Recent, am primit la redacție un articol despre România și locurile ei frumoase pe care ar trebui să le viziteze un turist american (cel care ne-a scris e cetățean român și american) și am hotărât să prezentăm modul în care e promovată de către alții, țara noastră.
Dacă vrei să te bucuri de propria aventură ca de basm, exact ca în filmele Hallmark, vizitează orașul București, capitala României.
În timp ce majoritatea filmelor Hallmark sunt filmate în Canada, multe dintre acestea sunt realizate anual în diferite zone din Statele Unite sau în locații europene. O locație pentru numeroasele filme Hallmark cu temă regală se află în Europa, România, București. „A Royal Christmas, A Crown for Christmas” și multe altele, au fost filmate în sau pe lângă București. Pelicula „Christmas in Rome” a fost, de asemenea, filmată în mare parte în București.
Cea mai bună rută pentru a ajunge la București din SUA este să iei avionul. Aeroportul Aurel Vlaicu din Băneasa, București este la 24 de km de centrul orașului. Dacă te afli prin Europa, călătorind, poți sa ajungi în București cu trenul sau cu autobuzul.
Ce face Bucureștiul, România, atât de unice, încât Hallmark continuă să filmeze, iar și iar filme cu tematică regală?
România are o multitudine de peisaje, de la munții zimțați ai Carpaților, până la malurile de nisip ale Mării Negre. Peisajele rurale sunt superbe. Poți să vezi orașe medievale, castele impunătoare, mânăstiri pictate și biserici de lemn.
Este un popor cu o imensă cultură, un loc unde Estul, Vestul și Sudul Europei par să se intersecteze. Acest lucru este cel mai ușor de observat în capitala României, București.
Bucureștiul este o metropolă plină de viață, plină de arhitectură uimitoare, străzi pietruite, pline de magazine și restaurante remarcabile, precum și multe alte facilități moderne. Orașul este un centru al culturii și istoriei, care este adesea numit „Parisul Estului.” Adăugați o pătură de zăpadă și un spirit de Crăciun și aveți filmul de Crăciun Hallmark perfect.
Haideți să ne uităm la câteva motive pentru care ar trebui să planifici o călătorie în București.
- Palatul Snagov
Un fost palat regal, Palatul Snagov se află pe marginea Lacului Snagov, la o distanță de 30-35 de km de București. Terminat în anul 1932, castelul are fântâni fermecătoare și o grădină perfect organizată, plus o casă de oaspeți. Atunci când există o pătură de zăpadă, devine un paradis de iarnă, acesta fiind decorul perfect pentru filmele romantice Hallmark.
Palatul este enorm și găzduiește o sală de bal care poate găzdui aproximativ 1.000 de invitați. Potrivit unui palat, camerele sunt spațioase, cu covor și imagini de fundal din fibre de aur, șeminee, băi private și un balcon.
Castelul este o locație mai de grabă, exclusivă, împrejmuită de lac și de pădure. Astfel, o să aveți o priveliște superbă din toate unghiurile.
Filmele Hallmark de Crăciun, „Christmas at the Palace” și „A Royal Christmas” au fost filmate în această locație spectaculoasă. S-ar putea să îți amintești această intrare grandioasă din fața scărilor.
Palatul este deschis pentru vizitare de luni până vineri.
- Castelul Peleș
Situat în Munții Carpați, acest castel neo-renascentist arată ca ceva dintr-un basm romantic. Fațada Castelului Peleș este decorată cu picturi murale colorate și lucrări complicate din lemn, care îi conferă un aer de fantezie capricioasă. Structura a fost comandată de regele Carol I, care s-a îndrăgostit de locația pitorească.
Datorită decorului maiestuos, castelul cu 160 de camere este al doilea cel mai vizitat castel din România și a fost prezentat în mai multe filme și seriale de televiziune. Nu este de mirare că Hallmark a selectat această locație superbă ca peisaj pentru mai multe dintre filmele lor. Acesta a fost prezentat în 2011 Hallmark Channel film a Princess for Christmas și 2018 Royal Matchmaker.
Castelul Peles se află la aproximativ două ore de mers cu mașina de București și se poate ajunge cu trenul sau autobuzul. Există diverse excursii disponibile pentru a vedea interiorul castelului.
- Castelul Bran
La aproximativ două ore de București se află Castelul Bran, cunoscut și sub numele de „Castelul lui Dracula”. Cocoțat pe o stâncă zimțată în apropierea orașului Bran, acest castel datează de la sfârșitul anilor 1300.
