0
1

Guvernul chinez a cerut birourilor sale să elimine treptat tehnologia fabricată în afara Chinei, inclusiv hardware și software, până în 2022, potrivit Financial Times.

Această mișcare este concepută parțial pentru ca China să se bazeze mai puțin pe tehnologia externă, potrivit raportului. Directiva ar putea însemna că unele companii americane precum Dell, HP și Microsoft ar putea suferi pierderi consistente în China.

Nu este clar dacă mișcarea este un răspuns împotriva blocadei SUA a administrației Trump cu privire la tehnologia Huawei în oficiile guvernamentale americane la începutul acestui an. China s-a angajat deja să-și reducă dependența de companii străine cu Legea sa de securitate cibernetică din 2017, dar sancțiunile SUA împotriva Huawei ar fi putut să accelereze proiectul, potrivit consultantului grupului Eurasia, Paul Triolo, care a vorbit cu Financial Times.

Mai recent, Huawei a fost interzisă la accesarea magazinului de aplicații Google Play pentru dispozitive Android, ceea ce a eliminat în mod eficient smartphone-urile Huawei din peisajul competitiv global. Înainte de interdicție, Huawei a fost apreciat ca cel de-al doilea mare producător de smartphone-uri din lume.

Se estimează că între 20 de milioane și 30 de milioane de calculatoare și alte echipamente hardware vor fi înlocuite, potrivit analiștilor China Securities. 30% din hardware este de așteptat să fie înlocuit până în 2020 și 50% până în 2021, restul de 20% din tehnologie fiind înlocuit până în 2022.

sursa