1. Cine sunteti dumneavoastră, domnule Pricope, și cum ați reușit dezvoltarea poveștii de success, Argo, în țara noastră?

Sunt managerul unei mici companii care a început „povestea ARGO” în România în urmă cu 15 ani. De atunci, în urma specializării la ARGO CANADA, și a experienței acumulate în timp în acest domeniu am realizat un sistem integrat de vânzare, mentenanță și suport tehnic a vehiculelor vândute.

2. Care este beneficiul  pe care îl aduce platforma dezvoltată de dvs. protecției și securității civile  din România?

Beneficiile aduse de intrarea ARGO pe piața protecției și securității civile din România au fost evidențiate în cazurile (nu puține) de salvări de vieți omenești în situații de urgență cauzate de vreme, incendii sau în zone greu accesibile.

 

3. Cine ar fi principalii beneficiari români  ai produselor comercializate de compania Argo?

Principalii beneficiari ai vehiculelor ARGO sunt cei care au în responsabilitate acțiuni:
– pentru căutare -salvare ISU-SMURD, CRUCEA ROȘIE, SALVAMONT,UAT-uri, etc.
– pentru activități utilitare-mentenanță: ENEL, ENEL GREEN, OMV PETROM ,TRANSGAZ  etc.
– pentru impunerea și apărarea legii: POLIȚIA DE FRONTIERĂ ,JANDARMERIA MONTANĂ, STS etc.
– pentru deplasare personal și echipamente în zone greu accesibile :MAPN, SRI etc.
– pentru activități recreative și de agrement :VÂNĂTOARE,OBIECTIVE CU ACCES LIMITAT etc.

4. Care sunt principalele utilizări ale produsului pe plan european și mondial  și care este ponderea între privat și stat a cumpărătorilor produselor dvs?

Principalele utilizări ale produsului pe plan european și mondial sunt pentru sectorul de protecție și securitate civilă, utilitar – ajungerea la obiective industriale în zone cu acces limitat, activități de cercetare în  zonele greu accesibile, activități recreative și de agrement. Ponderea între stat și privat a cumpărătorilor produselor noastre este de 50%-50%.

5. Cum vedeti, ca specialist pe nisa dumneavoastra, perspectiva dezvoltarii sectorului de protectie si securitate civila in Romania? In zona de stat, sau in zona privată, sprijinita in special de UAT urile care au identificat in mod clar necesitatea consolidarii acestui sector?

Consider ca perspectiva dezvoltării sectorului de protecție și securitate civilă in România va rămâne prezenta atat la stat cât și iî sectorul privat. Necesitatea consolidarii acestui sector in zona privata, sprijinita in special de UAT – uri este din ce în ce mai pregnantă in ultima perioada.

 

 

Aici puteți vizualiza autospeciala ARGO în acțiune:

 

 

Niculae Pricope, reprezentantul în România al firmei Argo