A fost construit pe locul unei foste fortificații care a fost distrusă de invadatorii mongoli în 1242. Când Bram Stoker a scris povestea lui Dracula, probabil că nu avea în minte acest castel atunci când a creat reședința înfricoșătoare a vampirului său titular. Doar după publicarea povestirii, castelul a ajuns să fie asociat cu povestea.
Dracula se bazează vag pe Vlad Dracula, conducătorul regiunii din secolul al XV-lea, mai cunoscut sub numele de Vlad Țepeș. Vlad este considerat un erou național în cultura română, apărând regiunea de invadatori în mai multe rânduri. El a fost cunoscut pentru tacticile sale brutale, care i-au adus titlul de „Țepeș”.
În ciuda reputației sale, vizitatorii vor găsi un castel romantic și istoric într-o vale pitorească de vis. Oaspeții pot face excursii la proprietate, care include un sat medieval românesc recreat pe teren. Frumusețea este amplificată în timpul iernii, când valea este adesea învăluită într-un strat de zăpadă albă strălucitoare.
- Dunărea
Al doilea fluviu ca lungime din Europa, puternica Dunăre formează granița sudică a României. Calea navigabilă își croiește drum prin Carpați în vestul României, înainte de a traversa șerpuit câmpiile din jurul Bucureștiului.
Există multe oportunități turistice pe căile navigabile care se potrivesc cu orice gamă de prețuri. Unele dintre cele mai bune excursii prin România sunt la bordul croazierei fluviale romantice care își au drumul lor în sus pe râu, oprindu-se la orașe cheie și repere de-a lungul drumului.
Două dintre cele mai frumoase repere de văzut de-a lungul malurilor Dunării românești sunt Porțile de fier și sculptura lui Decebal.
„Porțile de fier” este o regiune în care râul se îngustează pe măsură ce trece prin munți. Zona este caracterizată de stânci dramatice și sate mici, pitorești.
Sculptura lui Decebal realizată în piatră este o priveliște destul de ciudată. Deși apare ca un monolit antic, a fost finalizat în 2004. Se află deasupra râului, dominând fața stâncii. A fost menit să onoreze ultimul rege al Daciei, care a luptat împotriva romanilor pentru a-și păstra Regatul. Lupta sa l-a imortalizat ca pe un erou popular pentru mulți români, de aici și monumentul.
5 . Marea Neagră
La câțiva kilometrii nord-est de București, Dunărea se varsă în Marea Neagră. Marea Neagră este din punct de vedere tehnic cel mai mare corp interior de apă din lume. Lacul este cu adevărat enorm, ajungând la adâncimi de peste 7.000 de metrii și se extinde pentru sute de kilometri în toate direcțiile.
Țărmul Românesc este destul de nisipos. Există multe stațiuni și plaje de-a lungul țărmului de peste 245km lungime.
Pescuitul și plimbarea cu barca sunt activități preferate aici. Cel mai popular oraș pentru iubitorii de plajă este Mamaia, care a devenit o destinație majoră pentru regiune. Este o excursie ușoară de o zi din București și un loc perfect pentru călătorul de peste 50 de ani să petreacă câteva zile la soare și să se bucure de mare.
6. Orașul Vechi
Această secțiune a Bucureștiului este caracterizată de străzi înguste, pietruite, o multitudine de magazine, restaurante, baruri, cluburi și clădiri istorice.
Orașul Vechi este plin de caracter, bisericile antice și aleile descoperind farmecul lumii vechi. Aceasta este probabil cea mai „turistică” zonă a orașului, dar este locul unde veți găsi multe dintre cele mai bune restaurante și viața de noapte din oraș.
Străzile clasice europene permit o plimbare ușoară, cu puțin trafic. Fie că sunteți la cumpărături pentru lucruri antice sau în căutarea unui spațiu pentru a cina noaptea, acesta este locul potrivit.
- Palatul Parlamentului (Casa Poporului)
Această structură grandioasă și impunătoare, se numește Palatul Parlamentului sau Casa Poporului, se află pe un deal din centrul Bucureștiului. Arhitectura sa unică combină neoclasicul cu realistul socialist, un produs al trecutului comunist al națiunii, aflat sub influența sovietică.
Dimensiunile enorme ale clădirii nu pot fi comunicate doar prin imagini. Este a treia cea mai mare clădire guvernamentală din lume, în urma doar a Pentagonului și a unei clădiri din China.
Pe lângă birourile sale parlamentare, clădirea se mândrește și cu un muzeu de artă contemporană și un muzeu al comunismului. Chiar și cu toate acestea, clădirea imensă este în mare parte goală. Multe conferințe și evenimente diverse sunt organizate în sălile opulente pe tot parcursul anului.
