Conan Milner

 

O conversație cu Peter Sullivan

Peter Sullivan este absolvent al Universității Stanford din Silicon Valley și a lucrat ca designer de software, cot la cot cu proiectanții dispozitivelor care modelează lumea noastră wireless. Evoluând la vârful profesiei, Sullivan a devenit unul dintre cei dintâi care au adoptat tehnologia fără fir, îmbolnăvindu-se din pricina ei cu mult înainte ca majoritatea oamenilor obișnuiți să știe că acest lucru este posibil.

Boala sa – cunoscută acum sub numele de electrosensibilitate – precum și conștientizarea faptului că aceasta a fost provocată de expunerea la radiațiile wireless, l-au împins să caute răspunsuri. În vreme ce autoritățile guvernamentale și industria de telecomunicații au insistat că radiațiile emise de telefonul mobil nu sunt dăunătoare, el a discutat cu câțiva oameni de știință de top care spuneau altceva.

Unii dintre aceștia pot fi văzuți într-un film produs de Sullivan în 2017 și numit ”Generation Zapped”. Acest documentar revelator povestește despre tacticile de manipulare pe care industria telecomunicațiilor le folosește pentru a vinde publicului o anumită tehnologie, în ciuda dovezilor copleșitoare a nocivității ei.

Acum, Sullivan și-a asumat misiunea de a face publice pericolele legate de radiațiile cu frecvență electromagnetică (EMF), îndemnând oamenii să-și oprească telefoanele sau să le țină la distanță ori de câte ori acest lucru este posibil. El finanțează, de asemenea, cercetări la Harvard, Stanford, Universitatea Berkeley din California și alte câteva organizații non profit de top pentru sănătatea mediului, într-un efort de a descoperi partea întunecată a unei tehnologii pe care o folosim cu toții deoarece presupunem că este sigură.

The Epoch Times a vorbit cu Sullivan despre problemele asociate expunerii la radiațiile wireless și despre ce putem face pentru a ne proteja. Pentru claritate și concizie, răspunsurile au fost editate.

The Epoch Times: Se pare că oamenii încep să realizeze de-abia acum pericolele legate de tehnologia wireless, dar tu te ocupi de asta de zece ani. De unde acest avans?

Peter Sullivan: Practic, am început să experimentez cu aproximativ 10 sau 15 ani în urmă ceea ce mulți simt abia acum, pentru că lucram în Silicon Valley și eram foarte expus. Creierul meu spunea: ”Toate acestea sunt foarte bune”, dar corpul meu avea niște probleme cu adevărat grave. Și, pornind pe această cale grea, am fost nevoit să înțeleg că presupunerile noastre despre siguranța radiațiilor wireless erau pur și simplu false în totalitate.

La început credeam că am alergii alimentare. Apoi s-a stabilit că am un nivel ridicat de mercur. Dar chiar și după ce m-am detoxifiat, mi-am schimbat dieta și multe altele, sănătatea mea a continuat să se înrăutățească. Am slăbit foarte mult, îmi crăpau dinții, mi se demineraliza corpul, mă simțeam amețit și lipsit de puteri și, credeți-mă, nu sunt o persoană debilă. Am fost pilot al Marinei, am alergat la maratoane și am făcut triatlon, așa că nu eram obișnuit cu o asemenea senzație. Devenisem slab atât fizic, cât și psihic. Ajunsesem până într-acolo încât simțeam telefonul mobil pus lângă cap și senzația nu era deloc plăcută.

Nu credeam că există vreo cercetare în acest sens, dar am fost invitat la o sesiune la Clubul Commonwealth din San Francisco, unde niște oameni de știință vorbeau despre expunerea la radiațiile cu frecvență electromagnetică. Așa încât am început să caut și să găsesc mii de studii care arată acest rău.

Oamenii din Silicon Valley nu au nici cea mai mică idee despre toate astea, dar Industria de Telecomunicații și guvernul cunosc cu adevărat problema. Practic, folosesc tacticile Industriei de Tutun. Ai citit articolul din The Nation? Ei au investigat timp de șase luni felul în care a fost acoperit totul.

The Epoch Times: Cum ne afectează radiațiile wireless?

Peter Sullivan: Cred că cel mai important lucru pe care ar trebui să îl știm este cercetarea dr. Martin Pall, care a arătat că aceste frecvențe și câmpuri pot avea un impact asupra canalelor de calciu din celulele noastre. Or, canalele de calciu sunt cu adevărat fundamentale pentru dezvoltarea creierului și a sistemului imunitar, pentru funcția celulelor T, pentru bariera hematoencefalică și pentru axa creier-intestin.

