Famiglia de la ADP sector2

 

În urma publicării articolului De ce Popescu? Dan Cristian Popescu, în afara reacțiilor pozitive ale cetățenilor din sectorul 2 și nu numai, am mai completat, cu ajutorul oamenilor de bine, datele pe care le pregătisem pentru partea a doua a articolului, astfel încât sunt șanse să facem un serial gen Tânăr și Neliniștit.

În acest episod vom prezenta o înregistrare audio în care domnul, desi după limbaj e greu să îl bagi în această categorie, Toma Ion șef de coloană și superior ierarhic șefului secției mecanizare (șef de garaj), Dragomir Constantin (finul său) recunoaște practic că până acum a acordat la discreție combustibil șoferilor instituției, fără să verifice corectitudinea datelor din foile de parcurs (într-un episod următor o să prezentăm cum se predau foile de parcurs la garaj).

E greu să o certe pe cea care primește foile de parcurs, respectiv, Constanța Toma, întrucât aceasta este chiar soția șefului de coloană, nașa șefului de garaj, întrucât credem că nu ar mai primi ciorbă caldă acasă după vreo mustrare profesională….

Mai mult, domnul Toma Ion se pare că nu are nimic împotrivă ca șoferii aflați în subordinea sa să poată “ciupi” și ei ceva din activitatea pe care o desfășoară cu șefii de secții din teren, dar, în schimb, de acum va controla cum este luat kilometrajul de pe bordul autoutilitarei și trecut în foile de parcurs.

Discuția purtată în cadrul unei ședințe tematice derulate ca urmare a apariției filmulețului cu alimentarea ilegală, arată un om chinuit, frustrat de faptul că a trebuit să toarne în pahare timp de 4 ani oamenilor politici pentru a reuși în carieră, dânsul fiind în politică, conform propriilor afirmații, de peste 25 de ani.

Ascultă aici

înregistrarea (e pentru cei peste 18 ani, din cauza limbajului „elevat”).

Ce nu spune domnul Toma Ion, este că acestă politică l-a ajutat, se pare, să-și angajeze fiul ca agent la Poliția Locală Sector 2, fiu, cununat, de altfel de Alin Drugău, șmecherul șef al ADP sector 2. Fiul, băiat bun ar fi fost șoferul de rezervă al fostului primar al sectorului 2, Onțanu Neculai, dar ar fi fost dat afară după ce nu a oprit la un control al poliției naționale.

Eee, cu ajutorul nașului, băiatul lui Toma ar fi fost de fapt reangajat și ar fi ajuns agent la poliția locală.

Dar tot e bine, măcar în ultimele zile au început să preia kilometrajul corect, să vedem cât îi ține, ceea ce ne bucură, dacă am avut un astfel de efect prin publicația noastră!

Profesorul de matematică Popescu, care vedem mai nou că își face reclamă cu postere și în oficiile poștale ale sectorului 2, fără a fi începută campania electorală încă, deci cam ilegal, nu știm dacă există un contract cu acea instituție aflată în apropierea falimentului, ar fi bine să verifice de ce consumurile de combustibil sunt atât de mari în condițiile în care o serie de lucrări de întreținere a infrastructurii din sector sunt subcontractate către alți agenți economici.

 

  Dar să revenim la canistrele care l-au mirat atât de mult pe domnul Toma (îl domnim atât pentru a încerca să îl facem să scape de limbajul suburban) și pe care a cerut să fie îndepărtate din mașinile ADP și vrem să vă arătăm cam pe unde ajung ele. O să postăm pe site doar plecarea din garaj și sosirea la “beneficiar”, dar pentru a-l liniști îi putem spune că întregul traseu este filmat și va fi postat pe canalul youtube al ziarului.

 

 

În imagini se poate vedea cum subordonații domnului Drugău Alin și Popescu, prin intermediarii Toma și Dragomir, opresc, intră în curte fără a aștepta ca cineva să le deschidă, deci sunt de-ai casei, preiau canistre din magazia imobilului și încep, în frumosul stil românesc al neamului lui manivelă să tragă cu furtunul din rezervorul încorporat în cabina mașinii, mașină aflată în proprietatea ADP sector2. Toată acțiunea e derulată înainte de a ajunge efectiv la locul de muncă din acea zi, deci băieții întâi au rezolvat probabil bănuții proprii, să aibă și ei de o bere…

Eleganta doamnă (era o figură de stil) care iese în buza porții propriei locuințe, prin atitudinea de complice adoptată, pare foarte mulțumită de afacere, astfel încât le comunică vajnicilor lucrători ai ADP2, că a mai găsit un client interesat de combustibilul plătit din banii noștrii, ai contribuabililor.

Din numărul și volumul canistrelor aduse din spatele casei pentru a fi umplute cu combustibilul furat se pare că acesta depășește cu mult suta de litri.  

Totuși, până la urmă e vorba de o găinărie specifică administrației publice locale, cred că dacă am căuta am putea găsi exemple similare în multe unități administrative teritoriale, la organele statului care au în competență investigarea furturilor din bugetul local nu avem așteptări, dar problema stă în standardul pe care ni-l stabilim.

 

Deci de Ce Popescu? Dan Cristian Popescu!

De ce Popescu să te aleg, pentru că ai permis organizarea unui concurs unde nu s-au cerut minime criterii de integritate, respectiv un cazier, pentru a-l alege pe Drugău Alin Vasile, condamnat pentru luare de mită?

De ce Popescu să te aleg, pentru că permiți furtul din banul public fără să ai nicio reacție?

De ce Popescu să te aleg, pentru că ți-ai pus bannere pe străzile sectorului 2, în afara perioadei de campanie electorală?

De ce Popescu să te aleg, pentru că ai început, de asemenea, să-ți faci publicitate cu postere cu imaginea ta în sediile poștei Române din sectorul 2, tot în afara perioadei de campanie electorală?

De ce Popescu să te aleg, pentru a perpetua mizeria din sectorul 2?

De ce Popescu să te aleg, pentru a menține rubedeniile lui Alin Drugău în funcție și a celorlalți acoliți. Este directorul economic, finul lui Drugău, este Paul Constantin, șeful serviciului de control al domeniul public, verișorul lui Drugău, este Dan Păun, șeful serviciului administrativ, verișorul directorului adjunct Alexandru Tudor și am putea continua până mâine….

 Am văzut cum a arătat sectorul 2, cu tine viceprimar, ce ne-ar face să credem că alegerea ta în funcția de primar plin va conduce la schimbări, uitându-mă la oamenii cu care lucrezi și pe care îi protejezi!

 

Deci, De Ce Popescu? Mulțumesc, mai bine nu!

 citește și De ce Popescu? Dan-Cristian Popescu! (I)

Filmul se poate vedea pe youtube

Discuția „elitistă” se poate auzi pe youtube