1901: După moartea lui William McKinley, Theodore Roosevelt a devenit, la 42 de ani, cel mai tânăr președinte al Statelor Unite.

1902: Intră în vigoare „Legea pentru organizarea meseriilor”, cunoscută sub numele de Legea Missir, adoptată la 5 martie 1902.

1904: A apărut, la București, până în anul 1930, săptămânalul umoristic „Furnica”.

1905: 100.000 de oameni au demonstrat la Budapesta pentru introducerea votului universal. În Ungaria, doar un milion din 20 de milioane de cetățeni aveau drept de vot.

1908: A fost înființată compania „General Motors”, în Detroit, Michigan.

1908: Când avionul cu două locuri Wright Model A pilotat de Orville Wright s-a prăbușit, pasagerul Thomas Selfridge este ucis; el este prima persoană care a fost ucisă într-un accident de avion.

1908: În orașul Flint, din statul american Michigan, sunt puse bazele General Motors Corporation.

1911: La Viena are loc o revoltă în rândul muncitorilor împotriva prețurile ridicate la alimente, care este suprimată violent de militari. Pentru prima dată din 1848, focul este deschis din nou asupra manifestanților din Viena. Trei persoane sunt ucise și 149 rănite.

1911: Prim-ministrul rus Piotr Stolîpin este rănit grav într-o tentativă de asasinat și moare patru zile mai târziu.

1911: Regizorul Grigore Brezeanu a realizat primul film artistic românesc: „Amor fatal”, „dramă sentimentală aranjată pentru cinematograf”. Acesta corespundea aspectelor dominante ale producției mondiale din acea vreme. Din distribuție făceau parte Lucia Sturdza-Bulandra, Tony Bulandra, A. Barbelian.

1913: Moare Aurel Vlaicu în apropiere de Câmpina, în timpul unei încercări de a traversa Munții Carpați cu avionul său, Vlaicu II.

1914: S-a încheiat Acordul secret ruso-român prin care Rusia, în schimbul neutralității prietenoase a României, recunoștea dreptul țării noastre asupra teritoriilor locuite de români aflate în Austro-Ungaria. (18 septembrie/1 octombrie)

1916: Primul Război Mondial: Manfred von Richthofen („Baronul Roșu”), un as al zborului Luftwaffe german, câștigă prima sa luptă aeriană lângă Cambrai, Franța.

1916: Primul Război Mondial: Tancurile sunt folosite pentru prima dată în bătălie[2] – Bătălia de pe Somme, 49 de tancuri britanice.

1917: Arestat de către guvernul țarist, revoluționarul rus Lev Davidovici Troțki este eliberat în urma Afacerii Kornilov.

1917: La Fatima în Portugalia se consemnează o apariție a Fecioarei Maria.

1917: Rusia este proclamată oficial republică.

1917: Stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Japonia. Regele Ferdinand I al României semnează decretul de numire a lui Nicolae Xenopol ca ministru plenipotențiar la Tokyo.

1919: Decret-lege dat de Consiliul Dirigent al Transilvaniei pentru reforma agrară și introducerea votului universal.

1919: Decret-lege privind înființarea Universității Regele Ferdinand din Cluj. Primul rector a fost Sextil Pușcariu. Universitatea maghiară din Cluj s-a refugiat la Szeged.

1920: La Anvers, la Jocurile Olimpice de vară, se folosește pentru prima dată steagul olimpic cu cinci inele Olympic rings.svg.

1920: La New York are loc Atentatul cu bombă de pe Wall Street când în fața băncii JP Morgan Inc. explodează un vagon tras de cai în care erau 45 kg de dinamită, împreună cu 230 kg de fragmente din fontă declanșate de un detonator temporizat, provocând împrăștierea bucăților de metal în toate direcțiile. Au fost 38 de decese și aproximativ 400 de răniți.

1922: Jean-Francois Champollion, orientalist, a descifrat o inscripție egipteană din epoca lui Ramses al II-lea, ramânând în istorie ca cel care a reușit să descifreze scrierea hieroglifică.

1922: La Al’Aziziyah, în Libia se înregistrează recordul absolut de temperatură la umbră: 57,7 °C.

1924: România: Începe Răscoala de la Tatarbunar.

1926: Terminarea primei locomotive cu aburi, construită la Reșița.

