Repere și accente
Dragi cititori ai ziarului „Vocea românului”, oameni buni, luna iunie, abia încheiată, a fost presărată cu evenimente culturale atractive.
Poetul Costică Dogaru a lansat volumul „Ninge în amintiri” (Editura Astralis), în 12 iunie 2024, la Casa Oamenilor de Știință, aflată sub egida Academiei Române. Nu e la primul volum. „Curcubeu peste timp” a plecat către cititori in 2022, ca o declarație perpetuă de iubire.
Din cartea recent apărută, recomandăm poezia „Dor de mama” (pagina 86). A fost deja prezentată, în lectură publică, la Casa Studenților din București, în cadrul Întâlnirilor Culturale lunare.
La jumătatea lunii iunie, scriitorul Florin Grigoriu, președintele Societății Scriitorilor Români a lansat „Interviurile mele – vol IX, eveniment organizat de Editura „Izvorul Cuvântului” (Casa de cultură Friedrich Schiller). A publicat până acum 135 de volume (poezie, proză, critică literară, monografii).
La sfârșitul lunii, Loreta Din (Pitești) și Nely Vieru (Corabia) au revenit în București, la Biblioteca Metropolitană Mihail Sadoveanu, pentru o dublă lansare. Doamna Loreta Din a adus cu sine un roman de dragoste – „Inima unui înger” și cartea de poezie „Vortexul iubirii”. Menționăm ca e primul roman pe care îl publică. Vor urma, cu siguranță, altele. Poetului Nely Vieru i-a apărut volumul „Doar frunze” (editura „Armonii Culturale”, Slobozia-Urecheat, Bacău). Deci, are acum 8 cărți de poezie. Continuă să picteze.
Luna iunie a fost bogată în expoziții.
Lucrarile lui Cornel Vana au stat pe simeze toată luna. De departe, cea mai importantă expoziție a fost cea de la Palatele Brâncovenești.
Pictorii Bogdan Dițu și Luminița Stănciulescu au fost prezenți la cel puțin 6 evenimente, pregătind, în paralel, lucrări pentru expoziții cu participare internațională, în București (iulie) și Balcic – Bulgaria (august).
Puctorita Adina Moldova Țitrea a expus, după cum știți, la sediul Uniunii Arhitecților din România.
În 28 iunie a.c., au avut loc Întâlnirile Culturale FSU, la Casa Studenților. Întâlnirea dinaintea vacanței studenților a fost un regal artistic. În afara afișului consacrat (poezie, rock, folk, recitare), au captat atentia programele surpriză: dans
de salon și microrecital de pian.
Participanții s-au bucurat de prezența și prestația pianistei Marlene Hristea.