Petrache Poenaru ( 1799Beneștijudețul Vâlcea –  1875București) a fost un pedagoginventatoringiner și matematician român, membru titular al Academiei Române. A inventat STILOUL!

Ion Cantacuzino ( 1863București –14 ianuarie 1934București) a fost un medic și microbiolog român, fondator al școlii românești de imunologie și patologie experimentală. Unul din părinții IMUNOLOGIEI!

Traian Vuia (1872Timiș, – 1950București,) a fost un inventator român, pionier al aviației mondiale. În data de 18 martie 1906, a realizat unul din primele zboruri autopropulsate (fără catapulte sau alte mijloace exterioare) cu un aparat mai greu decât aerul. Unul din părinții AVIAȚIEI!

Emil Racoviță (1868Iași, 1947Cluj,) a fost un savantexploratorspeolog și biolog român, considerat Fondatorul Biospeologiei (studiul faunei din subteran – peșteri și pânze freatice de apă. Unul din primii cercetători ai ANTARCTICEII!

Henri  Coandă (1886, București, – 1972București, ) a fost un academician și inginer aeronautic român, pionier al aviației, fizician, specialist în aerodinamică și mecanica fluidelor, inovator, inventator și descoperitor al efectului care îi poartă numele. Este considerat inventatorul AVIONULUI MODERN CU REACTIE!

Eugen Ionescu ( 1909, Slatina, –1994,Paris), cunoscut în afara României sub numele de Eugène Ionesco, conform ortografiei franceze, a fost un scriitor de limbă franceză originar din România, protagonist al Teatrului Absurdului și membru aAcademiei Franceze!

Mircea Eliade ( 1907– 1986) a fost Istoric Al Religiilor, scriitor de ficțiune, filosof și profesor de origine română la Universitatea din Chicago, din 1957, titular al catedrei de istoria religiilor!

Constantin Brâncuși (1876 Hobița– 1957, Paris) a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană. Francezii și americanii îl desemnează, cel mai adesea, doar prin numele de familie, pe care îl scriu fără semne diacritice, Brancusi, pronunțându-l după regulile de pronunțare ale limbii franceze. Este considerat Unul Din Cei Mai Mari Sculptori Din Istoria Mondială!

George Enescu ( 1881– 1955) a fost un compozitorviolonistpedagogpianist și dirijor român. Este considerat Cel Mai Important Muzician Român recunoscut drept unul din marii compozitori și dirijori mondiali!

 

Mă întreb câteodată…ce au în comun acești oameni ….considerați de toată omenirea genii… ce au în comun…?!

Sunt ROMÂNI! La mulți ani ROMÂNIA!