Ce citim săptămâna asta

Din seria ” Cum s-a făcut de…” am citit de la Editura Cununi de stele cartea lui Carmen Mușat Coman – Cum s-a făcut de-am ajuns președintă.
Oare despre ce o fi vorba, vă puteți întreba. Nu o să fac spoiler și nu o să povestesc eu pentru că autoarea o face magistral. Cu umor de genul „haz de necaz” pe alocuri, cu un sarcasm tăios și bine țintit dar și cu speranța că lucrurile se vor schimba în viața asta, măcar un pic. Căci despre viață este vorba in cartea asta. Despre viața intr-o comunitate care se străduie să existe ca atare și pe care doar câțiva oameni inimoși încearcă să o salveze.
Ca să rămână ceva frumos și bun și pentru generațiile viitoare. Ca să se schimbe mentalități în țara asta a noastră, frumoasă cum e ea dar tristă și aparent fără speranță.
De fapt mesajul cărții ar fi așa:
Hai, să facem naibii ceva cu lumea asta! Începând la nivel micro, de scară de bloc. Că dacă nu ne implicăm deloc riscăm să rămânem doar niște victime. Și nu vrem asta pentru copiii noștri. Ei merita un viitor mai bun. Si noi la fel.
Părerea mea!
Rămâne să vă faceți și voi o părere personală după ce o citiți. Ceea ce vă recomand cu căldură. Dacă treceți pe la Universitate , în plimbare o găsiți la Librăria Eminescu. Sau dacă aveți drum pe la Romană, la Librăria Agir.

Adriana Crăciunescu