1928: A fost inaugurată „Crucea Eroilor” de pe Vârful Caraiman (Munții Bucegi), monument închinat eroilor ceferiști căzuți în timpul Primului Război Mondial, construit între anii 1926-1928, din inițiativa Reginei Maria și a Regelui Ferdinand I.

1931: A început agresiunea Japoniei împotriva Chinei. Acțiunile agresive ale Japoniei au drept rezultat ocuparea în mai puțin de cinci luni a întregului teritoriu al Chinei de nord-est.

1934: Uniunea Sovietică devine cel de-al 59-lea membru al Ligii Națiunilor, părăsind izolarea sa politică.

1935: Liderul nazist Adolf Hitler anunță noi legi rasiale la adunarea Partidului Nazist de la Nürnberg. Aceste legi privau evreii de a fi titularii unor funcții publice, căsătoriile între evrei și non-evrei sunt interzise. Svastica este utilizată, în loc de steagul negru-roșu-auriu, ca drapel național al Imperiului German.

1938: Adolf Hitler îl primește la reședința sa din Berchtesgaden pe primul ministru britanic Arthur Neville Chamberlain, care își exprimă disponibilitatea de a convinge guvernul de la Praga să cedeze regiunile sudete, locuite în majoritate de germani.

1939: Al Doilea Război Mondial: Armata sovietică a invadat Polonia dinspre est, la șaisprezece zile după ce Germania Nazistă a atacat-o dinspre vest.

1939: Al Doilea Război Mondial: Canada intră în război.

1939: Al Doilea Război Mondial: Guvernul polonez al lui Ignacy Mościcki fuge în România.

1939: Al Doilea Război Mondial: Submarinul german U-boot U 29 scufundă portavionul britanic HMS Courageous cu două lovituri de torpile; la bord erau peste 500 de oameni.

1939: Finlandezul Taisto Mäki devine primul om care a alergat 10.000 de metri în mai puțin de 30 de minute, mai exact: 29:52.6

1940: Al Doilea Război Mondial: Italia invadează Egiptul.

1940: Al Doilea Război Mondial: Plănuita invadare a Angliei (nume de cod Operațiunea Sealion) de către trupele germane se va amâna pe termen nelimitat din cauza opoziției masive a Royal Air Force.

1940: În peștera de la Lascaux, Franța sunt descoperite picturi rupestre preistorice.

1940: Regele Mihai I semnează Decretul regal, prin care statul român este proclamat „Stat Național-Legionar”. Ion Antonescu este „Conducătorul” statului legionar și șeful regimului legionar, iar conducătorul Mișcării Legionare, Horia Sima, este numit vicepreședinte al Consiliului de Miniștri și ministru secretar de Stat.

1941: Marea Britanie și URSS îl obligă pe Reza Shah Pahlavi să demisioneze și să se exileze ca parte a invaziei anglo-sovietice din Iran, pentru a putea crea un coridor de aprovizionare militară pentru trupele sovietice (coridorul persan).

1943: Al Doilea Război Mondial: Benito Mussolini este salvat din arestul la domiciliu de forțele de comando germane conduse de Otto Skorzeny.

1944 Al Doilea Război Mondial: Submarinul britanic HMS Tradewind torpileează vasul cargo japonez Junyō Maru, ucigând 5.600 de oameni, în majoritate muncitori sclavi și prizonieri de război.

1944: Al Doilea Război Mondial: Armata a IV-a română poartă lupte grele pentru forțarea Mureșului în centrul Transilvaniei, în zona Oarba de Mureș – Dealul Sângiorgiu – Iernut, zdrobind rezistența înverșunată și bine organizată a armatelor germano-ungare.

1944: Începe Bătălia de la Peleliu între Statele Unite și Japonia pe teatrul Pacific al celui de-al Doilea Război Mondial, terminată la sfârșitul lunii noiembrie cu victorie americană. A fost denumită „cea mai amară bătălie a războiului pentru pușcașii marini”.

1944: La Moscova, a fost semnată Convenția de armistițiu dintre guvernul român și guvernele Națiunilor Unite, prin care se consfințea starea de fapt a ieșirii României din războiul împotriva Națiunilor Unite și întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste. României i s-a impus plata a 300 de milioane de dolari despăgubiri de război (în produse). Se mai prevedea că Transilvania „sau cea mai mare parte a ei” urma să fie restituită României, sub rezerva recunoasterii acestei situații prin tratatele de pace; armata română urma să participe la lupte pe Frontul de Vest cu minimum 12 divizii de infanterie etc

1946: Abolirea monarhiei și proclamarea Republicii Populare Bulgare. Gheorghe Dimitrov a fost ales președinte al Consiliului de Miniștri.

