În această pandemie, multe afaceri locale au fost afectate. Unele s-au închis, altele au reușit să supraviețuiască, iar altele au avut nevoie de sprijin financiar pentru a putea răzbate. Acesta este și cazul clubului de dans, Dance Prestige. Un club de dans unde toată lumea era foarte mulțumită de atmosfera creată de antrenori, unde nu am văzut oameni triști părăsind sala de dans.

Pentru a înțelege mai bine situația lor, am decis să le adresăm câteva întrebări legate de pandemie, problemele pe care le au și ce planuri au pentru viitor. De asemenea, la finalul interviului, veți găsi toate datele necesare! 🙂

 

 1. Cine sunteți și cum a apărut Dance Prestige, care au fost etapele de înființare?

Salutare! Suntem Simona Mereu și Diana Antar și reprezentăm, manageriem și conducem una dintre cele mai apreciate școli de dans urban din Romania. Dance Prestige a luat naștere in anul 2012 și a fost condusă de Simona Mereu timp de 3 ani, apoi în 2015 s-a alăturat Emanuela Mitrea ca și junior manager, urmând ca în 2016 să ni se alăture Diana Antar, iar din 2018 să rămânem în formula Simona Mereu – Diana Antar.

 

 1. Care sunt cele mai importante evenimente pentru Dance Prestige și de ce ține succesul vostru?

Consider că tot ceea ce facem este important. Fiecare eveniment pe care l-am organizat a contat. Am susținut evenimente atât în săli de teatru cât și în mall-uri, pentru a atinge toate tipologiiile de audiență. Ne dorim să organizăm în continuare, însă este foarte greu să le ținem pe toate în echilibru. Momentan, cursanții, concursurile, întreținerea sălii și organizarea claselor/instructorilor ne ocupă 80% din timp. Succesul ține de faptul că suntem perfecționiste și credem în ceea ce facem. Iubim ceea ce facem. Luptăm pentru o comunitate de dansatori mai bine pregătită, mai unită și ne depășim limitele în permanență. Suntem imprevizibile, dar strategice și muncim foarte mult. Foarte mult! Ne place să fim diferite și să oferim ceea ce pare inaccesibil, accesibil.

 

 1. Care sunt cele mai mari realizări ale clubului? (spectacole, colaborări)

Am organizat Cel MAI MARE WORKSHOP din România, alături de Les Twins, dansatorii lui Beyonce. Am colaborat cu numeroși artiști pentru spectacole mari. Am coregrafiat pentru artiști internaționali și locali. Am pus pe podium internațional copii și adulți!! Vezi în Bio mai multe highlights www.mereusimona.com/about sau https://danceprestige.ro/about-us/history/

 

 1. Cum era înainte de pandemie, din punct de vedere al spectacolelor, proiectelor de colaborare? Cum este situația acum, în pandemie?

 Înainte de pandemie, nu existau restricții. Deodată, s-a mutat totul online, făcând interacțiunea cu cursanții mult mai grea. A fost o trecere bruscă și dificilă pentru majoritatea dintre noi. Mulți au refuzat să continue activitatea până când lucrurile vor reveni la normal. Cheltuielile se strângeau și depășeau încasările. Am fost nevoite să cerem susținerea și ajutorul oamenilor să ne păstrăm spațiile de dans, ceea ce nu a fost ușor deloc. 

 

 1. Pentru un proiect cam cât timp alocați? (pregătire, coregrafie etc)

Depinde de anvergura proiectului. Am coregrafiat clipuri și de pe o zi pe alta. Însă, un spectacol are nevoie ca timp de pregătire cel puțin două luni. O coregrafie complexă de 3 minute și bine pusă la punct poate fi realizată și într-o săptămână. Contează foarte mult scopul și conceptul la baza acestor proiecte. Organizarea unui concurs, workshop sau pregătire pentru a reprezenta România la un concurs ne poate lua luni bune.

 1. Câți antrenori depind de dumneavoastră acum?

 În prezent, avem 20 de instructori care susțin cursuri în ambele sedii Dance Prestige.

 

 1. Care sunt efectele pandemiei și ce solutii ați găsit pentru a conserva activitatea clubului?

Ca și restul afacerilor mici, încasările/profitul au scăzut considerabil. Doar 20% din cursanți s-au adaptat tranziției în online. Inevitabil, am fost nevoite să cerem ajutor financiar, așa că am inițiat o campanie de strângere de fonduri, online. La început a mers destul de greu, însă spre sfârșitul acelei săptămâni am avut surpriza de a atinge suma targetată datorită a doi donatori anonimi, cărora le rămânem recunoscătoare.

 

 1. Ați beneficiat de ajutor din partea statului? Cum ați vedea un astfel de ajutor?

Nu am beneficiat de ajutor din partea statului. Nu cred că îi pasă cuiva de dansul urban. Cumva în ochii lor am rămas la stadiul de underground hip hop din anii 2000. Haine largi, droguri și limbaj inadecvat. Altfel, nu îmi explic de ce statul nu se implică în activitățile culturale de genul ăsta. Facem tot posibilul să cizelăm comunitatea și să reprezentăm adecvat „our craft”. România este totuși în urmă… deși se văd câteva îmbunătățiri. Așa că, stăm optimiști că vor fi și zile mai bune!

 

 1. Cum vedeți reluarea activității pe viitor? Cum vă veți adapta și ce fel de strategie veți aborda? (ex: Coreea de Sud a redeschis sălile de dans și folosesc masca de protecție)

Vom relua treptat cursurile prin minimizarea numărului de participanți. Vom începe cu 5, evoluând spre 10, marcând spațiul de respectat între persoane, urmând regulile de igienizare, ș.a.m.d. Momentan funcționăm online și fizic în regim de clase private. Așteptăm deciziile de mai sus… 

 

 1. Vor continua orele on-line, chiar dacă pandemia trece?

Am luat în considerare acest aspect și vom continua în funcție de cerințe. Vom păstra și cursurile online pentru cursanții din alte orașe/țări care doresc să danseze alături de noi, urmând poate o pagină de youtube dedicată. Poate tutoriale scurte și continuate fizic, în sală. Poate coregrafii întregi. Poate activitate tip vlog. Vom vedea…

 

 1. Cu ce artist ați dori să colaborați pe viitor?

Cu artiști care țin la arta lor și recunosc importanța coregrafiei de calitate, dansatorilor bine pregătiți și plătesc corespunzător. Cu artiști care vor remunera corespunzător și care știu să facă diferența între „am luat 3 cursuri de dans” și mă antrenez de 10 ani cu rigurozitate și disciplină”. Toată aprecierea noastră către artiștii care sunt conștienți că și dansul este o artă la fel de importantă, care te poate propulsa ca artist sau te poate trage in jos.

 

Instagram: dance.prestige / dance.prestige2

Site: https://danceprestige.ro/

Campanie Strângere de Fonduri- AICI

                                   Interviu realizat de Miruna Moisă