Conan Milner

În ultimii doi ani au fost administrate peste 12,7 miliarde de doze de vaccin anticovid. Unii au primit una sau două doze, alții mai multe, și cei mai mulți nu știu ce conțin acestea, de fapt.

Site-ul Food and Drug Administration (FDA) oferă listele de ingrediente luate în considerare de către consumatorii curioși. De exemplu, flacoanele de la Moderna și BioNTech/Pfizer conțin acid ribonucleic mesager (ARNm). Aceasta este o secvență genetică concepută pentru a vă programa celulele să producă o anume ”proteină spike”, antrenând astfel sistemul imunitar să se protejeze de amprenta spike a virusului Sars-Cov-2.

Ingredientele mai puțin cunoscute conțin un amestec diferit de lipide (grăsimi). Vaccinul de la Pfizer, de exemplu, conține 4-hidroxibutil, iar cel de la Moderna, SM-102. Aceste injecții conțin, de asemenea, polietilenglicol, colesterol, câteva săruri (cum ar fi clorura de potasiu și clorura de sodiu) și zaharoză (zahăr).

Vaccinul de la Johnson and Johnson (Janssen) nu conține ARNm ci, în schimb, prezintă ca principal mecanism de antrenare a sistemului imunitar un adenovirus recombinat, incompetent la replicare, care exprimă proteina spike Sars-Cov-2. La fel ca omologii săi ARNm menționat mai sus, vaccinul J&J conține și o varietate de alte substanțe chimice, cum ar fi acid citric monohidrat, citrat trisodic dihidrat, etanol, 2 hidroxipropil-beta-ciclodextrină, polysorbat-80 și clorură de sodiu.

Mai multe articole de pe lista acestor ingrediente divulgate public, cum ar fi ARNm și SM-102, vin cu controverse. Oficialii din domeniul sănătății publice, autoritățile de reglementare și producătorii de medicamente s-au grăbit să apere aceste ingrediente ca fiind sigure și necesare pentru a asigura eficacitatea vaccinurilor. De asemenea, experții s-au grăbit să înlăture temerile că vaccinurile ar putea conține și alte componente, chiar mai discutabile, care nu au fost dezvăluite populației.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor răspund preocupărilor comune legate de vaccinuri afirmând că vaccinurile NU conțin ingrediente precum conservanți, țesuturi (cum ar fi celulele fetale avortate), antibiotice, proteine alimentare, medicamente, latex sau metale.”

Totuși, în ceea ce privește metalele, unele cercetări sugerează altceva.

Prezența metalelor

La începutul acestui an, Grupul de Lucru German pentru Analiza Vaccinului Anticovid (GWG) a lansat un raport în care detaliază ceea ce au găsit la examinarea diferitelor fiole de vaccin. GWG este o rețea internațională de peste 60 de oameni de știință, medici și alți experți. Scopul lor este o analiză de laborator aprofundată a acestor vaccinuri.

Un microbiolog și expert în ”gain of function” de la GWG, Sabine Stebel, a prezentat concluziile grupului în fața Adunării Generale a Consiliului Mondial pentru Sănătate, pe 5 septembrie. Cercetătorii au analizat majoritatea vaccinurilor anticovid de pe piață: Johnson and Johnson, Moderna și Astra Zeneca, precum și singurul vaccin care a primit aprobarea completă a FDA – Pfizer Comirnaty (alte opțiuni de vaccin au primit doar autorizație de utilizare în caz de urgență.)

GWG a examinat flacoanele utilizând microscopia elecronică cu scanare și spectroscopia de raze X cu dispersie energetică. Și au găsit corpuri străine metalice relativ mari. Standardele de bune practici de fabricație (GMP) ale Uniunii Europene nu permit particule cu dimendiuni mai mari de un sfert de micrometru, dar analiza GWG a descoperit în mai multe loturi, multe particule de metal cu dimensiuni exprimabile în două cifre. Aceste obiecte metalice au fost găsite în toate fiolele Pfizer și Astra Zeneca studiate, precum și în unele fiole Johnson and Johnson, a spus GWG.

Dacă filtrezi o substanță care urmează să fie inoculată corect, nu ar trebui să vezi nimic la microscop”, a spus Stebel în prezentarea ei. ”Aceste structuri sunt cu siguranță prea mari pentru a fi injectate într-o persoană vie.”

Au fost găsite particule de metale alcaline precum cesiu și potasiu, metale alcalino-pământoase precum calciu, bariu și cobalt, fier, crom și titan. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, metale din pământuri rare, cum ar fi ceriu și gadoliniu, precum și aluminiu, siliciu și sulf.