1947: A fost inaugurat Teatrul Municipal din București, cu piesa „Insula”, de Mihail Sebastian.

1948: Diplomatul suedez Contele Folke Bernadotte este asasinat la Ierusalim de către extremiști evrei.

1949: Konrad Adenauer devine primul cancelar federal al Germaniei.

1949: Theodor Heuss este ales ca primul președinte al Republicii Federale Germania.

1950: Pianistul român Dinu Lipatti a trebuit să-și încheie prematur ultimul concert la Besançon, Franța din cauza bolii și și-a luat rămas bun de la publicul său cu aranjamentul pentru pian „Iisus rămâne bucuria mea” de Johann Sebastian Bach.[3] Două luni și jumătate mai târziu, la vârsta de 33 de ani, a murit de limfom Hodgkin.

1951: Premiera în S.U.A. a filmului Un tramvai numit dorință, realizat după piesa cu același titlu a dramaturgului american Tennessee Williams. Filmul a fost regizat de Elia Kazan, care a fost și regizorul piesei de teatru montată pe Broadway.

1952: Charlie Chaplin a părăsit Statele Unite pentru o călătorie în Europa și nu a putut intra înapoi în SUA la ordinul lui J. Edgar Hoover, directorul FBI.

1953: John Fitzgerald Kennedy se căsătorește cu Jacqueline Lee Bouvier la biserica St. Mary din Newport, Rhode Island.

1954: Președintele finlandez J.K. Paasikivi devine primul șef de stat occidental care primește cea mai înaltă onoare a Uniunii Sovietice, Ordinul Lenin.

1955: În Argentina are loc a doua lovitură de stat militară împotriva președintelui Juan Domingo Perón, care de data aceasta are succes.

1955: Konrad Adenauer, cancelarul Republicii Federale Germania, încheie un acord cu Uniunea Sovietică , prin care se reiau legăturile diplomatice între cele două state.

1958: Americanul Jack Kilby prezintă primul circuit integrat din lume.

1958: Președintele Charles de Gaulle și cancelarul federal Konrad Adenauer hotărăsc, la sfârșitul primei lor întrevederi, să pună capăt dușmăniei istorice între Franța și Germania.

1959: Avionul experimental North American X-15 propulsat de un motor rachetă zboară pentru prima dată.

1959: La Brașov se încheie procesul scriitorilor germani. Cinci scriitori transilvăneni de limbă germană, Andreas Birkner, Wolf von Aichelburg, Georg Scherg, Hans Bergel și Harald Siegmund sunt condamnați pentru „infracțiunea de instigare împotriva ordinii sociale și agitație” la un total de 95 de ani de muncă silnică, confiscarea averilor și anularea drepturilor civile.

1959: Nikita Hrușciov devine primul lider sovietic care vizitează Statele Unite. Se întâlnește cu președintele american Dwight D. Eisenhower.

1959: S-a lansat misiunea sovietică Luna 2, prima navă care a atins suprafața lunară.

1959: Sonda sovietică Luna 2 ajunge pe Lună, devenind primul obiect făcut de om care a atins suprafața lunară.

1960: S-a constituit „Organizația Statelor Exportatoare de Petrol” (OPEC); organizația are, în prezent, 11 state membre (sediul, din 1965, la Viena).

1962: Burundi, Jamaica, Rwanda și Trinidad și Tobago sunt admise în Națiunile Unite.

1963: Malaya, Singapore, Borneo de Nord (Sabahul de astăzi) și Sarawak s-au unit pentru a forma Malaezia.

1965: Astronomii japonezi amatori descoperă cometa Ikeya-Seki. Cometa va deveni mai târziu atât de strălucitoare încât va putea fi văzută lângă Soare în timpul zilei. S-a dovedit a fi una dintre cele mai strălucitoare comete văzute în ultimii mii de ani și este uneori cunoscută sub numele de „Marea Cometă din 1965”.

1966: Inaugurarea noii Opere Metropolitan din New York.

1966: NASA lansează misiunea Gemini 11.

1968: Albania părăsește Pactul de la Varșovia.

