Cele 16 luni de pandemie au agitat puternic piața gândurilor, a ideilor și a inovațiilor. Iar cea mai originală dintre găselnițele recente pare a aparține guvernatorului statului New Jersey, care a declarat că toți cei care vor consimți să primească, în decursul acestei luni, vaccinul anticovid, vor avea dreptul la o bere gratuită.

O aserțiune prostească și la prima vedere inofensivă, dar respingătoare atunci când o analizezi ceva mai profund, deoarece contrazice legile de la Nuremberg privitoare la experimentele medicale.

Cu mult mai deranjant este, însă, apelul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), precum și al doctorului Anthony Fauci personal, de a vaccina toți copiii mai mari de șase luni.

Vaccinurile anticovid nu au trecut prin rigorile unei cereri de licență biologică, ele beneficiind doar de o simplă autorizație de urgență, motiv pentru care, în cazul punerii în practică a unei asemenea propuneri, producătorii trebuie să renunțe la imunitatea de răspundere și să fie considerați responsabili pentru toate efectele secundare de natură să altereze sănătatea copiilor.

Noi credem că injectarea copiilor care nu au practic niciun risc de deces din cauza covid 19 constituie un comportament lipsit de etică.

Intensificarea fricii prin creșterea numărului de ”cazuri – conform unor estimări cu 80-90% – prin intermediul ”pragurilor ciclului” (Ct) din testul rT-PCR pentru covid 19 rămâne o problemă. Testele amplifică probele de prea multe ori, astfel încât detectează și resturi virale incapabile să provoace infecție sau să fie transmise mai departe, ceea ce este pur și simplu greșit.

Copiii nu întețesc circulația virusului SARS-CoV-2, constituindu-se, de fapt, în tampoane naturale sau scuturi împotriva răspândirii și mai mari a acestuia.

Operațiunea Warp Speed

Operația Warp Speed a dus la dezvoltatea mai multor vaccinuri bazate, în mare parte, pe modele de terapie genetică. Care au fost considerate drept o cale de ieșire din pandemie. Interesant este însă că există suspiciuni conform cărora acestea existau deja de câțiva ani, iar rostul operațiunii, pusă pe repede înainte pare a fi acela de vaccinare a întregii umanități inclusiv a copiilor care au un risc minim, aproape nul, de a se îmbolnăvi grav de covid 19.

Datele privitoare la sistemul de raportare a efectelor adverse (VAERS) sugerează că, deși mic, riscul de a dezvolta efecte secundare după inocularea cu actualele vaccinuri ARNm este de 20 de ori mai mare decât în cazul celor care primesc vaccinul antigripal. Iar riscul de deces al vaccinului anti-covid este chiar de 200 de ori mai mare.

Ce anume face ca noile vaccinuri ARNm să fie unice?

Vaccinurile Pfizer și Moderna au fost dezvoltate pentru a viza exclusiv proteina SARSCoV-2 Spike (proteina S), care se atașează de receptorul ACE2 de pe suprafața celulelor epiteliale, a celulelor endoteliale, a celulelor țesutului pulmonar și a altor tipuri de celule, permițând astfel virusului să-și introducă ARN-ul în ele. Procesul este ajutat de o proteină celulară numită furină. Virușii se multiplică prin ”deturnarea” sintezei proteinelor și a mecanismului de replicare ARN a celulelor infectate.

După cum se poate deduce din cele de mai sus, există acum semnale din ce în ce mai notabile de efecte neprevăzute, deși în număr mic, cauzate de noile vaccinuri ARNm. Motiv pentru care unele vaccinuri au fost retrase în unele țări din Europa (Danemarca a interzis utilizarea vaccinului J&J), în vreme ce, în timpul redactării acestui articol, Astra Zeneca se află încă în așteptare în SUA.

Efectele secundare pe termen scurt de tipul leșinului sau al durerii resimțite în brațul injectat, precum și alte simptome minore sunt deseori folosite pentru a raționaliza noțiunea conform căreia vaccinurile ARNm sunt mult mai puțin riscante decât boala în sine.

Cu toate acestea, în unele cazuri au fost observate daune neurologice ireversibile, precum și leziuni tromboembolice.

Potențiale prejudicii pe termen lung

Copiii au de trăit de la 50 până la 80 -100 de ani de acum înainte. Or, în acest caz, efectele secundare pe termen lung, precum și gravitatea acestora, se constituie într-un risc important.

S-a raportat, de exemplu, că purtătorii adjuvanți (nanoparticule lipide) utilizați în vaccinurile ARNm au proprietăți antigenice și pot provoca reacții alergice. Aceste nanoparticule au fost găsite, după injectare, în tractul neural, în sistemul nervos central, în ficat și în alte  organe.