Unele dintre aceste elemente sunt lipsite de toxicitate și chiar esențiale pentru sănătatea umană, multe altele pot fi însă extrem de toxice chiar și în doze minuscule.

Un exemplu este bariul, care, în formă solubilă, este toxic pentru oameni și pentru animale. În concentrații mari bariul blochează canalele pasive de potasiu din membrana celulară, ceea ce duce la tulburarea funcției celulelor musculare și la deficit de potasiu în sânge, deoarece cantitățile mari de potasiu rămân în celule.

Un alt exemplu de element cu potențial toxic găsit în vaccinuri este metalul greu cobalt. Deși cantități mici de cobalt sunt esențiale pentru viață, în cazul unei supradoze se poate ajunge la simptome precum greață, tulburări de vedere, probleme cardiace și leziuni ale glandei tiroide.

Gadoliniul este un metal de pământ rar, folosit ca agent de contrast în imagistică prin rezonanță magnetică, dar care poate fi foarte toxic și se poate acumula în creier și în oase.

Doar fiolele Moderna au relevat o concentrație semnificativă de antimoniu (găsit în cea mai mare concentrație în comparație cu alte elemente metalice).

Modificări ale sângelui

Pe lângă analiza flacoanelor de vaccin, cercetătorii GWG au analizat sângele persoanelor vaccinate și l-au comparat cu probe de sânge de la indivizi nevaccinați. Ei au descoperit că sângele de la toți pacienții vaccinați pe care i-au testat (cei care au avut fie vaccinuri BioNTech/Pfizer, fie vaccinuri Moderna) prezentau ”structuri noi” cum ar fi cristale dreptunghiulare și spirale.

Aceste tipuri de structuri nu au mai fost găsite în sângele uman niciodată înainte și au fost identitifcate cel mai frecvent în vaccinul Comirnaty de la BioNTecg/Pfizer”, se arată în raport.

Persoanele injectate cu aceste vaccinuri au sânge 100% alterat în mod constant, așa cum se observă cu ajutorul microscopiei în câmp întunecat. Este vorba, printre altele, despre obstrucționarea fluxului sangvin cu eritrocite lipite împreună până la formarea unor conglomerate cilindrice, despre scăderea profundă a stabilității și capacității de supraviețuire a celulelor roșii.

O altă caracteristică a probelor de sânge prelevate de la persoane vaccinate a fost degradarea sângelui în sine. Raportul oferă imagini din analiza celulelor membranelor eritrocitare (globulele roșii arată ca niște discuri concave), care s-au deformat, și constată o ”dezintegrare neobișnuit de rapidă a diferitelor tipuri de celule din sângele vaccinat”. Asemenea deformări celulare sunt de obicei observabile doar la bolnavii cronici și la persoanele cu boli degenerative severe.

Cercetătorii au observat, de asemenea, situații frecvente de cheaguri și modificări ale vâscozității sângelui, indivizii vaccinați demonstrând o capacitate redusă de flux sanguin, cauzată de lipirea celulelor sanguine unele de altele.

Contaminare sau secret de fabricație?

Intrebarea este însă dacă aceste metale misterioase există acolo cu un scop anume, sau apariția lor a fost doar rezultatul unor contaminări neintenționate?

Producătorii de medicamente admit o asemenea posibilitate, deoarece GWG nu au fost primii care să fi detectat prezența metalelor în flacoanele de vaccin. Munca grupului a fost inițial inspirată de infestările cu oțel inoxidabil depistate la flacoanele de vaccin Moderna în Japonia, în anul 2021.

Doi bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani au decedat la câteva zile după primirea celei de-a doua doze de Moderna din loturile contaminate. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății din Japonia a declarat că nu crede că particulele de oțel inoxidabil prezintă vreun risc suplimentar pentru sănătate. Iar Moderna nu a precizat că aceste particule ar fi făcut parte din rețeta vaccinului. Ei au declarat că, probabil, în timpul producției s-ar fi produs o contaminare.

Ceva mai târziu, în același an, materialul străin a fost detectat și în flacoanele Pfizer neutilizate, găsite la centrele de vaccinare a trei orașe japoneze. Cele 95 de fiole aparțineau toate aceluiași lot, însă orașele nu au putut recunoaște conținutul. Ele au cerut ca Pfizer să analizeze materia albă plutitoare.

