A menționat de la început documentul transmis de Ministerul nostru de Externe, condus de doamna Odobescu, impusă de marele strateg regional al politicii europene, Klaus Iohannis. Miștoul a fost grosier, specific grofilor din timpuri, speram, uitate pentru totdeauna.
Nu a contat o minima politețe, nici faptul ca nu ești in tara ta, indiferent de cat mult visezi la aceasta situație.
L- as întreba pe urmașul răzeșilor lui Ștefan cel Mare, deși stiu că exagerez mult, cum se simte dupa ce i-a servit vin de Cotnari (eventual), vin apreciat de Regina Elisabeta a II a, premierului îngâmfat si pro rus al Ungariei, văzând miștoul jenant al acestuia atunci când a urat bun venit steagurilor ținutului secuiesc si al Ungariei.
Stiu ca domnul premier  a terminat mai târziu studiile, nu am pretenții la Președintele României, doar atâția ani s-a lăsat si ne-a lăsat călcați in picioare de acest conducător ungur care, în opinia mea, ar fi trebuit echivalat cu un bulibașă, dar i-as recomanda, când mai vorbește de tatăl sau, pilot militar de aviație, să își aducă aminte că și zona Harcov e apărată de avioanele noastre de luptă, iar zidul sonic se poate sparge și deasupra Băilor Tușnad, în timpul discursurilor dușmanilor României…..mai ales în condițiile în care ministrul Apărării , deși profesor de engleză , e tot din zona luptătorilor răzeși ….
De asemenea, îl rog pe domnul Premier, nu am pretenții la domnul Președinte, să meargă, dacă nu a fost, la Roma, în special la Vatican, unde poate vedea poziția Dacilor cuceriți de Traian , capul sus, mândrie , atitudine regăsită și pe Columna lui Traian.

Nu mai vorbesc de Arcul lui Constantin, unde cei patru Daci de pe frontispiciu nu au fost niciodata prezentați ca învinși, ci ca luptători mândri (dacă or întelege termenul actualii conducători!?)
Unde dracu e mândria de neam domnule Ciolacu, repet nu mă gândesc la președintele agonizant, deși la noua doamnă a diplomației românești aveam speranțe …(cum e să îți ia la mișto documentul transmis, te relaxezi seara, doamnă demnitar?)
Până și scrisoarea de mulțumire transmisă premierului român, pare un mișto grotesc, sigur o să spuneți că nu așa se face diplomația , dar până acum politica capului plecat nu a adus nimic concret pozitiv pentru România.
Sunt curios dacă va urma vreo replică, cât de leșinată, dar să fie, sau ne vom mulțumi cu atitudinea emasculată a principalilor noștri conducători . Dacă e asa, aș prefera să nu îi mai văd pe buletinele de vot…

 

 

 

VR