O broșură gratuită a Asociației Medicilor și Chirurgilor Americani oferă protocoalele de succes clinic ale medicilor care au tratat mulți pacienți cu covid 19. Acestea nu au fost supuse unor studii controlate, randomizate, care să le evalueze eficacitatea, dar s-au dovedit strategii sigure și ieftine împotriva altor virusuri, funcționând și în cazul bolnavilor de covid. Remediile recomandate în această broșură seamănă cu acelea utilizate pentru alte boli virale. Și, câtă vreme nu necesită internarea în spital, reduc totodată și răspândirea bolii, evitând transformarea spitalelor în focare de infecție. Autor și co-editor al acestei broșuri este dr. Elizabeth Lee Vliet, care practică medicina în Arizona, fiind specializată în medicină preventivă.

Vocea Românului reproduce discuția ziarului The Epoch Times cu dr. Vliet despre necesitatea tratamentului la domiciliu, cât și despre răspunsul oficial la covid 19, diferit de orice alt răspuns la vreo boală în întreaga istorie a medicinei, oferind cititorilor români și Ghidul pentru tratamentul covid la domiciliu.(aici) Să vă fie de folos!

(Disclaimer: Broșura nu oferă sfaturi medicale individuale și nici nu prescrie tratament, fiind furnizată doar ca serviciu educațional pentru pacienți și famiile acestora, pentru a cunoaște opțiunile utilizate pe scară largă. Pentru tratament, pacienții trebuie să se adreseze medicului)

 

La mai bine de un an de la declanșarea pandemiei de covid 19, care a luat milioane de vieți, oamenii continuă să se teamă. Am auzit cu toții de simptomele groaznice care pot însoți infecția, punându-ne viața în pericol, astfel încât preferăm să rămânem precauți, chiar dacă probabilitatea de a dezvolta un caz grav este acum ceva mai redusă.

Dar ce fel de precauții ne-am putea lua? În afară de purtarea măștilor și de distanțarea fizică, ce alte strategii de protecție mai avem?

Vaccinurile experimentale sunt acum disponibile, dar nu toată lumea se simte confortabil cu această soluție de terapie genică. Și, chiar celor care optează pentru această soluție, li se promite doar diminuarea eventualelor simptome. Așadar, cei vaccinați se pot îmbolnăvi în continuare și, de asemenea, pot răspândi boala.

Pentru cei care caută alte modalități de protecție împotriva virusului, sfaturile medicilor adevărați cu privire la opțiunile fiabile pot fi anevoie de găsit. Fiindcă, de la bun început, informațiile privitoare la remediile care ar putea funcționa, atât pentru prevenție cât și pentru tratament, au fost cenzurate, chiar și atunci când erau recomandate de către medici autorizați.

Singurul remediu pentru tratarea covid 19 aprobat vreodată de FDA este un medicament nou, scump, numit remdesevir. În rest, oficialii din sănătate, au trimis persoanele testate pozitiv în carantină timp de câteva zile, spunându-le să solicite îngrijiri de urgență atunci când simptomele devin severe.

O broșură gratuită de la Asociația Medicilor și Chirurgilor Americani își propune să umple acest gol.

Ghidul pentru tratamentul covid [1]la domiciliu oferă protocoalele de succes clinic ale medicilor care au tratat mulți pacienți cu covid 19. Acestea nu au fost supuse unor studii controlate, randomizate, care să le evalueze eficacitatea, dar s-au dovedit strategii sigure și ieftine împotriva altor virusuri, funcționând, de multe ori, și în cazul bolnavilor de covid.

Remediile recomandate în această broșură seamănă cu acelea utilizate pentru alte boli virale. Și, câtă vreme nu necesită internarea în spital, reduc totodată și răspândirea bolii evitând transformarea spitalelor în focare de infecție.

Autor și co-editor al acestei broșuri este dr. Elizabeth Lee Vliet, care practică medicina în Arizona, fiind specializată în medicină preventivă.

