În loc de posfață…la volumele 3 si 4

Stimați cititori,

Atunci când am început să Vă împărtășesc câteva din gândurile mele despre artă nu bănuiam că voi ajunge la al IV-lea volum din “Convorbiri despre Artă cu Cezar Corâci”. Așa cum V-am mai spus, mesajele multora dintre Dumneavoastră m-au încurajat și mă încurajează să continui.

Vreau însă să Vă fac o confesiune. Anul trecut m-am hotarât să mă înscriu la studii de masterat în domeniul artei. Nu simțeam această dorință legată de pictură, deoarece cei peste 40 de ani de șevalet, maeștrii și profesorii mei, Dumitru Ghiață-Colibași, Spiru Vergulescu, Neculai Iorga, dar și întâlnirile în expoziții cu iubitorii picturii m-au făcut să ajung la un stil personal pe care încerc în continuare să îl perfecționez pe baza viziunii mele. Doream însă să intru mai profund în zona teoriei picturii și de aceea am ales masteratul: ”Artă Sacră în Contemporaneitate” de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Iustinian Patriarhul” din cadrul Universității București.

A fost o alegere inspirată ! După absolvirea primului an de studiu pot spune amcunoscut un colectiv de artiști-profesori de excepție. Schimbul de opinii și evaluări cucâțiva dintre aceștia mi-au furnizat multe dintre temele articolelor din ultimul an. Am decis de aceea le dedic profesorilor mei volumul 4.

Citândul pe Eugene Fromentin, am dorit ca cititorii volumelor fie suficient de instruițipentru a urmări și eventual a contrazice, punând însă puțină pasiune în a îiconvinge.

În continuare vă invit să vedeți și câteva picturi!

Cu cele mai alese sentimente,

 

Stimați Cititori,

Din cauza lansării volumelor 3 și 4 ale cărții mele “Convorbiridespre Artă cu Cezar Corâciși a expoziției de pictură organizatăcu această ocazie, vom vorbi în continuare despre Tițian săptămâna viitoare. Am dorit însă să vedeți catalogul expoziției de pictură.