Principalul factor de risc pentru autism este o variație a canalelor de calciu. Conform studiilor pe gemeni, componenta genetică a autismului este de doar aproximativ 38%. Restul depinde de mediu, așa că trebuie să găsim factori de mediu care pot avea un impact asupra canalelor de calciu. Dr. Pall a vorbit despre acest lucru la mai multe conferințe despre autism.

Variațiile în funcționarea canalelor de calciu sunt asociate nu doar cu autismul, ci și cu ADHD, depresie, anxietate și schizofrenie, crescând, în aceeași măsură, factorul de risc pentru electrosensibilitate. Dar, chiar dacă aveți o funcție foarte normală a canalelor de calciu, o expunere mare vă poate face electrosensibil. Mai cu seamă dacă adăugăm și alte lucruri în plus, cum ar fi 5G.

Deci, unii oameni se pot supraîncărca prin wireless, dar acesta nu este singurul factor de mediu esențial. Dr. Lisa Naggy spune că expunerile frecvente la mucegai pot deteriora canalele de calciu, ceea ce duce la o hipersensibilizare. Oamenii au tot felul de expuneri toxice. Unii au probleme cu dinții, cum ar fi obturațiile cu mercur sau canalele radiculare infectate, care duc, de asemenea, la o mărire a susceptibilității. Or, toate acestea trebuie lămurite.

The Epoch Times: Trăim într-o lume în care o mulțime de factori conspiră împotriva noastră.

Peter Sullivan: Și aceasta este ceea ce urmărim atunci când vine vorba despre autism. Credeam că e vorba despre o genă și despre un anumit factor de mediu, dar s-a dovedit că este vorba despre mai multe gene, dar de-a lungul aceleiași căi, și mai mulți factori de mediu care afectează acea cale unică.

Desigur, aici intervin și medicamentele. Dacă oamenii iau blocanți ai canalelor de calciu pentru inimă sau pentru sănătatea mintală, radiațiile cu frecvență electromagnetică lucrează împotriva acestor medicamente. Astfel încât, la un moment dat, vei fi nevoit să controlezi aceste expuneri și să faci o verificare generală. Unele probleme nu pot fi rezolvate prin adăugarea unui număr și mai mare de medicamente. Pentru a ne restabili cu adevărat sănătatea, trebuie să eliminăm factorii de interferență.

The Epoch Times: Am citit că suplimentarea cu magneziu poate ajuta la întreruperea canalului de calciu.

Peter Sullivan: Dr. Pall și alții au descoperit că magneziul este un blocant natural al calciului. Reglează în jos canalul de calciu. În cazul unui conținut scăzut de magneziu, canalul de calciu devine hiperactiv, atenționând sistemul nervos asupra faptului că se întâmplă ceva important. Problema e că nu suntem meniți să fim în acea stare tot timpul. Este un stress care consuma multă energie și este foarte obositor. Corpul nu este menit să stea permanent în modul ”luptă sau fugi”. Mulți dintre medicii cu care am vorbit au recomandat o anumită formă de magneziu care pătrunde mai direct în trunchiul cerebral și în creier. Se numește treonat de magneziu. S-a demonstrat că ajută cu adevărat la conexiunile creierului.

The Epoch Times: Este uimitor că întreruperea acestui mic mecanism celular poate duce la toate aceste probleme diferite.

Peter Sullivan: Dr. Pall spune că aceste canale de calciu sunt mai dense în inimă, în sistemul nervos și în creier. Începem să vedem efectele atât asupra sănătății mintale, cât și a celei fizice. Oamenii trebuie să înțeleagă că simptomul principal al expunerii la câmpurile magnetice și electrice este tulburarea de somn. Urmează durerile de cap, problemele de atenție, anxietatea și problemele de memorie. Cea mai șocantă mi se pare afectarea spermei. Zeci de studii arată că aceste frecvențe și câmpuri pot deteriora spermatozoizii. Așadar, un telefon mobil în buzunarul unui bărbat care intenționează să devină tată este o problemă majoră, care trebuie luată în considerație. Oamenii trebuie să înțeleagă că atunci când pun telefonul mobil în buzunar, joacă la ruleta rusească a geneticii. Ei afectează toate genele bune, care au trecut testul timpului, vătămându-le la întâmplare. Iar rezultatul poate fi cu adevărat dificil de inversat.

The Epoch Times: Ce ar trebui să facă oamenii pentru a-și reduce expunerea la radiațiile radiațiile wireless?

