despre momentele pe care le-au trăit la „Întâlnirile Culturale Florin Silviu Ursulescu”. Nu vă răpesc timpul povestind istoricul evenimentului. Sunt informații „la un click distanță”. În aceste seri contaminante, Bebe Astur și Andreea Lupașcu promovează muzica și poezia de calitate.

După întâlnirea din februarie, am scris:

„De-o vreme, nu mai privesc luna,

Cu spaimele, lupii și petele ei

Îi caut doar imaginea în ape

În râu – curgătoare, șerpuită,

În lac – tremurătoare, blândă

În bălți – multiplicată, vie

Așa cum, poate, ar fi vrut să fie!”

 

Așa sunt spectacolele organizate de Bebe Astur la Casa Studenților din București! Ipostaze ale lunii. Fațete ale frumosului. Trepte ale valorii.  Aducerea laolaltă a unor oameni talentați, amatori sau profesionisti și a spectatorilor dornici de cultură. Din ce în ce mai mulți!

Dezinvoltura celor de pe scenă, cursivitatea, succesiunea momentelor fac să pară totul spontan. Pentru aceasta, însă, echipa restrânsă (Bebe, Andreea și Andrei Astur) depune un efort considerabil.

Andreea Lupașcu face afișul, se ocupă de promovare, asigură sonorizarea și cântă. Uneori, ne face surpriza de a se alătura colegelor sale (Diana Frâncu și Georgiana Dumitru), într-un trio de care „amfitrionul” e foarte mulțumit. Trei voci bune, pregătite, cu răbdare, în timp, de profesorul Bebe Astur.

 

Multă muncă. Rezultatul, pe măsură! Invitații sunt, întotdeauna, de calitate. Consacrați sau debutanți, acestia vin cu drag la eveniment.

Întâlnirile Culturale – FSU sunt vii. Au un dinamism aparte, imprimat de Bebe Astur.

 

În 2019, a avut loc o întâlnire deosebită: lansarea unui produs muzical de excepție.

Anterior, lăsaseră o carte-interviu. Întâlnirile de acum sunt rezultat al experiențelor acumulate in timp. Succesul nu vine din senin! Nici nu persistă, dacă nu te implici constant. I-am admirat totdeauna pentru profesionalism, seriozitate și curaj. Explozia de bucurie de la sfârșitul fiecărui spectacol este o răsplată suficientă.

 

 

Mariana David