Jon Miltimore

 

Un studiu medical recent publicat a constatat că infecția covid 19 conferă o protecție considerabil mai durabilă și mai puternică împotriva variantei Delta a virusului decât vaccinurile.

Protecția imunitară naturală care se dezvoltă după o infecție cu sars-cov-2 oferă un scut împotriva variantei Delta mai puternic decât două doze de vaccin Pfizer-BioNTech, potrivit unui amplu studiu israelian, a raportat joi Scientific American. Datele recent publicate arată că persoanele care au avut o dată viroza erau mult mai puțin susceptibile decât persoanele vaccinate să se infecteze cu varianta Delta, să dezvolte simptome, sau să fie spitalizate în urma unei forme grave a bolii.

Cu alte cuvinte, persoanele vaccinate aveau de 27 de ori mai multe șanse de a dezvolta o infecție covid simptomatică decât acelea care beneficiază deja de imunitate naturală.

Descoperirea a apărut exact în perioada în care guvernele din întreaga lume au început să ceară cetățenilor pașapoarte de vaccinare pentru a putea călători.

De exemplu, New York, Franța, Columbia sau Quebec au adoptat deja asemenea măsuri, Australia și-a exprimat dorința de a face astfel încât ratele mai mari de vaccinare să devină o condiție a deblocării instanțelor, în vreme ce președintele Joe Biden ar dori interzicerea călătoriilor interstatale pentru persoanele nevaccinate.

Pașapoartele de vaccinare sunt dubioase din punct de vedere moral din mai multe motive, dintre care cel mai important este acela că libertatea de mișcare este un drept fundamental al omului.  Însă ele devin total lipsite de sens în lumina noilor descoperiri din Israel.

Cercetările care dovedesc că imunitatea naturală oferă o protecție exponențială mai mare decât vaccinurile evidențiază faptul că obligativitatea vaccinării este atât o imensă prostie științifică, cât și discriminatorie și lipsită de etică – a observat profesorul Scolii medicale dela Harvard, biostaticianul și epidemiologul Martin Kuldorff, pe Twitter.

De altfel, studiul din Israel nu este nici pe departe unic. Conform semnalărilor mass- media, există nu mai puțin de 15 studii academice care au descoperit că imunitatea naturală oferă mai multă protecție împotriva infecției covid 19 decât vaccinul.

Mai mult decât atât, cercetările CDC arată că persoanele vaccinate continuă să se infecteze și transportă, în gât și în pasajul nazal, aceeași cantitate de virus ca și persoanele nevaccinate.

Încărcăturile virale ridicate sugerează un risc crescut de transmitere, precum și motive tot mai mari de îngrijorare că, persoanele vaccinate care se infectează cu Delta pot transmite virusul, a remarcat directorul CDC Rochelle Walensky, în urma studierii unui focar din Cape Cod care a inclus, în principal, persoane vaccinate.

Toate aceste date sugerează că persoanele vaccinate răspândesc virusul în aceeași măsură ca persoanele nevaccinate.

Impunerea pașapoartelor de vaccinare ar fi imorală și un abuz guvernamental masiv, chiar și în absența acestor descoperiri. Pur și simplu nu există nicio paralelă istorică, niciun precedent pentru guvernele care încearcă să restricționeze în acest fel mișcările persoanelor sănătoase. Dar, în lumina acestor revelații, măsura devine nu doar greșită, ci și întru totul absurdă, frizând nebunia.

Cei care au avut covid au deja o protecție semnificativ mai mare împotriva virusului decât persoanele care au fost vaccinate.

Totodată, deși decizia celor care nu au avut covid și refuză totuși vaccinul este discutabilă, prin această alegere ei se pun în pericol doar pe ei înșiși.

Traducere și adaptare: Nedeea Burcă

Sursa: aici