Peter Sullivan: Primul lucru ar fi să puneți la o parte telefoanele mobile atunci când dormiți. Deoarece expunerea subminează somnul profund și producția de melatonină. În prezent este foarte obișnuit ca oamenii să-și folosească telefonul ca ceas cu alarmă, motiv pentru care îl țin lângă ei toată noaptea. Ceea ce este deosebit de dăunător pentru calitatea somnului.

Ceva important în legătură cu copiii: noi le spunem părinților să închidă noaptea monitoarele pentru bebeluși. Sau, cel puțin să le mute cât mai departe în cameră. În general, creați spațiu în jurul mediului de somn și al mediului de lucru. Dacă nu puteți opri un dispozitiv, îndepărtați-l de dvs. Distanța face ca semnalul de expunere să scadă rapid. De fiecare dată când dublezi distanța, expunerea scade cu 75%.

Oamenii nu ar trebui niciodată, în nicio împrejurare, să-și atingă capetele de telefoane, atunci când vorbesc. Această configurație nu a fost niciodată testată, fiecare telefon având un avertisment conform căruia a fost testat doar la o oarecare distanță de corp.

Totodată, eu am un card de siguranță fără fir pe site-ul meu ClearLightVentures.com. Care vă poate arăta câteva soluții de bază pentru unele dintre cele mai comune surse de radiație wireless.

The Epoch Times: Cred că motivul principal pentru care oamenii nu iau în serios radiațiile wireless este că nu le pot vedea.

Peter Sullivan: Așa este. Una din sarcinile mele este să fac invizibilul vizibil. Am fost la câteva conferințe despre autism, în care le-am oferit oamenilor o experiență. Am amenajat un baldachin de 10/10, un fel de cort, ca la piețe, dar cu părțile laterale acoperite. Le spunem celor care intră să-și închidă telefoanele, ceasurile Apple sau orice alt dispozitiv care emite un semnal wireless. În medie, între 85 și 95% dintre oameni vor simți o diferență atunci când vor intra în acea încăpere. Cel mai frecvent lucru pe care îl spun este că se simt mai calmi. Interferența cu canalele de calciu se oprește și corpul începe să se descarce. Am avut oameni care au fost expuși atât de mult încât atunci când intră în acest mediu au o stare de greață.

The Epoch Times: Din ce este făcut acest cort?

Peter Sullivan: Este făcut dintr-un material de ecranare care blochează și reflectă radiațiile cu frecvență electromagnetică. Ecranarea este una dintre strategiile pe care oamenii le pot avea atunci când încearcă să-și limiteze expunerea, dar le recomand ca, înainte de a cheltui prea mult, să facă mai întâi toate lucrurile ușoare și gratuite care le sunt la îndemână.

The Epoch Times: Așadar, ecranarea este un nivel mai avansat.

Peter Sullivan: Da, și pentru a o face corect, este posibil să aveți nevoie de un profesionist care să vă ajute, astfel încât să nu reflecte și să nu înrăutățească mediul, în loc de a-l îmbunătăți. Oamenii ar trebui să-și concentreze atenția pe reducerea expunerii.

The Epoch Times: Este importantă testarea mediului dvs.? Și dacă da, cum o faceți?

Peter Sullivan: Puteți cumpăra un contor de la companii precum LessEMF sau Safe Living Technologies. De asemenea, puteți citi recomandările de pe site-ul meu.De asemenea, puteți căuta experți care pot măsura nivelul radiațiilor cu frecvență electromagnetică pentru dvs. Uneori sunt numiți biologi în construcții sau consultanți de mediu. Ei sunt instruiți în acest sens și vă pot oferi o evaluare unică.

The Epoch Times: Ce alte lucruri ar trebui să știe oamenii despre wireless?

Peter Sullivan: Oamenii ar trebui să știe, de asemenea, că testele de siguranță au eșuat de mai multe ori, la diferite niveluri. Desigur, cel mai nou nivel, 5G, nu a fost testat din nou. Astfel încât oamenii ar trebui să ceară ca aceste dispozitive să fie testate înainte ca ei și copiii lor să le folosească. Siguranța wireless trebuie să fie o cerință a pieței, întocmai ca siguranța auto. Oamenii ar trebui să se informeze și nu doar să ia de bune subiectele de discuție uzuale ale industriei de profil.

Traducere și adaptare: Nedeea Burcă

Sursa: aici

 

Accesul la ziarul nostru este liber, dar dacă ți-a plăcut articolul, poți să faci cinste cu o cafea aici!