Site – ul Administrației Prezidențiale sau Amintiri despre viitor…..

Ne-am uitat deunăzi pe site-ul administrației prezidențiale și am găsit acolo un lucru pe care l-am  cerut zadarnic,  timp  de 30 de ani,  respectiv UN PROIECT DE ȚARĂ!

Și, desigur, ne-a părut  bine…

Numai că, citind Proiectul de țară al Președintelui Klaus Iohannis, am rămas total dezamăgiți de faptul că materialul a fost postat tocmai în 2017, ultima activitate publică în zona respectivă desfășurându-se la data de 25 aprilie a aceluiași an, când a avut loc o întâlnire cu tema  Preşedintele României în dialog cu mediul de afacerietapă de consultare şi dezbatere publică în cadrul Proiectului de la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

 

Deci, cam de pe la jumătatea primului mandat prezidențial nu a mai apărut nimic pe tema respectivă sau, cel puțin, consilierii de imagine ai președintelui nu au mai postat niciun alt material.

Păcat, pentru că în cadrul acestui program au fost cooptate, în cadrul unei Comisii, 26 de personalități ale vieții publice din România, oameni de valoare recunoscuți de comunitățile din care fac parte, persoane independente sau reprezentanți ai partidelor și formațiunilor politice parlamentare.

 

 

De asemenea, în același an, au fost înființate și șase Grupuri de Lucru, Comisia fiind coordonată, conform informațiilor de pe site, de către Consilierii Prezidențiali Cosmin Marinescu și Leonard Orban.

Să menționăm că, printre specialiștii cooptați, îi găsim pe Vlad Voiculescu (USR – așa e trecut pe site, între timp a trecut la Plus, dar nu a modificat nimeni datele), Varujan Vosganian, (ALDE), Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, Cristian Pârvulescu, politolog, preşedintele Asociaţiei „Pro Democraţia”.

 

Bun, a trecut primul mandat prezidențial, Klaus Iohannis l-a câștigat lejer și pe cel de-al doilea, la un scor foarte mare, ceea ce arată că se bucură încă de o mare încredere din partea populației.

Și, dacă într-adevăr, așa stau lucrurile, nu poți să nu te întrebi de ce acest  proiect de țară nu e aplicat, cu  atât mai mult cu cât acum  are și  “guvernul meu”?!

Se spune că un președinte e atât de bun pe cât sunt consilierii pe care îi are.

Și aici vine întrebarea: sunt, într-adevăr, buni, consilierii președintelui?

Nu cine știe ce, câtă   vreme nici  măcar site-ul pe această temă nu a mai fost actualizat din 2017…

Sau, poate chiar nu s-a mai făcut nimic, Comisia și grupurile de lucru fiind doar de formă, pentru a se mai bifa o chestiune de imagine în fața electoratului?

Oare Varujan Vosganian, Vlad Voiculescu,  Ioan-Aurel Pop și ceilalți au mai fost contactați?

Și, oare coordonatorii Comisiei au încasat salariul și pentru această, din  câte se  poate vedea, atât de  ferventă activitate?!

Dar, dacă, totuși, s-a muncit?

N-ar fi, oare, păcat, în acest caz, să nu vedem evoluțiile acestui proiect, atât de necesar României?

Domnule Președinte ați început în forță, cu toate greutățile perioadei actuale, dar sunteți la al doilea mandat, deci nu există presiunea de a mai candida…  și atunci de ce nu vreți să rămâneți în istorie și prin demararea Proiectului de țară și urmărirea implementării acestuia?!

Nu dați senzația că l-ați uitat, chemați-vă consilierii și oamenii din grupurile de lucru și încercați să-i valorizați…

Chiar dacă unii fac parte din așa numită Ciumă Roșie, cum vă place să-i numiți încontinuu (devine obositor prin repetare), străduiți-vă, totuși, să impuneți direcțiile de acțiune prevăzute în materialul de pe site-ul președinției.

Pentru că, în acest moment, avem nevoie, mai mult decât oricând, de o direcție clară de dezvoltare a țării.

În final, deși se spune că echipa câștigătoare nu se schimbă, or dumneavoastră ați câștigat al doilea mandat cu această echipă, credem, totuși, că o împrospătare a acesteia ar fi benefică realizării unei evoluții.

Este, totuși, de neînțeles de ce din 2017 și până în prezent nu mai apare nimic pe această temă.

Oricum, sperăm  într-o reacție rapidă a consilierilor prezidențiali, care ar trebui să înțeleagă că orice reproș (întemeiat) adresat șefului statului le este adresat în aceeași măsură, indicând o muncă prost efectuată  în slujba țării…..