Dr. Johan Eddebo

Reproducem mai jos declarația publică a unui grup format din cinci medici specialiști suedezi care, în colaborare cu dr. Johan Eddebo, investigator în domeniul digitalizării și al drepturilor omului, lansează alerta cu privire la vaccinurile anticovid, despre care afirmă că sunt ”în mod evident periculoase”. Ei spun că ar trebui să se sisteze imediat vaccinarea în masă, în așteptarea ”investigațiilor amănunțite” privind incidența reală și severitatea efectelor adverse:

Caracterul real și amploarea daunelor cauzate de acțiunea fără precedent de vaccinare în masă împotriva covid 19 încep să devină clare. Revistele științifice de top au început, în sfârșit, să publice date care coroborează ceea ce au observat în ultimii doi ani cercetătorii din ”rezistență”, în special în legătură cu problemele complexe de suprimare a sistemului imunitar.

Apar și cifre cu adevărat îngrijorătoare legate atât de nașteri, cât și de mortalitate.

În acest moment, prima pagină a ziarelor este ocupată de o nouă variantă Omicron, presupusă super infecțioasă. O subvariantă XXB despre care se spune că ar poseda exact acel potențial de evadare imună prezisă de unii cercetători independenți.

OMS susține că la nivel mondial încă mai mor de covid 10 000 de oameni pe zi, un număr de decese neplauzibil, de peste zece ori mai mare decât acela al unei gripe medii, reiterând necesitatea urgentă a vaccinării, în special în urma redeschiderii Chinei și a presupusei falsificări a datelor privind rata mortalității și a infecțiilor din această țară.

În lumina așa-zisului ”haos covid chinez”, care ”amintește cum a început totul în urmă cu trei ani, în Wuhan, UE a convocat chiar și un summit de urgență, iar în Suedia, ministrul Sănătății și al Afacerilor Sociale a spus că nu poate exclude noi restricții, afirmând totdată că fiecare trebuie să se inoculeze cu ”cele trei doze”, deoarece ”doar 85% din populație este vaccinată.

Faptul că o acoperire vaccinală nu a dat rezultate mai bune după aproape doi ani este semnificativ. Cu atât mai mult având în vedere că unii indivizi a u beneficiat de patru sau mai multe expuneri repetate la același vaccin, contractând totuși boala împotriva căreia s-au imunizat.

În același timp, apar tot mai multe semne de avertizare de rău augur:

În numeroase state occidentale rata medie de mortalitate a rămas în continuare la un nivel deosebit de ridicat, în ciuda faptului că efectele directe ale coronavirusului sunt, de mai bine de un an, marginale. Datele de la EuroMOMO indică un exces de mortalitate însemnat în UE pentru tot anul 2022, iar Biroul German de Statistică raportează că, în octombrie, rata de mortalitate a țării a depășit cu peste de 19% valoarea mediană a anilor precedenți.

S-a întâmplat, oare, din pricina covid, așa cum ar părea să indice cifra de ”10 000 pe zi” a OMS?

Vina este pusă pe seama așazisului ”covid pe termen lung”, precum și a infecțiilor acute obișnuite, dar conform statisticilor EuroMOMO și Our World in Data, cea mai mare parte a deceselor în exces din Europa, în 2022, nu se datorează de fapt infecțiilor cu coronavirus manifestate în mod clinic. Mai mult decât atât, după trei ani de expunere globală, nu ar trebui să mai vedem decese cauzate de un virus respirator de acest fel, din cauza inevitabilei consolidări a imunității naturale.

Dacă o astfel de situație continuă să persiste, legătura ipotetică cu suprimarea imunității legată de vaccin – tocmai intrată în atenție – devine suficient de pertinentă pentru a fi investigată în detaliu.

Dacă, așa cum s-a susținut, vaccinurile și în special dozele de rapel modifică profilul imunitar al primitorilor astfel încât infecțiile covid să fie ”tolerate” de către sistemul imunitar, este posibil ca situația indivizilor vaccinați să evolueze înspre o repetare pe termen lung infecțiilor, fără ca acestea să prezinte simptome specifice evidente, dar și fără a fi lichidate, provocând astfel daune sistemice.

Literatura de specialitate indică acum, la persoanele vaccinate, o substituție extinsă a anticorpilor de neutralizare a virusului cu cei antiinflamatori, o ”schimbare de clasă” – de la anticorpii care lucrează pentru eliminarea virusului din sistem, la o categorie de anticorpi al căror scop este să ne desensibilizeze la iritanți și la alregeni.

Astfel, ca efect evident, răspunsul inflamator la infecție este redus, ceea ce înseamnă că aceasta va prezenta simptome mai ușoare, fără a fi însă eliminate la fel de eficient (parțial deoarece febra și inflamația sunt esențiale pentru ca un organism să scpae de un agent patogen).

Este uluitor că aceste evoluții nu se constituie într-un motiv suficient nici pentru oprirea imediată a vaccinărilor în masă și nici pentru începerea unor investigații amănunțite.

Pe de altă parte, mai există încă o explicație parțială bine cunoscută a surprinzătoarei creșteri a mortalității. Avem indicii ale tulburărilor de coagulare legate de vaccinurile anticovid, evidente într-un nou studiu nordic major, în vreme ce studii repetate evidențiază o corelație clară între bolile de inimă și vaccinarea anticovid (vezi Le Vu și colab.; Karlstad și colab.; și Patone și colab.)

