Cu toții iubim soarele, nu-i așa? Ne ajută la schimbarea în bine a stării de spirit și este o sursă esențială de vitamina D pentru corpul uman.

Totuși, în ciuda beneficiilor, expunerea prelungită la soare poate afecta pe termen lung bariera cutanată a pielii, iar protejarea necorespunzătoare a pielii împotriva razelor UV duce la probleme serioase pe termen lung.

Ce sunt razele UV și de ce sunt ele un pericol pentru pielea noastră? 

Ultravioletele sunt raze nocive pentru pielea noastră deoarece acestea penetrează adânc pielea noastră, ducând la ulterioare complicații precum arsuri solare, îmbătrânirea prematură a pielii, pete pigmentare, rozacee și cuperoză, și favorizează dezvoltarea formațiunilor cancerigene precum alunițele.

UVA 

Sunt printre cele mai puternice raze ale soarelui.

Penetrează foarte adânc pielea

Cauzează îmbătrânirea pielii

Responsabile de apariția cancerului de piele

UVB

Responsabile de arsurile solare superficiale

Responsabile de formarea melanomul malign (alunițe negre canceroase)

Cum ne protejăm?

În timpul expunerii la soare este obligatoriu să ne protejăm pielea cu un factor cât mai mare de protecție solară. Totuși, chiar și cu acest fapt în minte, există anumite recomandări, pe care specialiștii în dermatologie ni le oferă, în funcție de afecțiunile de care pielea noastră suferă, de tipul de ten și de produsele pe care le folosim în rutina noastră de îngrijire.

Din păcate, mulți dintre noi am fost obișnuiți să aplicăm cremă cu FPS doar în sezonul estival, când petreceam timp pe plajă sau la piscină. Lucrurile nu stau tocmai așa. Puterea razelor UV, cu precădere a celor UVA, este constantă pe tot parcursul anului, indiferent de condițiile meteorologice. Într-adevăr, razele UVB sunt mult mai potente pe timpul verii, dar asta nu ar trebui să ne facă indiferenți.

Pielea cu afecțiuni precum pori congestionați, acnee sau cuperoză, este predispusă mult mai mult la fotosensibilizare, deci la agravarea condiției tenului odată cu expunerea la soare. Crema cu SPF este recomandat să fie aplicată o dată la două ore pentru a beneficia de protecția maximă.

Mai mult decât atât, trebuie să ne orientăm către cea mai bună opțiune pentru noi și în funcție de tipul de ten. Tenul foarte uscat, sensibil sau gras are nevoie de îngrijire atentă și produse care să satisfacă nevoile specifice ale pielii. De exemplu, produsul Ridstop SPF 50+ vine în ajutor prin formula sa de umplere a liniilor fine, în același timp asigurând protecția solară de care tenul uscat și matur are nevoie.

Important: SPF-ul 50+ este indispensabil femeilor însărcinate, întrucât pielea acestora este mai susceptibilă de pete pigmentare. 

În combinație cu alte produse, în special cu cele care au la bază ingrediente active precum acizi AHA, BHA sau derivați ai retinolului, aplicarea factorului de protecție solară este mai mult decât necesară. Tenul devine fotosensibil după tratarea cu activi, iar odată expus la soare pot apărea, în majoritatea cazurilor, pete pigmentare.

Este important de reținut faptul că inclusiv după încetarea tratamentelor cu soluții cu acizi AHA sau BHA, trebuie să continuăm aplicarea FPS-ului încă două săptămâni. 

Cum decidem ce tip de FPS avem nevoie?

Produsele din comerț au o gamă variată de filtre de protecție solară începând cu cele mai scăzute 10-20, 30-40 și cel pe care îl recomandăm noi, 50+.

Pentru pielea normală a corpului un factor de protecție de 30-40 oferă o protecție suficient de bună pentru plajă în orele dimineții sau după-amiezii, dar pentru ten, protecția de 50+ este esențială. 

Eladerm vă recomandă produsele destinate pentru nevoile specifice ale tenului,  loțiuni dermato-cosmetice în care să aveți încredere și nu în ultimul rând care să vi se potrivească pe deplin.

 

 

Vezi aici oferta Eladerm sau accesați banner-ul de pe site-ul nostru (la sfârșitul articolelor).