L-am cunoscut pe Costin Georgescu în anul 1990, când un alt prieten bun, Nelu Gâtlan,  l-a adus în grupul care se forma în jurul prorectorului Universității București, Emil Constantinescu.

 

Un oltean autentic, ca și mine. De multe ori spunea : „M-a făcut mama oltean … Cin’ se ia cu mine bine îi dau haina de pe mine…”.

 

Așa l-am cunoscut…un om puternic, drept, curajos, care ajuta pe toată lumea…32 de ani am fost împreună

 

În Alianța Civică

 

În Comitetul de sprijin pentru Campania Prezidențială Emil Constantinescu

În Fundația Română pentru Democrație,

Împreună în toate vizitele externe ale viitorului Președinte al României Emil Constantinescu în perioada 1992-1996…

 

La Președintele Italiei Oscar Luigi Scalfaro

 

În Belgia la Internaționala Creștin Democrată și la Parlamentul European

 

La Bonn, la Bundestag

La Congresul CDU

În Albania la Președintele Sali Berisha

La Alba Iulia semnând Contractul cu România

În Partidul Național Liberal…

 

În Convenția Democrată din România, unde Costin Georgescu a fost Șeful Departamentelor funcționale ale acesteia…

 

În Parlamentul României…am stat în aceeași bancă în Camera Deputaților…

 

În prima putere democratică care a guvernat România începând din 1996…

 

Îmi aduc aminte de logoul Alianței Civice :”Numai împreună putem reuși !”.        Și am reușit! România a devenit membru NATO, membru al Uniunii Europene, a devenit o țară democrată așa cum ne-am propus atunci când am fondat alături de Președintele Emil Constantinescu Fundația Română pentru Democrație…Costin Georgescu a avut o contribuție importantă, recunoscută de Președintele României Emil Constantinescu, care i-a decernat Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer pentru „merite deosebite în apărarea intereselor fundamentale ale statului român”

 

Aș putea să spun multe despre prietenul meu Costin Georgescu, să povestesc multe din evenimentele pe care le-am trăit împreună… chiar imi aduc aminte când la o ședință tensionată a Convenției Democrate din România, când se încerca dezbinarea și poate chiar dizolvarea acesteia, Costin Georgescu a luat caietul cu Procese Verbale, după ce Președintele acesteia a anunțat încheierea dezbaterilor și a împiedicat astfel o situație tensionată, deoarece ședința nu a mai putut fi reluată și dezbinarea opoziției nu a reușit…

 

Aș putea să spun multe…pentru mine, pentru familia mea Costin Georgescu va fi veșnic un prieten apropiat, a cărui prezență o voi simți mereu, în momente grele…

 

  

Prietenul lui Costin Georgescu, Ninel Corâci