În vreme de majoritatea (70%) din vaccin (ARNm+nanoparticule lipide) se duce direct către ganglionii limfatici din axilă, unde informațiile sunt prelucrate de limfocite în scopul producerii de anticorpi, cantități mici vor fi găsite și în alte părți ale corpului, care ar putea să nu ”vadă” acești antigeni asociați cu adjuvantul. Și, în consecință, sistemul imunitar va direcționa anticorpii pentru a lupta împotriva ”invadatorilor”. Ceea ce explică, probabil, efectele secundare raportate privitoare la tulburările sistemului nervos central.

Noi considerăm că datele de siguranță pe termen lung sunt necesare fie și doar pentru acest risc potențial.

Proteina S este definită parțial prin atracția sa  atât către sistemul neural, cât și către sistemul vascular, unde provoacă un răspuns inflamator caracterizat prin leziuni ale vaselor de sânge  cu coagulare și sângerare, similar celui din stadiile târzii ale infecției covid 19. Date suplimentare din literatura științifică indică posibilitatea dezvoltării efectelor pe termen lung (doi-trei ani) asupra arterelor plămânilor care duc la îngroșarea concentrică a arterei pulmonare, care poate varia între un răspuns inflamator de grad scăzut și o boală numită hipertensiune arterială pulmonară.  Care este mortală într-un interval de doi până la trei ani de la debut.

Rămânem preocupați de aceste potențialități, în special acolo unde sunt implicați copiii.

Un articol din martie al revistei The Lancet, scris de Sunil Bhopal și colegii săi afirma că ”În SUA, Marea Britanie, Italia, Germania, Spania, Franța și Coreea de Sud, decesele cauzate de covid 19 la copii sunt rare, 0,17 la 100 000 de locuitori, reprezentând 0,48% din mortalitatea totală estimată într-un an normal.”

Și atunci care sunt motivele pentru care copiii, care reprezintă chiar viitorul umanității, ar fi supuși unor potențiale pericole care rămân necunoscute?

Care ar putea fi motivația forțării vaccinării copiilor?

Conform CEO-ului Pfizer, compania a înregistrat un flux durabil de venituri, anume de 3,5 milioane de dolari, încă din primul trimestru.

Într-un sistem de piață echitabil, în care inovația și testarea empirică au generat beneficii și riscuri adecvate, câștigul financiar nu poate fi decât justificat. Noi considerăm că, în acest caz, nu se poate vorbi deloc despre așa ceva.

Dr. Fauci intenționează punerea în practică a acestui proiect începând cu septembrie 2021. Astfel, el propune vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, imediat după investigarea rapidă a efectelor secundare pe termen scurt, pentru ca, începând din 2022 , să le vină rândul și celor mai mici.

De asemenea, ne întrebăm de ce ar trebui vaccinați adulții care s-au vindecat. Este bine cunoscut faptul că persoanele recuperate au o imunitate puternică și durabilă .

Deși este o întrebare incomodă, ne întrebăm dacă necesitatea vaccinării nu este, totuși, determinată mai degrabă de acel flux ”durabil” de venituri  decât de mult invocatele considerente biologice, și chiar în ciuda potențialelor daune viitoare?

Credem că FDA și CDC ar trebui să stăvilească imediat orice tentativă de vaccinare a copiilor și adolescenților. Considerăm, totodată că companiile producătoare de vaccinuri ar trebui să renunțe la statutul lor de imunitate, în special atunci când este vorba despre asumarea responsabilității pentru daunele provocate sănătății copiilor.

Un articol de Parvez Dara, Paul E. Alexander și Howard Tenenbaum

Parvez Dara, MD, MBA, este oncolog în Toms River, New Jersey. A obținut diploma de medicină de la Universitatea de Medicină King Edward și are o practică de mai bine de 20 de ani.

Paul Elias Alexander, PH.D., are o pregătire extinsă în medicină bazată pe dovezi și epidemiologie clinică, precum și ca metodolog de cercetare. A absolvit Universitatea Oxford, în Marea Britanie, Universitatea din Toronto, precum și Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario, apoi a urmat o specializare în epidemiologia bioterorismului la Johns Hopkins, sub conducerea doctorului Donald Henderson (cel care a eradicat variola).

Howard Tenebaum, DDS, Ph.D, este medic dentist la Muntele Sinai, precum și șeful diviziei de cercetare dela secția de stomatologie a spitalului.

Traducere și adaptare de Nedeea Burcă

Sursa aici.