1970: Conflictul dintre palestinieni și guvernul iordanian escaladează în Septembrie negru.

1973: Bahamas, Republica Democrată Germania și Republica Federală Germania sunt admise în Națiunile Unite.

1973: Carl XVI Gustaf devine rege a Suediei.

1974: A fost inaugurat, la Sfântu Gheorghe, județul Covasna, Monumentul Ostașului Român.

1974: Bangladesh, Grenada și Guinea-Bissau devin membre ale Națiunilor Unite.

1974: Haile Selassie, ultimul împărat al Etiopiei, este răsturnat printr-o lovitură de stat militară.

1975: Papua Noua Guinee își câștigă independența față de Australia.

1975: Pictura lui Rembrandt van Rijn Rondul de noapte, este atacată cu un cuțit de pâine de către un profesor șomer, Wilhelmus de Rijk, rezultând mai multe tăieturi mari în zig-zag, de până la 30 cm lungime. Pictura a fost restaurată cu succes după patru ani, dar unele dovezi ale daunelor sunt încă vizibile de aproape. De Rijk s-a sinucis în aprilie 1976, înainte să fi putut fi acuzat.

1976: A intrat în funcțiune prima platformă românească de foraj marin.

1977: Voyager 1 face prima fotografie în care Pământul și Luna pot fi văzute (în întregime) împreună.[8]

1978: Președintele Egiptului Anwar Al-Sadat și primul-ministru al Israelului Menachem Begin au semnat Acordurile de la Camp David.

1979: Președintele afgan Nur Muhammad Taraki este asasinat în urma ordinului lui Hafizullah Amin, care devine noul președinte.

1980: Fostul președinte nicaraguan Anastasio Somoza Debayle este ucis la Asunción, Paraguay.

1982: Liderul OEP Yasser Arafat are o audiență privată cu Papa Ioan Paul al II-lea.

1983: Vanessa Williams devine prima afro-americană Miss America.

1987: Accidentul de la Goiânia, Brazilia: Un echipament de radioterapie scos din uz este furat dintr-un spital abandonat din Goiânia, Brazilia. În următoarele săptămâni, patru oameni mor din cauza efectelor iradierii, 28 de persoane au fost rănite, iar unele părți ale orașului au fost contaminate.

1987: Papa Ioan Paul al II-lea îmbrățișează un băiat infestat cu SIDA în timpul vizitei la San Francisco.

1987: S-a definitivat protocolul de la Montreal, un tratat internațional pentru protejarea stratului de ozon prin interzicerea fabricării unor substanțe dăunătoare acestuia.

1988: Se deschide la Seul a XXIV-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară.

1990: La Moscova s-au încheiat discuțiile în format 2+4, în cadrul cărora „puterile aliate” în cel de-al Doilea Război Mondial au renunțat la drepturile speciale instituite după capitularea necondiționată a Germaniei.

1991: Estonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Letonia, Lituania, Insulele Marshall și Micronezia se alătură Națiunilor Unite (ONU).

1991: Linus Torvalds lansează prima versiune Linux (Versiuna 0.01).

1992: Are loc așa-numita „Miercurea Neagră” declanșată de speculații valutare care forțează guvernul britanic să retragă lira sterlină din Mecanismul european al cursului de schimb. În 1997, Trezoreria Regatului Unit a estimat costul Miercurii Negre la 3,14 miliarde de lire sterline,[4] care a fost revizuit la 3,3 miliarde de lire sterline în 2005, în urma documentelor publicate (estimările anterioare plasau pierderile într-un interval mult mai mare de 13-27 miliarde GBP).[5]

1992: Curtea Constituțională din Bosnia și Herțegovina declară ilegală Republica Croată Herțeg-Bosnia.

1993: După mai multe runde de negocieri desfășurate în secret în Norvegia, primul ministru al Israelului, Itzhak Rabin și liderul OEP Yasser Arafat au semnat acordurile de la Oslo.

1993: Se lansează în Europa, Cartoon Network/TNT Classic Movies (redenumit în 1999, TCM, si după aceea în România și Polonia, TNT, în 2015)

1994: La Oslo a fost semnat documentul „Declarația de la Oslo” de către ministrul israelian de Externe, Șimon Peres, și liderul OEP, Yasser Arafat. Declarația prevedea ca „problemele politice” să fie discutate între cele doua părți în cadrul Acordului de la Cairo, încheiat la 4 mai 1994, care prevedea instituirea autonomiei palestiniene în cea mai mare parte a Fâșiei Gaza și orașul Ierihon din Cisiordania.

