Disperatul Putin „se gândește să apeleze la Kim Jong Un pentru ajutor în Ucraina și să ofere energie și cereale în schimbul a 100.000 de soldați”, susțin rapoartele ruse.

  • Coreea de Nord a declarat clar că este dispusă să ajute în războiul Rusiei, a raportat agenția de presă
  • Aceasta ar include furnizarea unei forțe de luptă vaste și a unor constructori pentru a repara daunele
  • În schimb, a spus că cerealele și energia va fi furnizata economiei afectate a lui Kim
  • Reacționând, colonelul de rezervă Igor Korotchenko a declarat la televiziunea de stat rusă: „Nu ar trebui să ne sfiim să acceptăm mâna întinsă nouă de Kim Jong-un”.
  • Rusia și Coreea de Nord au împărtășit legături strânse care datează din 1948, când Uniunea Sovietică a devenit prima țară care a recunoscut RPDC. Putin și Kim s-au întâlnit ultima dată în 2019

Un Vladimir Putin disperat ia în considerare să apeleze la dictatorul nord-coreean Kim Jong Un pentru ajutor în invazia sa din Ucraina și este dispus să ofere energie și cereale în schimbul a 100.000 de soldați, potrivit rapoartelor din Rusia.

Coreea de Nord a arătat clar prin „caile diplomatice” că, pe lângă faptul că oferă constructori pentru a repara daunele de război, este gata să furnizeze o forță de luptă vastă în încercarea de a înclina balanța în favoarea Moscovei, a raportat agenția de presă Regnum.

Ei vor fi dislocați în forțele separatiste pro-Putin Republicii Populare Donețk [DPR] și Republicii Populare Lugansk [LPR], ambele pe care Kim le-a recunoscut recent ca țări independente.

Țara este gata să transfere până la 100.000 din soldați săi în Donbas”, se arată în raportul agenției de presă pro-Kremlin. „Pyongyangul își va putea transfera unitățile tactice în Donbas”.

Korotchenko, redactor-șef al jurnalului rus de Apărare Națională de pe canalul Rossiya 1, a declarat: „Există rapoarte că 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să vină și să ia parte la conflict”.

El a fost contestat de alți prezentatori ai canalului de propagandă care contesta faptul ca ar putea fi voluntari din Coreea de Nord, tara unde este necesară ascultarea totală.

Dar el a spus că oamenii nord-coreeni sunt „rezistenți și nepretențioși” și „cel mai important lucru este că sunt motivați”.

Un important expert în apărare de la Moscova, colonelul de rezervă Igor Korotchenko (stânga), a declarat pentru televiziunea de stat rusă: „Nu ar trebui să fim sfiați să acceptăm mâna întinsă nouă de Kim Jong-un”

Expertul Moscovei în Apărare avertizează că Coreea de Nord este pregătită pentru conflict

„Dacă voluntarii nord-coreeni cu sistemele lor de artilerie, experiența bogată în lupta cu baterii și sistemele de lansare multiplă de mare calibru, fabricate în Coreea de Nord, vor să participe la conflict, ei bine, să dăm undă verde impulsului lor de voluntariat”.

El a spus: „Dacă Coreea de Nord își exprimă dorința de a-și îndeplini datoria internațională de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să o lăsăm”. Era „dreptul suveran al DPR și al LPR de a semna acordurile relevante”, a spus el.

Rusia a susținut în repetate rânduri că Ucraina este o țară „fascistă”, fiind una dintre multele sale modalități de a încerca să justifice invazia brutală a lui Putin, care a ucis mii de civili și a făcut ca milioane de oameni să-și părăsească casele.

Între timp, Rusia ar trebui să înceteze participarea la sancțiunile internaționale împotriva regimului lui Kim, a susținut Korotchenko.

Legăturile dintre Rusia și Coreea de Nord datează din 1948, când Uniunea Sovietică a devenit prima țară care a recunoscut oficial RPDC. În timpul războiului din Coreea, armata populară coreeană a fost sprijinită de URSS.

Relațiile dintre cele două țări au continuat chiar și după dizolvarea Uniunii Sovietice, Vladimir Putin acordându-i mai multă importanță atunci când a fost ales președinte în 2000. Kim Jong Un a acceptat o invitație de a vizita Rusia în 2015, iar cei doi s-au întâlnit  – în Vladivostok – în 2019.

Când Putin și-a lansat invazia în Ucraina pe 24 februarie, Coreea de Nord a fost una dintre cele cinci țări care au votat împotriva rezoluției Națiunilor Unite care condamna invazia.

Coreea de Nord a devenit, de asemenea, a treia țară care a recunoscut independența statelor separatiste Donețk și Republicii Populare Lugansk din estul Ucrainei – teritoriu ocupat de forțele ruse în timpul invaziei.

Ucraina a reacționat rupând toate legăturile diplomatice cu Coreea de Nord.

Adăugarea recentă la arsenalul Ucrainei de sisteme de rachete HIMARS fabricate în SUA (foto) a început să miște tabloul în favoarea Kievului în unele regiuni, permițând forțelor Ucrainei să neutralizeze utilizarea de către Rusia a loviturilor de artilerie.

 

 

Sursa aici