La o conferință de presă, filiala japoneză a Pfizer a presupus că este vorba, probabil, despre ingrediente de vaccin incomplet dizolvate, care nu prezintă probleme de siguranță sau de eficacitate. Compania a declarat că este la curent cu raportul și că ”desfășoară o investigație completă”.

Ce mai poate fi găsit în aceste vaccinuri? Asta depinde de analiză. Iată, de exemplu, concluziile unui studiu spaniol care a constatat prezența a ceva numit oxid de grafen, un tip de nanomaterial utilizat în diferite aplicații biomedicale.

Pablo Campra, profesor de științe chimice și cercetător la Universidad de Almeria, din Spania, a găsit dovezi ale prezenței unor nanoparticule asemănătoare grafenului în numeroase fiole provenite de la patru producători diferiți. Grafenul a fost detectat folosind o tehnică de spectroscopie numită micro-Raman, care utilizează fotoni laser. Raportul lui Campra din noiembrie 2021 detaliază tehnica și descoperirile sale.

Campra a folosit tehnica micro-Raman după ce a examinat diferite obiecte selectate pentru aspectul lor asemănător grafenului la microscopie optică, și a găsit dovezi concludente ale prezenței structurilor de oxid de grafen.

Există și alte analize decât cele ale lui Campra care au detectat nanostructuri de grafen în vaccinurile anticovid. Cu toate acestea, industria medicamentelor și experții în sănătate publică afirmă în mod explicit că aceste vaccinuri nu conțin așa ceva.

Cu toate acestea, există dovezi care sugerează că producătorii de vaccinuri analizează adăugarea oxidului de grafen la formulele lor. Un studiu din mai 2021, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences a determinat că nanoparticulele de oxid de grafen ar putea fi eficiente într-un vaccin antigripal datorită capacității portante a materialului și proprietăților superioare de îmbunătățire a imunității. Cercetătorii spun că acest material ”poate fi adaptat cu ușurință în vederea creării vaccinurilor intranazale, împotriva diferiților agenți patogeni respiratori”.

Un alt studiu din mai 2021 sugerează că ”nanofoile” de oxid de grafen pot aduce adăugiri valoroase echipamentelor de protecție personală și altor aplicații medicale.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că singura îngrijorare în ceea ce privește adăugarea oxidului de grafen este legată de potențialul său de toxicitate.

De altfel nu e deloc prima dată când se adaugă o substanță toxică la un medicament. Multe medicamente folosesc substanțe toxice în doze mici pentru a oferi un efect medicinal. Antimoniul, de exemplu – metalul găsit de GWG în flacoanele Moderna – este folosit ca adjuvant antiprotozoar în unele vaccinuri tradiționale.

Întrebarea este dacă metalele și nanomaterialele a căror prezență a fost semnalată de cercetătorii independenți în flacoanele de vaccin pot fi explicate printr-un secret de fabricație sau printr-o contaminare neintenționată?

Dacă este un secret de fabricație, atunci utilizarea lor este lipsită de consecvență. Raportul GWG afirmă că echipa lor nu a găsit grafen în mostrele de vaccin analizate.

În schimb, materialele găsite de GWG nu par a fi accidentale, dozele de Pfizer în special prezentând un număr mare de plachete cristaline și forme care ” numai cu greu ar putea fi considerate impurități”.

Ele apar în mod regulat și în număr mare în toate mostrele” – se arată în document.

Raportul subliniază că nu avem de-a face cu ultimul cuvânt în materie, ci doar cu ”o prezentare preliminară, în continuă evoluție, a cercetării”. Oamenii de știință solicită investigații și discuți suplimentare.

Au mai rămas multe de analizat, dar ceea ce am găsit – suntem convinși de acest lucru! – este atât de important încât populația în general și comunitatea științifică în special trebuie să fie informate. Trebuie să existe o înțelegere mai profundă a pericolelor pe care le prezintă vaccinurile anticovid pentru sănătate și trebuie cercetat ce trebuie făcut în privința prevenirii sau cel puțin a atenuării celor mai grave efecte ale acestor vaccinuri” – au scris cercetătorii.

Traducere și adaptare: Nedeea Burcă

sursa: aici

Toate fotografiile sunt oferite de Grupul de Lucru German pentru Analiza Vaccinului Anticovid (GWG).

Conan Milner este reporter pe probleme de sănătate pentru Epoch Times. A absolvit Universitatea de Stat Wayne cu o licență în Arte Frumoase și este membru al American Herbalist Guild.