Will Jones, de la The Daily Sceptic, ne informează că pediatrul specializat în imunologie și virusologie Paul Offit, consilier al guvernului SUA în materie de vaccinuri, a refuzat ultima doză de vaccin anticovid, avertizând asupra impactului pe termen lung al miocarditei și al altor efecte secundare grave.

Cu siguranță am fost surprinși de miocardită și pericardită și rămâne de văzut dacă, după cinci, zece sau cincisprezece ani, vom avea mai multe dovezi ale bolii miocardice reziduale, câtă vreme miocardita este o reacție autoimună la mușchiul propriei tale inimi… vom afla mai multe despre asta odată cu trecerea timpului”.

La început, dr. Offit a fost un susținător fanatic nu doar al vaccinurilor anticovid, ci și al pașapoartelor de vaccinare, care au forțat sute de milioane de cetățeni din lumea întreagă să se vaccineze pentru a nu-și pierde dreptul la muncă și, în general, la o viață normală.

Pledând pentru obligativitatea vaccinării, el a mers până într-acolo încât a declarat, la CNN, că ”nu există vreun drept al cetățeanului american de a se infecta și de a transmite o afecțiune potențial fatală”.

La începutul acestui an, dr. Offit a schimbat macazul, scriind în New England Journal of Medicine un articol în care critica aspru vaccinurile bivalente lansate la acea vreme, dar fără a spune, nici atunci, nimic despre miocardită sau alte efecte adverse ale acestora – îngrijorări care par a fi de ultima oră.

D-sa a fost complice la vaccinarea forțată cu un preparat insuficient testat a unui număr imens de oameni nu doar din America, ci din întreaga lume, dar a sfârșit prin a deveni unul dintre puținii, dacă nu chiar singurul personaj aflat într-o poziție cheie, dispus să își rectifice, în mod public, părerile. Sperăm că îl vor urma și alții.

N.B.