Michelle Malkin

 

Pssssst!!! Informațiile pe care urmează să vi le împărtășesc sunt periculoase și subversive. Nu le puteți posta pe platformele de socializare fără a risca epitete înfricoșătoare, ori chiar suspendarea contului. Iar cei care vor discuta despre acest subiect vor fi numiți ”conspiraționiști”, ”impostori”, ”needucați” sau ”medievali”.

Mijloacele media au fost pline, în ultima lună, cu materiale disprețuitoare despre ivermectină, despre care Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente avertizează că nu ar trebui utilizată pentru tratarea sau prevenirea infecției covid19.

Nu sunteți cai. Nu sunteți vaci. Așadar, opriți-vă!”, ne avertiza, mai săptămânile trecute, contul oficial Twitter al FDA.

Ei bine, dar nici oi nu sunteți! Așadar, nu vă lăsați prostiți de Big Farma și de birocrații pe care i-a cumpărat. De histrionii care s-au sucit și răsucit când a fost vorba despre obligativitatea măștilor, au pus pe piață niște seruri experimentale, au negat cu obstinație efectele adverse deseori mortale ale acestora și au susținut ideea unui număr încă neprecizat de rapeluri ca parte a celui mai notoriu experiment pseudoștiințific din întreaga istorie de până acum a omenirii.

Dar, să o luăm pe rând.

Poveștile guvernelor și corporațiilor despre ivermectină, pe care au descris-o ca pe un antiparazitar pentru câini și cai nu sunt nimic altceva decât propagandă pură. Da, medicamentul este folosit ca antiparazitar pentru animale. Dar ivermectina este utilizată în tratarea oamenilor care au infecții parazitare de mai bine trei decenii.

Ceea ce remarca și specialistul în medicina de terapie intensivă din Wisconsin, Dr. Pierre Kory și colegii săi afiliați la Memphis VA Medical Center-University of Tennessee, University of Texas Health Science Center, Hackensack School of Medicine și Eastern Virginia Medical School, într-o recenzie recentă  publicată în revista medicală American Journal of Therapeutics:

Introdusă inițial ca medicament veterinar, ivermectina a avut în curând un impact istoric asupra sănătății umane, îmbunătățind nutriția, sănătatea generală și bunăstarea a miliarde de oameni din întreaga lume, de când a fost folosită pentru prima oară la om, în tratarea oncocercozei (cecitarea râurilor sau Boala lui Robles), în 1988. S-a dovedit ideală din multe puncte de vedere, având în vedere că era foarte eficientă, cu spectru larg, sigură, bine tolerată și putea fi ușor administrată. Deși a fost folosită pentru a trata o varietate de infecții interne cu nematode, a fost considerată drept pilonul esențial a două campanii globale de eradicare a bolilor, care aproape că au eliminat două dintre cele mai desfigurante și devastatoare maladii din lume.”

Foarte adevărat. Miliarde de oameni din întreaga lume au luat ivermectină (aprobată de FDA și considerată drept un ”medicament esențial” de către Organizația Mondială a Sănătății) în cadrul programelor de eradicare a oncocercozei și a altor boli tropicale.

De asemenea, s-a demonstrat că Ivermectina inhibă o gamă largă de viruși în studii de laborator, inclusiv HIV, virusul gripal, virusul West Nile și alte virusuri ARN. Numai în 2018 medicamentul a fost prescris unui număr de peste 130000 de pacienți.

Și, așa stând lucrurile, ar trebui, oare, cercetate beneficiile ivermectinei în tratamentul sau profilaxia covid 19?

Experții” obsedați de control absolut ar face orice pentru interzicerea oricărei dezbateri pe această temă. Dar, tocmai pentru că nu sunteți nici cai și nici vaci, vă puteți exercita liberul arbitru căutându-vă singuri dovezile.

Un studiu publicat în revista Antiviral Research a raportat că ivermectina a inhibat replicarea sars-cov-2 in vitro și a concluzionat că ”este demnă de a fi luată în considerare ca posibil antiviral sars-cov-2.”

O analiză publicată, în noiembrie 2020, în International Journal of Antimicrobial Agents a constatat că ”țările în care se administrează în masă medicamente de chimioterapie profilactică, inclusiv ivermectină, au o incidență semnificativ mai mică de covid 19. […] Utilizarea profilactică a ivermectinei împotriva infecțiilor parazitare este frecventă în Africa și, prin urmare, arătăm că corelația raportată este foarte semnificativă atât în cadrul comparației dintre națiunile africane, cât și într-un context mondial.[…] Se sugerează ca ivermectina să fie evaluată pentru utilizarea profilactică ”off label” în anumite cazuri, pentru a ajuta până în momentul în care un vaccin sigur și eficient va deveni disponibil.”

Un studiu clinic pilot, randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, efectuat în Spania și publicat în The Lancet, în ianuarie, a găsit o reducere marcată a anosmiei/hyposmiei (pierderea mirosului/a gustului) auto-raportate, o reducere a tusei și o tendință de scădere a încărcăturilor virale care justifică evaluarea în studiile mai mari.”

O analiză sistematică a efectelor antivirale ale ivermectinei publicată în revista Nature a constatat că aceasta ”ar putea servi ca potențial candidat în tratamentul unei largi game de viruși, inclusiv covid 19.”

Un studiu în revista Chest a constatat rate de mortalitate semnificative  statistic mai scăzute la pacienții spitalizați cu covid 19 cărora li s-a prescris ivermectină (împreună cu hidroxiclorochină, azitromicină, sau ambele), comparativ cu pacienții care nu au luat ivermectină din comitatul Broward, Florida.

Puteți găsi mai multe studii legate de ivermectină și covid 19 în PubMed, baza de date științifică federală, și puteți cântări toate avantajele și dezavantajele pentru dvs. și pentru familia dvs.

Și nu uitați: informația înseamnă putere.

Traducerea și adaptatea: Nedeea Burcă

Sursa: aici