În plus, conform unui studiu thailandez recent publicat, aproape o treime dintre tinerii vaccinați înscriși au prezentat manifestări cardiovasculare, iar un studiu elevețian încă nepublicat sugerează că până la 3% dintre persoanele vaccinate manifestă leziuni ale mușchilor inimii.

Și, așa cum am mai spus, observăm și semnale legate de tulburările de fertilitate legate de vaccinurile anticovid.

Conform unui studiu israelian, atît motilitatea cât și concentrațiile de spermatozoizi sunt afectate după vaccinarea cu Pfizer și Moderna. Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului a afirmat, de asemenea, că vaccinurile pot provoca tulburări menstruale, în vreme ce chiar studiile proprii ale Pfizer indică faptul că nanoparticulele lipidice ale vaccinurilor ARNm se grupează în organele reproducătoare.

Ipoteza că vaccinurile anticovid influențează fertilitatea este susținută de o scădere semnificativă și fără precedent a natalității suedeze în primele luni ale anului 2022. Potrivit demografilor suedezi, scăderea este ”surprinzătoare”.

Există date similare din multe alte țări occidentale și continuarea vaccinărilor în masă pentru grupurile cu risc scăzut, cum ar fi copiii sau femeile însărcinate, este total iresponsabilă – mai cu seamă că vaccinurile nu fac nimic sau aproape nimic pentru a opri răspândirea virusului, conform promisiunii originale care continuă să fie vehiculată în mod mincinos până în ziua de azi.

Unii speră că ipoteza scăderii natalității din cauza vaccinărilor ar putea fi infirmată cât mai curând posibil, printr-o investigație amănunțită și independentă. Cifrele sunt cu adevărat îngrijorătoare.

Cu toate acestea faptul că datele Pfizer referitoare la tulburările de fertilitate au fost ascunse și a fost nevoie de o solicitare FOIA pentru scoaterea lor la iveală, este tipic pentru întreaga situație.

Nu există aproape nicio dezbatere publică independentă cu privire la toate aceste probleme, iar perpectivele critice sunt în mod activ suprimate de pe platformele digitale.

Organismele publice de supraveghere, cum ar fi Agenția Europeană pentru Medicamente, sunt finanțate de industria farmaceutică și adesea își bazează recomandările pe studiile interne ale Big Pharma. Independența instituțiilor noastre științifice și academice este amenințată și vedem o confluență între cercetarea științifică, interesele corporatiste private și obiectivele politice și ideologice la toate nivelurile.

A pune peste toate acestea un filtru digital de cenzură, în care algoritmii microgestionează fluxul de informații și dezbaterea publică în conformitate cu intențiile proprietarilor, înseamnă, în practică, desființarea societății democratice deschise și a cercetării științifice independente.

Dezvăluirile recente arată, de asemenea, că platformele digitale au lucrat activ pentru suprimarea perspectivelor critice privind politicile anticovid și vaccinările în masă. În acest scop, Twitter a dezvoltat strategii de cenzură clandestină și a folosit așa numita ”shadowbanning” cu efectul unei suprimări aproape nedetectabile a vizibilității postărilor și conturilor legate de perspectivele și analizele nedorite. Pentru a influența dezbaterea despre covid, Facebook a eliminat mai mult de șapte milioane de postări, doar în timpul celui de-al doilea trimestru al anului 2020. You Tube a interzis publicarea de materiale video care conțin perspective critice privind vaccinările anticovid, asemenea conținuturi fiind desemnate drept ”informare intenționat eronată”, sau ”dezinformare”, indiferent dacă erau sau nu susținute de date relevante.

Astfel de măsuri au consecințe foarte grave. Controlul centralizat al digitalizării asupra fluxului de informații nu afectează doar politica la nivel local și regional, ci influențează și modul în care poate fi proiectată și realizată activitatea științifică și jurnalistică, creând structuri care reprimă imediat punctele de vedere heterodoxe și reducând la tăcere vocile critice, prin frică și persecție indirectă.

Încrederea publicului în instituțiile noastre comune va fi inevitabil erodată de această dezvoltare.

Societatea deschisă are acum nevoie disperată de o renaștere. Discursul democratic și cel științific trebuie reconstruite de la temelie și într-un mod care să respecte riscurile noi și unice ale stării de fapt actuale, protejând și subliniind responsabilitatea individuală a cetățeanului.

Cheia acestei abordări fiind, în condițiile date, continuarea întrebărilor critice legate de vaccinarea anticovid în masă, evident periculoasă și investigarea corupției instituțiilor noastre politice și științifice, revelată de pandemie.

Este esențială remedierea imediată a daunelor evidente care au fost aduse sănătății publice globale și societății deschise ca atare.

Johan Edebo, Ph.D., cercetător în digitalizare și drepturile omului;

Sture Blomberg, MD., Ph.D, profesor asociat în anestezie și terapie intensivă și fost medic șef;

Ragnar Hultborn, profesor emerit,specialist în oncologie;

Sven Román, MD, psihiatru pentru copii și adolescenți din 2015, psihiatru consultant care lucrează în psihiatria pentru copii și adolescenți în întreaga Suedie;

Lilian Weiss, conferențiar, specialist în chirurgie;

Nils Littorin, rezident în psihiatrie, MD în microbiologie clinică.

Autorii sunt membri ai rețelei bio-medico-legale a Läkaruppropet. În perioada 21-22 ianuarie, ei vor organiza o conferință la Stockholm, în colaborare cu rețeaua suedeză Doctors’ Appeal. Accentul principal va fi pus pe consecințele politicii globale COVID-19 și efectele vaccinurilor anticovid.

Traducere și adaptare: Nedeea Burcă

Sursa: aici