Ziarul The Epoch Times a vorbit cu dr. Vliet atât despre necesitatea tratamentului la domiciliu, cât și despre răspunsul oficial la covid 19, diferit de orice alt răspuns la vreo boală în întreaga istorie a medicinei.

The Epoch Times: Oficialii din domeniul sănătății au emis deja orientări cu privire la modul în care ar trebui să abordăm această infecție. De ce a fost, totuși, necesară, această broșură?

Dr. Elizabeth Lee Vliet: Suntem într-un război al bolilor infecțioase. Nu puteam să mă întorc cu spatele, lăsându-mi pacienții să moară, în condițiile în care existau, totuși, soluții. Pentru că a devenit limpede, încă din februarie și martie 2020, că boala despre care vorbim este similară altor viroze. Or, dacă tratezi o viroză chiar de la primele semne, împiedici înmulțirea virusului și generalizarea infecției. Este un principiu elementar al medicinei preventive. Este ceea ce am făcut dintotdeauna. Este ceea ce fac medicii. Tratăm boala din vreme.

Am citit despre ceea ce făceau dr. Peter McCullogh, dr. Zev Zelenko și medicii din Italia pentru a trata bolnavii de covid 19 și am aflat că foloseau antivirale, corticosteroizi, dacă există semne de inflamație, precum și anticoagulanți dacă există markeri ai riscului de coagulare a sângelui.

Este destul de simplu. Medicina internă, pe bază de medicamente aprobate de FDA, cu o siguranță dovedită. Am folosit aceste medicamente de-a lungul întregii mele cariere. De ce nu și acum? Este o chestiune de un bun simț elementar. Asta m-a determinat să încep.

Dar, cu cât apăreau mai multe dovezi în favoarea acestei abordări, cu atât era aceasta mai cenzurată.

The Epoch Times: Îmi amintesc că anul trecut era cenzurată orice mențiune privind administrarea vitaminelor C și D pentru covid 19. Mijloacele media și rețelele sociale au motivat spunând că pentru a preveni dezonformarea. Dar de ce ar fi medicii împiedicați să ofere informații nutriționale de bază, mai ales într-un moment în care atât de mulți oameni se temeau pentru viața lor?

Dr. Vliet: Pentru a controla populația prin frică, determinând-o să urmeze campania de vaccinare. Acesta este motivul, mi-este cât se poate de limpede. Nu există altă explicație pentru atacurile orchestrate asupra vitaminelor, hidroxiclorochinei și, acum, a ivermectinei, pentru a preveni tratamentul timpuriu și a cenzura orice medic care postează despre asta pe Twitter.

Am avut cont pe Twitter timp de șase ani. Cu aproximativ 80 de mii de urmăritori. Și am fost suspendată sumar, pe 11 ianuarie, pentru că am postat informații corecte din punct de vedere medical despre riscurile vaccinului și despre opțiunile de tratament timpuriu disponibile. S-a întâmpla fără niciun avertisment și fără invocarea vreunui motiv. Nu postasem nimic incorect din punct de vedere medical. Consider că este responsabilitatea mea să citesc literatură medicală și să informez apoi oamenii folosindu-mă de un limbaj accesibil. Am făcut asta dintotdeauna. Am scris șapte cărți de educație pentru sănătate. Medicii au, din cele mai vechi timpuri, datoria de a educa pacienții și de a le vorbi într-un limbaj pe care aceștia îl pot înțelege. Pitagora a scria, cu cinci secole înainte de Hristos, că medicul are datoria de a-i învăța pe oameni legile fizice și spirituale ale vieții, astfel încât aceștia să poată trăi în conformitate cu intențiile lui Dumnezeu.

The Epoch Times: De ce este important tratamentul timpuriu pentru tratarea infecției covid 19?

