Situație de criză la Termocentrala Mintia, unde, potrivit liderului Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva – Mintia (SLIED), Mircea Crişovan, cărbunele mai ajunge pentru maximum două zile, iar CFR refuză să mai transporte huila din Valea Jiului, din cauza datoriilor uriașe pe care societatea le are față de creditor.

Dacă cei de la CFR nu vor vrea să aducă vagoanele cu cărbune, termocentrala mai poate funcționa cu cele circa 4.000 de tone câte mai sunt în galantare, până maximum joi. Le-am spus de astă vară să facem stocul de cărbune, dar am vorbit singur, nu m-a ascultat nimeni. Să-i văd acum, în aceste condiții, ce fac. Importăm o grămadă de energie. Iarna asta nu o vom trece. Sunt probleme în întreg sistemul energetic din țară, dar nu vrea nimeni să recunoască acest lucru”, a declarat liderul SLIED, Mircea Crișovan. Mai mult, acesta a mai precizat că și societatea furizoare de energie electrică amenință că va opri „curentul” la Punctele Termice din oraș.

Complexul Energetic Hunedoara, din care face parte și Termocentrala Mintia, este într-o situație critică, după ce cererea pentru deschiderea procedurii generale de insolvență, precum și pe cea privind suspendarea oricărei proceduri de executate silită a fost respinsă de Tribunalul Hunedoara, iar apelul se judecă acum la Curtea de Apel Alba Iulia. Însă, până instanța va da o decizie definitivă în acest dosar, orice ban intră în conturile CEH este automat „absorbit” de creditori. Dosarul în care creditorii CEH cer insolvența societății se va judeca joi, 14 noiembrie, la Tribunalul Hunedoara. În acest dosar, ce datează încă din 2016, instanța urmează să soluționeze cererile creditorilor.

sursa