Marea Britanie renunță la anularea libertății de circulație pentru cetățenii UE imediat după Brexit

Conform agenției Reuters guvernul britanic a renunțat la planul de a anula libertatea de circulație pentru cetățenii UE imediat după Brexit și le va acorda acestora drept de ședere temporară pe o perioadă de trei ani. Potrivit unui mecanism de reglementare a șederii temporare, cetățenii UE care ajung în Marea Britanie până la finalul lui 2020 vor putea rămâne în această țară până în decembrie 2023

Din ce în ce mai multe cazuri de români din Italia depistați că fac trafic de droguri sau cultiva plante din care se extrag acestea

Carabinierii Secției Radio Mobile Monterotondo au arestat un român de 30 de ani pentru detenție și trafic de droguri. Aceștia au percheziționat casa bărbatului , găsind plante de cannabis indica și câteva doze de cocaină, hașiș și marijuana, ascunse în baie. De asemenea, polițiștii italieni au arestat într-o suburbie a Genovei doi români în vârstă de 29 și, respectiv, 19 ani, ambii cu antecedente penale. Aceștia au fost reținuți pentru deținere de droguri în scopul traficului, iar al doilea pentru ultraj, întrucât s-a opus violent controlului. Un alt român, de 37 de ani, a fost arestat la Rimini pe când încerca să vândă droguri unor bărbați care s-au dovedit a fi carabinieri în haine civile. Un traficant de droguri român a fost prins cu 21 kg. de cocaină, în valoare de 1,91 de milioane de euro și a fost deja condamnat la opt ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc între Italia și UK.

Români arestați sub acuzația de sclavie modernă

Ofițerii Inspecției Muncii din Regatul Unit au arestat, reținut și anchetat cinci persoane de naționalitate română pentru sclavie modernă și trafic de persoane. Tot în UK, alți doi români, Ioan Boboc (26 de ani) și Cristina Tudor-Dobre (24 de ani) au fost găsiți vinovați pentru obligarea unei persoane la munca forțată și fraudă.

O româncă și-a anunțat candidatura pentru senatul din California

Cristina Puraci, o româncă originară din Suceava, plecată în 1992 din România cu o viză de logodnă pentru a se căsători cu un român stabilit acolo, candidează la senat în America. Observ că America în aceste vremuri se îndreaptă înspre socialism, iar eu am experiență cu socialismul, am experiență în educație, în general, unele lucruri care sunt introduse în școli nu sunt în acord cu ceea ce credem noi, economia este foarte bună în California în acest moment dar, din cauza birocrației, foarte mulți oameni de afaceri pleacă de aici, iar siguranța publică nu mai este cum era pe vremuri din cauză că unele idei progresiste dau mai multe drepturi criminalilor decât restului populației… Ideea mea este să redăm siguranța oamenilor, iar ultimul punct din agenda mea îi privește pe oamenii străzii. Mulți dintre veteranii de război se luptă cu mari probleme, locuiesc pe străzi și nimeni nu vine cu o soluție să rezolve problema. […] Cu toate că am crescut în comunism, Ițcani/Suceava e un loc special pentru mine, unde am încercat să mă întorc cam la doi ani și să-i vizitez pe cei opt frați și surori. […] America e noua mea casă, aici m-am căsătorit și am început o nouă viață cu alesul inimii mele, Adrian Puraci, aici am primit cel mai mare cadou/miracol de la Dumnezeu – băiatul nostru, Sebastian, care s-a căsătorit, apoi, cu o fată din România, Simina Mihălțan, și au un băiețel, pe Kevin. Aici, unde locuim acum, ne simțim foarte bine și suntem fericiți de tot ceea ce am realizat. – spune Cristina Puraci.

Cei nouă care au speriat Germania

Nouă români au jefuit 42 de camioane în parcările din Germania și, în doar trei luni, au făcut pagubă de un milion de euro. Aceștia tăiau, în prealabil, prelatele camioanelor în zonele de odihnă ale șoferilor de pe marginea autostrăzilor din Germania. Cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani, au fost arestați după mai multe luni în care au furat tot ce-au prins, inclusiv două lămpi cu led dintr-o cabină.

Cazul Alexandrei la emisiunea Chi l‘ha Visto? De pe Rai 3

Povestea Alexandrei Măceșanu a ajuns pe Rai 3, la celebra emisiune Chi l‘ha Visto?, care se ocupă de persoanele dispărute în Italia, realizată de Federica Sciarelli. Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei, a relatat despre contactele lui Dincă cu Italia și despre posibilitatea ca Alexandra să fie în viață, obligată să se prostitueze, poate la Bari sau Vicenza, unde Dincă ar avea membri de familie.

Patronii chinezi apreciază româncele

Un bar din Italia, situat în centrul istoric al Romei, este locul de muncă perfect pentru tinerele romance. Proprietarii localului, chinezi, spun că preferă să angajeze fete din țara noastră pentru că sunt muncitoare , punctuale, și nu fac mofturi. De ce nu angajaăm italieni? Simplu! Astăzi este duminică, iar fetele mele, românce, au ajuns aici la 6,30, au aranjat mesele, au pregătit mașina de cafea și la 6,45 am deschis și am început să lucrăm. O italiancă ar fi trimis mesaj pentru a anunța că întârzie. Româncele sunt aici mereu la timp și dacă le rog să stea puțin peste program, sunt de acord, nu fac mofturi. Pe când o italiancă ar anunța imediat sindicatul, spune o tînără chinezoaică, administrator al localului.