Dr. Vliet: Toate tratamentele antivirale cunoscute au o fază timpurie în care virusul invadează celulele organismului și se folosește apoi de ele, pentru a se înmulți. Aceasta este faza în care o trebuie întreruptă o viroză atunci când vrei să împiedici îmbolnăvirea. Afirm, fără urmă de echivoc, că nu există niciun doctor cu drept de practică în SUA care să nu știe asta încă din facultate. Dacă vreți să tratați zona zoster, trebuie să discutați cu medicul imediat ce simțiți furnicături și să aflați dacă aveți nevoie de medicamente antivirale. Același principiu în cazul herpesului. Și, atunci, de ce aș proceda diferit în cazul covid 19?

Așa începe fiecare boală virală. Cu cât îi este permis să progreseze, cu atât se reproduce mai mult. Și, apoi, se răspândește la alții, prin tuse, prin strănut, prin atingere și mai știu eu în câte feluri. Apoi, încărcătura virală declanșează inflamația. Iar substanțele chimice eliberate în timpul fazei inflamatorii încep, de asemenea, să dăuneze organismului.

În cazul infecției covid, aceasta trebuie tratată chiar mai devreme decât virusul gripal, deoarece sars-cov-2 are două aspecte unice. Anume, dacă infectează celulele și se reproduce, încărcătura virală crește în primele cinci zile de la expunere, ceea ce declanșează un răspuns imun exagerat și, în al doilea rând, declanșează un răspuns masiv exgerat de coagulare a sângelui, provocând cheaguri care afectează oganele. Acestea sunt motivele pentru ca tratamentul să fie absolut decisiv în prima săptămână de simptome. Până în ziua a șaptea.

Institutele Naționale de Sănătate îi instruiesc pe cei testați pozitiv să stea acasă până încep să aibă simptome, și abia apoi să se ducă la urgență. Vorbim, astfel, uneori, despre două săptămâni, sau chiar mai mult, timp în care se poate declanșa acel răspuns inflamator exagerat care poate duce la o formă letală a furtunii de citokine. Și, se poate declanșa inclusiv răspunsul exagerat de coagulare a sângelui, așa cum s-a și întâmplat când oamenii au murit din pricina microcheagurilor din plămâni.

Adevărata problemă este că oamenii infectați cu acest virus trebuie tratați foarte, foarte devreme. În principal, cea care a ucis bolnavii a fost întârzierea tratamentului, care a permis răspunsul inflamator, precum și cel de coagulare a sângelui. În momentul în care ei au ajuns la spital și au intrat la ATI, mortalitatea medie a fost, în SUA, în jur de 25%. Este total inacceptabil. Nu am mai văzut așa ceva niciodată, în întreaga mea carieră.

Lipsa tratamentului pe o perioadă atât de lungă a ucis 25% dintre acești pacienți. Iar cei 75% care și-au revenit au suferit complicații pe termen lung. Am văzut cazuri de fibroză pulmonară. Am văzut complicații neurologice, oboseală, leziuni cardiace. Inflamație a creierului, inflamație a inimii, leziuni la rinichi și leziuni pulmonare. Toate acestea sunt consecințe ale întârzierii tratamentului.

Este o potențială condamnare la moarte. Dar au ascuns în mod conștient acest adevăr. Administratorii și spitalele noastre au stimulente financiare pentru a menține oamenii în spitale, dar medicilor li se interzice să folosească medicamentele pentru tratament timpuriu. Niciodată, în întreaga istorie a medicinei, dar mai ales în istoria medicinei moderne a SUA, nu au existat agenții de sănătate care să-i îndrume pe medici să nu facă nimic până când pacientul este atât de grav bolnav, încât are nevoie de oxigen și trebuie să meargă la spital. Niciodată!

Dacă analizăm ceea ce s-a întâmplat cu adevărat, atunci vorbim despre neglijență penală. Lipsa tratamentului este caz de malpraxis, în orice alt domeniu al medicinei.