Turiștii sunt bineveniți la Palatul Parlamentului șapte zile pe săptămână, 365 de zile pe an. Pentru vizită, trebuie să vă programați turul în avans, să furnizați o identificare adecvată și să plătiți turul în numerar.
8. Bulevardul Unirii
Bulevardul Unirii este o promenadă lungă de doi kilometri prin centrul Bucureștiului.
Aceasta începe de la Parlament, prin mai multe piețe, până la un sens giratoriu enorm. Strada a fost proiectată intenționat pentru a imita faimosul Champs-Elysees din Paris. Ca și omologul său francez, acest bulevard mărginit de copaci este flancat de magazine la modă, restaurante, monumente și clădiri oficiale.
9. Fântânile Din Piața Unirii
De-a lungul Bulevardului Unirii se află Piața Unirii. În centrul pieței enorme se află un set de fântâni frumoase, celebre.
Fântânile din Piața Unirii au fost construite inițial în perioada comunistă a națiunii, dar de atunci au avut ca scop reflectarea, unitatea și prosperitatea națiunii din acel moment.
Fântânile sunt iluminate noaptea, reprezentând o pauză excelentă după o seară de explorare a orașului vechi din apropiere. O simfonie coregrafică de apă are loc în zilele de vineri, sâmbătă și duminică între mai și octombrie.
Piața este un loc popular de adunare pentru diverse evenimente sau pentru oameni care se întâlnesc pur și simplu.
Cu toate acestea, în lunile mai reci, fântânile sunt de obicei închise. Un imens pom de Crăciun este plasat în zonă în cursul lunii decembrie.
În plus, piața este mărginită de un centru comercial mare, modern, perfect pentru cei care au nevoie de o terapie prin cumpărături.
- Ateneul Român (Ateneul Român)
O minune arhitecturală, această sală de concerte este deosebit de frumoasă, rivalizând cu ușurință cu cea a oricăreia similare din Europa. Construit în stil neoclasic, o temă comună pentru multe dintre clădirile din capitală, Ateneul Român încorporează numeroase influențe franceze.
Fiecare aspect al clădirii este detaliat cu mare atenție. Camera care înconjoară sala principală are un tavan casetat. Fiecare cutie conține un fleur-de-lis de aur în interior. Aceeași cameră este plină de stâlpi enormi creați din marmură roz.
Sala de concerte propriu-zisă este înconjurată de o pictură panoramică, cu un maiestuos detaliu auriu și roșu care împodobește fiecare suprafață de la podea până la cupolă. Situl se află pe Lista Patrimoniului European și este considerat unul dintre cele șapte minuni ale României.
Ateneul Român este un un obiectiv de neratat atunci când vizitezi Bucureștiul.
- Biblioteca Centrala Universitară Din București (Biblioteca Centrală Universitară)
O altă așa-zisă minune a României este Biblioteca Centrală Universitară din București. Aceasta exemplifică din nou arhitectura românească și este un depozit al literaturii române.
Clădirea a fost creată pentru a servi drept bibliotecă pentru Universitatea din oraș. Regele Carol I a cumpărat terenul pentru bibliotecă. Imaginea lui este memorată pentru totdeauna pe statuia din piața din fața clădirii.
În plus, clădirea joacă rolul de gazdă la mai multe festivaluri și evenimente culturale în fiecare an. De asemenea, se află foarte aproape de Muzeul Național de artă.
- Parcul Herăstrău
Vizitați acest parc atractiv, cu un acvariu, muzeu în aer liber, lac de plimbare cu barca, trasee de mers pe jos, grădini umbrite de copaci, restaurante și un loc de joacă pentru aventuri.
Unul dintre cele mai mari și mai îndrăgite parcuri din București, parcul Herăstrău se întinde pe o suprafață de aproximativ 272 de hectare, format din peluze ierboase, păduri și un lac.
O plimbare cu feribotul este o modalitate excelentă de a aprecia frumusețea naturală a parcului sau de a închiria o barcă cu vâsle și de a vâsli în ritmul propriu. Plimbările cu feribotul și închirierile de bărci sunt disponibile în perioada aprilie-octombrie.
Mersul pe jos și ciclismul pe potecile care înconjoară lacul și traversează grădinile ornamentale ale parcului sunt modalități excelente de a petrece ziua.
Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante motive care fac din București, România, destinația perfectă pentru filmarea unui film Hallmark și pentru călătorul matur un obiectiv de vizitat.
traducere și adaptare Miruna Moisă
sursa https://www.travelawaits.com/2559972/hallmark-christmas-movies-filmed-in-bucharest-romania/