1994: Sonda spațială Ulysses trece pe lângă Polul Sud al Soarelui.

1996: La Târgu Jiu a avut loc, sub auspiciile „Fundațiilor Internaționale Constantin Brâncuși”, solemnitatea deschiderii șantierului de dezasamblare a „Coloanei fără sfârșit”, prin demontarea primelor două module.

1996: Miniștrii de externe ai României și Ungariei, Theodor Meleșcanu și László Kovács, semnează la Timișoara tratatul bilateral de prietenie și bună vecinătate, Tratatul de la Timișoara.

1997: A intrat în vigoare Convenția ONU asupra interzicerii folosirii, stocării, producerii și transferului de mine antipersonal.

1997: Alegeri municipale organizate de OSCE. Aceste alegeri încheiau procesul de creare a instituțiilor legale din Bosnia și Herțegovina, după alegerile generale din 14 septembrie 1996.

1998: Începutul de an școlar în România vine cu anumite schimbări ale ministrului Andrei Marga: programe școlare noi, introducerea calificativelor în locul notelor la clasele I-IV, introducerea examenului de capacitate pentru absolvenții clasei a VIII-a, manuale noi, alternative, pentru clasele I-IV, studiul obligatoriu al religiei.

1998: S-a înființat ICANN, o organizație non-profit care se ocupă cu asignarea numelor de domenii și a adreselor IP în Internet.

2000: În Sydney, Australia, se deschide cea de-a XXVII a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară.

2000: Microsoft lansează Windows Me.

2001: Încep atacurile cu antrax. Scrisori care conțin spori antrax sunt trimise prin poștă către mai multe birouri de presă, la Princeton, New Jersey, ABC News, CBS News, NBC News, New York Post și National Enquirer. În total, douăzeci și două de persoane sunt expuse, rezultând cinci decese.

2003: La referendumul din Estonia, o majoritate de 66,9% este în favoarea aderării la UE.

2005: Seara de vis a fotbalului românesc: Steaua București învinge cu 3-0 pe Valerenga, în deplasare. Dinamo București învinge cu 5-1 pe Everton, acasă. Rapid București face 1-1 cu Feyenoord, care în retur a fost un avantaj pentru echipa românească.

2006: O casetă audio a unui discurs privat al prim-ministrului maghiar Ferenc Gyurcsány este difuzată publicului, în care a mărturisit că Partidul Socialist Maghiar, al cărui preedinte fusese, a mințit pentru a câștiga alegerile din 2006, provocând proteste pe scară largă în toată țara.

2008: Corporația americană Lehman Brothers, grav lovită de criza bancară și financiară globală, depune faliment, listând datorii de circa 613 miliarde dolari, cea mai mare declarație de faliment din istoria Statelor Unite.

2008: Trupa britanică Queen cu Paul Rodgers solist scoate primul său album de studio, The Cosmos Rocks.

2012: Se închide postul de televiziune TVR Cultural.

2013: Jocul video Grand Theft Auto V câștigă peste jumătate de miliard de dolari în prima zi de lansare.

2013: La București a 15-a zi consecutivă de proteste; 10.000 de protestatari au cerut retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roșia Montană, anularea contractului cu Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roșia Montană în patrimoniul UNESCO și demiterea celor patru inițiatori ai proiectului de lege.[4] Proteste împotriva proiectului au avut loc în mai multe orașe mari ale României și în diaspora.

2013: NASA anunță că Voyager 1 a devenit primul obiect spațial creat de om care a ajuns în afara sistemului solar.

2014: Scoția votează împotriva independenței față de Regatul Unit, cu 55% la 45%. Prezența la vot a fot de 84,59%.

2015: Se realizează prima observare a undelor gravitaționale, anunțată de colaborările LIGO și Virgo la 11 februarie 2016.

2018: Regia Autonomă de Transport București este reorganizată și își schimbă numele în Societatea de Transport București.