The Epoch Times: Broșura dvs. se concentrează pe câteva elemente de bază ale unei bune întrețineri a sănătății: o dietă adecvată, multă apă, aer curat și soare. Cum ne ajută toate acestea să ne protejăm de covid?

Dr. Vliet: În multe feluri. Împreună cu nutriționistul și fiziologul care lucrează de 25 de ani la cabinetul meu ne străduim constant să reducem declanșatoarele dietetice ale inflamației.

Hipocrate a spus, acum 2500 de ani: Fie ca hrana să-ți fie medicament și medicamentul hrană”. Și așa este. Oamenii își pot adapta dieta reducând astfel riscul de inflamație, care determină gravitatea infecției covid. Dar, de asemenea, o alimentație sănătoasăvă îmbunătățește literalmente funcția imunitară printr-o multitudine de mecanisme.

Vitaminele joacă un rol important, deoarece sunt co-factori în căile enzimatice implicate în răspunsul imun. De fapt, vitamina D nici nu este o vitamină propriu-zisă, este un hormon. Îmbunătățește funcția imunitară dar, de fapt, joacă mai multe roluri în organism. Au existat numeroase studii care arată că nivelurile scăzute de vitamina D reprezintă un risc mai mare de cancer de sân, prostată, sau alte tipuri de cancer. De ani de zile lucrez cu pacienții mei, verificându-le nivelul de vitamină D și asigurându-mă că o primesc din abundență.

Dar, primim vitamina D și din lumina soarelui. Acesta este motivul pentru care oamenii care trăiesc în regiuni cu o climă mai însorită pot avea niveluri mai ridicate de vitamina D decât cei din regiunile nordice.

Soarele și aerul proaspăt sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri ca fiind utile în prevenirea bolilor. Se știa asta în pandemia de gripă de la 1918. Avem poze în muzeul din Arizona și în alte locuri în care au mutat paturile de spital în lumina soarelui și la aer proaspăt. Nu recirculăm virusul într-o cameră închisă, ci ducem pacientul să respire aer curat.

Toți acești oameni care poartă mască în aer liber inhibă mecanismele normale care ne scapă de viruși. Recirculează atât virușii cât și bacteriile, crescându-și susceptibilitatea la boală.

Mă uit la oamenii din Arizona, îi văd alergând sau mergând cu bicicleta și deși nu au pe nimeni în preajmă, poartă mască. Nu fac decât să mărească acumularea de bioxid de carbon – iar unii dintre ei nici măcar nu sunt foarte tineri.

The Epoch Times: Unul dintre medicamentele pe care le recomandați în broșură este hidroxiclorochina. Am citit că medicii din mai multe țări non-occidentale o folosesc în tratamentul timpuriu al infecției covid, în vreme ce aici rămâne foarte controversată. Pot pacieții avea încredere în hidroxiclorochină?

Dr. Vliet: Hidroxiclorochina este utilizată de 65 de ani pentru toate vârstele, de la copii până la vârstnici de peste 90 de ani, precum și pentru mamele însărcinate și care alăptează. Atât Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, cât și alte agenții din întreaga lume au spus întotdeauna că este sigură. Doza folosită în tratamentul de profilaxie a malariei este similară cu doza pe care o folosim pentru covid 19. Dar am pacienți cu artrită reumatoidă care iau doze mai mari, de zeci de ani, fără niciun fel de probleme.

The Epoch Times: de ce este considerată hidroxiclorochina un medicament atât de important pentru tratamentul precoce al covid 19? Și de ce este întotdeauna combinată cu zinc?

Dr. Vliet: Deoarece un studiu din 2005, din Journal of Virology[2] a arătat că clorochina și derivatul acesteia, hidroxiclorochina, sunt capabile să blocheze multiplicarea virusului sars-cov-1. Deci, aceste medicamente abordează primele două etape ale bolii virale.

