Gând de Numai Bine!

Așa cum menționam și în RO.A&D #688 din 20 martie, în acest Proiect se potrivește motto-ul Suntem pe același drum. Mai ales în această perioadă, chiar dacă viețuim mai mult prin casă. Aici e vorba de un drum metaforic.
De aceea am simțit dorința de a schimba coperta.
Cred că este nevoie să încercăm să cugetăm și să luăm în considerare toate elementele unei imagini de ansamblu, care în contextual specific industriei A&D, dar și al pandemiei generalizate, duce spre aspectele internaționale ale perioadei. Deci, să gândim la nivel global.
Întrucât doar luarea în considerare a imaginii de ansamblu nu este de ajuns, trebuie să întreprindem acțiuni. Și în primul rând în mediul nostru, cel al vieții de zi cu zi. Deci, să acționăm local.
Și ca să nu greșim în acțiunile noastre, trebuie să știm ce evenimente ne-au marcat societatea românească. În bine. În rău. Iar dacă cercetăm, nu putem să nu remarcăm că este statornicit de-a lungul istoriei noastre un sentiment de dragoste față de patrie, față de popor. Deci, să dăm dovadă de patriotism.
Patriotismul în contextul gândirii și acțiunii, punctate anterior, determină urmări, are consecințe, care datorită devotamentului față de țară, vor fi semnificative. Deci, să ne implicăm.
Dar să nu ne implicăm oricum. Să dăm dovadă că reușim să avem capacitatea de a ne pronunța și a acționa doar pe temeiul unei cunoașteri adânci a problemei pe care intenționăm să o rezolvăm. Deci, avem nevoie de competență.
În rezumat, iată ce am consideraat că e de coperta întâi:
gândire globală și acțiune locală,
prin patriotism, implicare și competențe.
Și pentru că RO.A&D e citită și de străini, am considerat că e mai bine să o postez în limba engleză. Să nu creăm confuzii inutile.
Și ca o consecință a gândirii globale, am materializat acțiunea în plan local prin preluarea, în parteneriat, al interviului publicației Vocea Românului realizat cu expertul francez Jean Francois JUND. Sună bine ….

Numai Bine!
Emil Hedeșiu
heraldcons@gmail.com

http://: https://issuu.com/heraldcons/docs/200323_road_689