Sarbatoritii saptamanii

1929: Ecaterina Oproiu, critic de film, realizatoare de filme documentare, dramaturg român

1937: Ilarion Ionescu-Galați, dirijor român

1940: Linda Gray, actriță americană

1940: Maria Alexandrescu Vianu, istoric al artei antice și arheolog român

1940: Óscar Arias Sánchez, politician, președinte al Republicii Costa Rica, laureat al Premiului Nobel

1941: Ahmet Necdet Sezer, politician turc, al 10-lea președinte al Turciei

1942: Béla Károlyi, antrenor român de gimnastică

1944: Jacqueline Bisset, actriță franceză

1945: Hans-Gert Pöttering, politician german, al 23-lea președinte al Parlamentului European

1946: Tommy Lee Jones, actor american

1947: Adrian Ivanițchi, compozitor și cântăreț român de muzică folk și pop

1947: Dida Drăgan, interpretă română de muzică ușoară

1947: Sam Neill, actor neozeelandez

1950: Narendra Modi, politician indian, prim-ministru al Indiei (2014-prezent)

1953: Valentin Teodosiu, actor român

1954: Mickey Rourke, actor american

1956: David Copperfield, magician american

1957: Hans Zimmer, compozitor german de muzică de film

1957: Maria Nagy, cântăreață de limba maghiară din România

1958: Constantin Ionescu, șahist român

1959: Morten Harket, cântăreț norvegian

1960: Damon Hill, pilot de curse englez, campion de Formula 1

1960: Dorina Mihăilescu, politician român

1960: Melissa Leo, actriță americană

1961: Dave Mustaine (n. David Mustaine), cântăreț, chitarist, compozitor, autor și actor american, liderul trupei Megadeth

1961: Mylène Farmer, cântăreață și compozitoare franceză

1963: Jean-Pierre Papin, fotbalist francez

1965: Dmitri Medvedev, politician rus, președinte al Rusiei între 2008-2012, prim-ministru între 2012-2020

1967: Jason Statham, actor englez

1967: Simona Iovănescu, handbalistă română

1968: Emil Radu Moldovan, politician român

1968: Marc Anthony, cântăreț, compozitor, actor și producător american de origine portoricană

1969: Keith Flint, cântăreț-compozitor englez (The Prodigy)

1970: Zoltan Teszari, om de afaceri român, fondatorul companiei RCS&RDS

1971: Anna Netrebko, soprană rusă

1971: Goran Ivanišević, jucător croat de tenis

1971: Jada Pinkett Smith, actriță americană

1972: Regina Letizia, soția Regelui Filip al VI-lea al Spaniei

1973: Abbath Doom Occulta, muzician norvegian

1973: Andrew Lincoln, actor englez

1973: Mário Jardel, fotbalist brazilian

1974: Argélico Fucks, jucător și antrenor brazilian de fotbal

1974: Narcisa Lecușanu, handbalistă română

1974: Sol Campbell, fotbalist englez

1975: Corneliu Porumboiu este un regizor, scenarist și producător român de film

1975: Pest, solist vocal norvegian

1976: Alexandru Tomescu, violonist român

1976: Jonathan Liebesman, regizor sud-african de film

1976: Ronaldo, fotbalist brazilian

1977: Paul Viorel Dinu, karatist român

1979: Ovidiu Raețchi, politician român

1980: Daniela Cârlan, atletă română

1981: Jennifer Hudson, actriță americană

1981: Tanja Bakić, poetă muntenegreană

1984: Benoît Assou-Ekotto, fotbalist francez

1984: Prințul Harry, Duce de Sussex, al doilea fiu al Prințului Charles de Wales

1984: September, cântăreață suedeză

1985: Tupoutoʻa ʻUlukalala, prinț moștenitor al Tonga

1986: Emmy Rossum, actriță americană

1986: Renaud Lavillenie, atlet francez

1988: Martin Fourcade, biatlonist francez

1989: Logan Henderson, actor și cântăreț american

1989: Oier Olazábal, fotbalist spaniol

1989: Serge Ibaka, baschetbalist spaniol

1989: Thomas Müller, fotbalist german

1991: Scott Hoying, cântăreț și vlogger american

1991: Thomas Meunier, fotbalist belgian

1993: Niall Horan, cântăreț și compozitor irlandez

1996: Duje Ćaleta-Car, fotbalist croat

1996: Lili Reinhart, actriță americană

1999: Laura Jurca, gimnastă română

2001: Elena Mihailicenko, handbalistă rusă

2004: David Popovici, înotător român

2008: Mia Talerico, actriță americană

 

 

Rubrica realizată de Moisali