Motivul pentru care ne concentrăm pe hidroxiclorochină și nu pe clorochina mai veche, este că aceasta din urmă are un risc mai mare de prelungire a intervalului QT, [determinând inima să bată anormal de repede]. Hidroxiclorochina prezintă un risc mult mai redus fiind, așadar, un derivat mai sigur.

Pe de altă parte, fiind atât un antiviral cât și un antiinflamator, hidroxiclorochina lovește, de fapt, în două dintre mecanismele covid: virusul care provoacă infecția dar și inflamația provocată de acesta. În plus, hidroxiclorochina este un ionofor de zinc. Ajută zincul să pătrundă în celule pentru a bloca multiplicarea virusului. Zincul și hidroxiclorochina opresc replicarea virusului în interiorul celulelor. Ele lucrează împreună. În India este un medicament de linia a doua pentru diabet, deoarece scade glucoza și hemoglobina A1C. Și, așa cum știm, diabetul se numără printre cei mai importanți factori agravanți pentru infecția covid.

Am găsit articole publicate în SUA, din anii 80, despre utilizarea hidroxiclorochinei în diabet. Țările care nu au bani să plătească medicamente scumpe pentru diabet, o folosesc în modobișnuit pentru tratarea acestuia.

Există peste 16 studii diferite despre hidroxiclorochină ca medicament anticancer. Chiar în urmă cu câteva săptămâni am găsit câteva studii în care aceasta este folosită pentru a opri răspândirea cancerului de prostată. Este un medicament uluitor! Și este disponibil pe scară largă. Este ieftin. Este un medicament generic. Un tratament pentru o săptămână, care este tot ce aveți nevoie, costă aproximativ 20 de dolari, care pot fi plătiți în numerar, fără a mai fi nevoie nici măcar de asigurare.

Companiile farmaceutice au intensificat producția pentru a o face disponibilă. Decizia de a nu o folosi a fost una politică. Este disponibilă. Este aprobată de FDA. Și medicii o folosesc zi de zi în schemele lor de tratament.

Odată ce un medicament este aprobat de FDA, medicii sunt îndreptățiți legal, etic și moral să îl utilizeze off label. Ceea ce înseamnă că, dacă un medicament este aprobat pentru artrită reumaoidă și considerăm că ar putea ajuta un pacient cu osteoartrită, avem dreptul legal de a face acest lucru. De fapt, aproximativ 20% din rețetele scrise în SUA în fiecare zi sunt destinate utilizării off label a medicamentelor existente aprobate de FDA.

Am folosit medicamente aprobate de FDA și le-am folosit cu succes pentru a trata pacienții cu covid în primele trei până la cinci zile de la apariția simptomelor. Nu am avut spitalizări, nu am avut decese și nu am avut pacienți care să dezvolte sindromul covid pe termen lung, deoarece toți au fost tratați foarte devreme.

China știa de studiul despre efectul hidroxiclorchinei și clorochinei asupra virusului sars-cov-1. Chinezii au aplicat aceste informații virusului sars-cov-2, care împărtășește aproximativ 79% din genomul viral al sars-cov-1.

Ulterior, am constatat că, în toamna anului 2019, China a expediat milioane de doze de hidroxicolorochină în Iran și Turcia. Iar în ianuarie și februarie 2000 a folosit-o deja în spitalele lor, medicii chinezi împărtășind aceste informații Coreei de Sud. Până în martie, Consiliul de Cercetări Medicale din India publicase deja pe site-ul lor guvernamental nu doar despre utilizarea hidroxiclorochinei pentru profilaxie în centrele de îngrijire a sănătății din toată țara pentru lucrătorii din domeniul sănătății și pacienții cu risc ridicat, ci și liniile directoare și dozele.

Am folosit o doză similară cu pacienții mei aici, în SUA, și a funcționat minunat.

Conan Milner

Traducere și adaptare Nedeea Burcă

Sursa:https://www.theepochtimes.com/doctors-advice-on-early-treatment-for-covid-19_3763049.html