Daniel Greenfield

Laurance Rockfeller, unul dintre moștenitorii averii Rockfeller și sponsorul stângii încă de pe vremea când George Soros se zbătea să obțină o viză pentru America, avea două mari obsesii: ecologismul și OZN-urile. Bogăția și puterea i-au înlesnit o influență puternică asupra generațiilor de politicieni. În vreme ce influența sa în ceea ce privește politicile de mediu era publică și, în acest sens, a fost chiar răsplătit cu o medalie de aur a Congresului, obsesia pentru OZN-uri i-a rămas cvasi-necunoscută.

Cu toate acestea, una dintre imaginile memorabile ale puterii politice exercitate de acest adevărat apostol al conservatorismului este o fotografie în care miliardarul, îmbrăcat ca un fermier din cataloagele L.L. Bean, se plimbă cot la cot cu Hillary Clinton. Iar Prima Doamnă ține un exemplar al unei cărți cu OZN-uri, cadou de la Larry.

Atât Bill cât și Hillary Clinton au fost interesați de OZN-uri, chiar dacă atracția lor pentru omuleții verzi a fost ulterior surclasată de aceea pentru pipițe, în cazul lui Bill, și, respectiv, pasiunea pentru răfuielile cu adversarii politici, în cazul lui Hillary.

Recent, Bill Clinton a devăluit că ”a trimis oameni în Zona 51 pentru a se asigura că nu există extratereștri”, iar Hillary a sugerat că am fi fost deja vizitați. ”Nu știm sigur”, a spus ea, și a promis că, dacă va deveni președinte, va publica informații despre OZN-uri.

Dar, cel care, în interiorul și în afara Casei Albe, s-a arătat extrem de obsedat de OZN-uri a fost John Podesta. El a numit lipsa informațiilor privitoare la OZN-uri drept ”cel mai mare eșec” al său, care a fost, realmente pierdut în spațiu. Fixația lui Podesta pentru farfuriile zburătoare l-a determinat chiar să apară într-un episod din Ancient Aliens, în care se susținea că Hillary Clinton a fost învinsă pentru a ascunde adevărul despre extratereștri.

John poate deveni maniacal și fobic la anumite subiecte. Este un lucru știut că sună la Forțele Aeriene ca să întrebe ce se mai întâmplă în Zona 51”, a susținut Mike McCurry, fostul secretar de presă al lui Bill Clinton.

Dar, acum, Podesta are un nou loc de muncă. După ce John Kerry a renunțat la funcția de emisar în domeniul schimbărilor climatice pentru a se implica în campania lui Biden, președintele l-a numit în locul lui pe maniacul OZN.

Fuziunea dintre ecologism și conspirațiile OZN nu este o coincidență. Ideologia încălzistă provine din credința științifico-fantastică că Marte și Venus au fost cândva, populate, asemenea Pământului și că, dacă nu ne limităm industria, vom avea, la rîndul nostru, același sfârșit. Așa se explică sintagme precum ”sindromul Venus” sau ”efectul de seră”, utilizate de specialiștii în încălzirea globală.

Vorbind despre OZN-uri, Bill Clinton a conchis, la un moment dat, că ”ar trebui să avem grijă de această planetă”. Atât încălzirea globală, cât și OZN-urile sunt credințe pseudoștiințifice, care funcționează ca substitute ale religiei. Credinciosul OZN tipic este un personaj de orientare liberală, care a renunțat la religia în care a fost crescut, dar care și-a păstrat simțul miracolului și o acută nevoie de sens.

Atât Rockfeller, cât și Bill Clinton au avut o educație baptistă, apoi au trecut la navele spațiale și la ședințele de la Casa Albă. Podesta, promovat ca Fiu al Bisericii”, a fost surprins trimițând e-mailuri în care își exprimă disprețul față de catolici, luându-le, totodată, în serios pe acelea de la adepții OZN-urilor.

Recent, Sean Kirkpatrick, fostul șef al biroului de investigații OZN al Pentagonului, i-a făcut nebuni pe acei membri ai Congresului posedați de cultul irațional al farfuriilor zburătoare.

Cel mai straniu lucru despre OZN-uri pare a fi acela că membri de rang înalt ai Partidului Democrat, printre care nu doar familia Clinton, ci și fostul lider al majorității din Senat, Harry Reid, au cheltuit capital politic pentru ele.

Totuși, puțini senatori ar putea rivaliza cu fixațiile ecologiste și ufologice ale regretatului senator Claiborne Pell (cel după care au fost numite subvențiile Pell). Amintit de Biden, în panegiricul său, ca fiind un ”excentric”, Pell credea nu doar în OZN-uri, ci și în parapsihologie, găzduind ședințe de îndoire a lingurilor prin forța psihicului în propriul său birou și plătind un angajat special al Senatului, desemnat să monitorizeze fenomenele paranormale.

Pell, președintele Comisiei de Relații Externe a Senatului, care a fost mentorul atât al lui Biden cât și al lui Gore, a vrut să înființeze un Consiliu național pentru dezvoltarea resurselor umane în scopul de a stimula puterile psihice. Proiectul de lege a fost co-sponsorizat de Gore, care poate fi văzut într-o fotografie cu Uri Geller, consilierul pentru securitate națională Tony Lake și ministrul sovietic de externe Vorontzov. Potrivit lui Geller, senatorul Pell l-a recrutat pentru ”a-i convinge pe ruși să semneze Tratatul pentru reducerea armelor nucleare strategice”.

Fundația pentru potențialul uman a lui Pell va fi finanțată, până în cele din urmă, de Laurance Rockfeller și printre alte chestiuni X-Files, se va ocupa și de farfuriile zburătoare.

Publicul american are dreptul să afle de tehnologiile de origine necunoscută, de inteligența non-umană și de fenomenele inexplicabile”, a insistat recent Church Schumer, liderul majorității din Senat.

În filmul Ziua în care Pământul s-a oprit, din 1961, un OZN aterizează în D.C., având la bord un robot uriaș și un spion extraterestru capabil să învie morții, pentru a forța sfârșitul Războiului Rece. Filmul a fost considerat, în ansamblu, drept o alegorie creștina seculară, și aceasta a fost intenția scenaristului și producătorului său. În același an, romanul de succes Străin în țară străină, al lui Robert Henlein a oferit încă o alegorie a unui mesager cu puteri supranaturale trimis de extratereștri, cu scopul de a fonda o religie nouă și a transforma societatea.

Între timp, credința în OZN-uri a crescut, chiar dacă numărul credincioșilor tradiționali este în scădere. Acesta poate fi motivul pentru care sondajele arată că democrații sunt mult mai predispuși să creadă în OZN-uri decât republicanii și, de asemenea,  motivul pentru care democrații proeminenți din Senat au făcut tot ce era posibil pentru cauza farfuriilor zburătoare.

Conform constatărilor unui sondaj Pew oamenii cu cea mai mică disponibilitate de a crede în OZN-uri participă la slujbele religioase cel puțin o dată pe săptămână, iar cei cu disponibilitate mare de a crede în ele participă rar sau niciodată.

Factorii principali care determină această atitudine nu țin nici de vreun sentiment difuz de spiritualitate, și nici chiar de  identitatea religioasă, ci doar de implicarea directă în religia organizată. Atunci când sentimentul religios tradițional scade, golul este umplut de altceva.

Dar, oare, extratereștii sunt chiar atât de importanți? Până la urmă contează chiar atât de mult dacă ei există sau nu cu adevărat? Ei bine, pentru adepți, contează enorm!

Într-o lume dominată de concepția modernistă a unui univers indiferent, apărut întâmplător, pe o planetă minusculă și rotitoare în jurul soare obscur, cei care cred că specia noastră a apărut nu grație providenței divine, ci printr-o serie de accidente genetice aleatorii, întâmplate de-a lungul a milioane de ani, mai au totuși nevoie de mângâiere și mântuire.

Niște extratereștri verosimili, care au apărut în urma unor procese biologice foarte diferite, incapabili să comunice cu noi, și pe care viteza luminii îi împiedică să ne întâlnească vreodată, nu pot satisface o asemenea nevoie. Dar cei care cred în OZN-uri își imaginează niște extratereștri care nu sunt indiferenți față de omenire, și sunt aici pentru a ne salava.

Cei care cred în farfuriile zburătoare sunt suficient de îmbibați de modernism pentru a avea probleme cu noțiunea de Dumnezeu, dar niște extratereștri puternici și înțelepți, extrem de avansați, care și-au rezolvat demult problemele sociale, par a se potrivi perfect cu ideea de univers infinit și cu evoluționismul, care s-au dovedit atât de provocatoare pentru credințele religioase tradiționale.

La fel cum încălzirea globală este o ”teorie științifică” care izbutește să confirme orice prejudecată a elitei împotriva Revoluției Industriale, OZN-urile tind să reflecte convingerile celor ce le-au inventat, conform cărora războiul și poluarea sunt îngrozitoare și că omenirea trebuie să le învingă pentru a se alătura unei prezumtive ”confederații galactice”.

În loc de a-și armoniza agendele sociale cu exigențele unui Dumnezeu viu, progresiștilor le vine mult mai ușor să înceapă de la zero cu farfuriile zburătoare. Iar pentru alții, OZN-urile oferă un sistem de credințe bazat pe emisiuni TV și filme, care pentru ei sunt mai reale decât Biblia.

După ce l-au eliminat pe Creator, credincioșii OZN îl înlocuiesc cu niște omuleți verzi. Ideea ca omenirea a putut fi pedepsită cu un potop pentru păcatele ei este absurdă, dar ideea ca Gaia va pedepsi omenirea pentru Revoluția Industrială crescând nivelul mărilor este doar știință pură. Și oricine are altă părere e liber să se adreseze ambasadorului nostru pe lângă extratereștri, emisarului climatic John Podesta.

Traducere și adaptare: Nedeea Burcă

Sursa: aici

Daniel Greenfield, este jurnalist de investigație și scriitor, preocupat de stânga radicală și de terorismul islamic.