Marți seara, Nicușor Dan invoca, la Digi24, ”greaua moștenire”, anunțând că următoarele trei luni vor fi similare ultimelor două săptămâni, în care frigul din apartamentele bucureștenilor l-a întrecut cu mult pe acela pe care eram nevoiți să îl suportăm acum 40 de ani, când căldura și apa caldă ne erau livrate conform unui program zilnic, îndeobște respectat cu strictețe.

Oricum sistemul ăsta mergea târâindu-se, de ani de zile, și s-a mai adăugat o chestiune – erau niște lucrări, tot de cârpeală, care s-au făcut în fiecare an, vara, și care anul acesta nu s-au făcut, și aici este vina clară a fostei administrații, nu mai fac polemici politice că nu mai avem alegeri, dar este clar că toată această vară nu s-au făcut acele lucrări de mentenanță, de cârpeală, care trebuiau făcute”, a încercat, d-sa, să ne lămurească.

Atât promisiunile, de o inimaginabilă ticăloșie, din campania pentru alegerile locale, conform cărora dacă va câștiga primarul dreptei unite, de pe data de 28 septembrie bucureștenii vor avea apă caldă și căldură fără niciun fel de întrerupere, cât și insolența lui Ludovic Orban care declara, sfidător, că nu a dorit să aloce Primăriei Capitalei banii cuveniți din fondul de rezervă, deoarece suma de 100 000 000 de lei primită în timpul guvernării Dăncilă ar fi fost aruncată pe apa Dâmboviței de către fosta administrație a Capitalei, nu este decât încă o dovadă, dacă mai era nevoie, a neobrăzării crase a unei caste de paraziți care nu doar că își duce războaiele politice pe spinarea cetățenilor, dar a căpătat și convingerea că își poate permite absolut orice, fără teama vreunei sancțiuni.

Guvernul Orban a fost unul dintre cele mai incompetente guverne din întreaga istorie a României moderne. S-a mișcat, în permanență, ca un elefant într-un magazin de porțelanuri și a sfârșit prin a călca în picioare tot puținul pe care izbutisem să-l reconstruim după marea recesiune din 2008. Și, în plus de asta, a manifestat, permanent, un comportament vădit dușmănos și disprețuitor la adresa cetățenilor României, tratându-i, literalmente, ca pe o turmă de vite de pripas.

Este imposibil de înțeles, de pildă, ce a fost în capul guvernanților care au pus carul înaintea boilor, începând cu carantinarea totală a cetățenilor, în ciuda numărului  mic de cazuri, când, în mod normal, ar fi trebuit să restricționeze progresiv, în funcție de ceea ce se întâmpla pe teren, închizând, eventual, pentru început, doar acolo unde lucrul acesta era într-adevăr necesar. Pentru ca, totodată, din aceleași pârdalnice considerente electorale, cei care veneu din exterior, să fie lăsați să disemineze virusul, liberi și nestigheriți de autorități.

Când e atât de clar că dacă iei, din prima, măsuri de o sălbăticie nemaiîntânită nicăieri în Europa, ulterior nu mai ai nicio altă posibilitate decât aceea de a ușura treptat restricțiile, chiar și atunci când infecția începe să se răspândească ca focul.

Procedând cum au procedat, au izbutit, însă, să distrugă toată economia, făcând, de asemenea, o mulțime de victime colaterale (bolnavii cronici sau suferinzii de alte boli decât covid 19, care nu au putut fi tratați, oamenii care nu au mai avut posibilitatea de a-și câștiga pâinea lor și a familiilor, copiii care nu au mai putut merge la școală), nota de plată a incompetenței manageriale, a prostiei și a hybrisului dezlănțuit de care au dat dovadă atât președintele cât și guvernanții fiind plătită, în special, de cei mai neajutorați și cei mai chinuiți dintre noi.

Este imposibil de înțeles ce au păzit din primăvară până în toamnă de nu au mărit capacitatea secțiilor de terapie intensivă și a spitalelor în general, după cum e imposibil de înțeles de ce în condițiile în care sistemul medical era, conform propriilor declarații, copleșit, aproape de colaps, ei au decis și s-au încăpățânat, totuși, să interneze cu forța, chiar și asimptomaticii, ceea ce nu s-a întâmplat nicăieri, în nicio țară, fie aceasta europeană, asiatică sau africană.

Or, așa stând lucrurile, să ne mirăm de toate teoriile mai mult sau mai puțin ”conspiraționiste”, de toate poveștile de groază despre crimele petrecute în spitalele românești? Mai cu seamă atunci când apar și fotografii cumplite, a căror autenticitate nu o poate nimeni nega?

Este imposibil de înțeles cum de și-au putut imagina că le va fi permis să lovească cu sete, continuu și fără scrupule, în tot ce ține atât de esența sufletească cât și de traiul, oricum amar, al românilor, interferându-se, fără istov, în viața noastră spirituală și împingând nerușinarea până la întrerupe cu comandouri de jandarmi slujbele din biserici, precum și până la a scoate, la propriu, în stradă, mărfurile românești și pe vânzătorii acestora, în vreme ce ale străinilor continuau să se vândă comod, în spații închise, la căldură.

Este imposibil de înțeles motivul pentru care au ales să guverneze doar prin exacerbarea panicii, cu ajutorul necondiționat al presei fidele, care nu a pregetat să inventeze încontinuu titluri cât mai cumplite, jucându-se, totodată, cu mintea și nervii oamenilor debusolați de avalanșa de știri contradictorii, de războiul informațional și psihologic declanșat împotriva lor chiar de statul și Guvernul care pretindeau că îi apără. Și de niște așa ziși ”jurnaliști” care, în loc să își facă meseria, se joacă de-a realitățile paralele, inducând și fabricând prin ”mijloace specifice” sentimentele, atitudinile și comportamentele celor suficient de naivi ca să le intre în mreje.

Golăniile politice enumerate mai sus sunt numai o parte din cele multe pe care le-am avut de îndurat exact din momentul în care Klaus Johannis a izbutit să-și facă rost de Guvernul Lui. Iar rezultatele votului de la 6 decembrie se constituie într-un veto răspicat rostit de cetățenii României tuturor celorlalte pandalii prezidențiale. Klaus Johannis nu va avea parte de Parlamentul Lui. Nici de schimbarea Constituției. De fapt de niciuna dintre bazaconiile pe care le intenționa.

Aceasta fiind doar începutul respingerii și izgonirii găștii de linge blide cu ifose nobiliare și a prețioaselor ridicole care ne-au distrus țara.

Cum ar veni, doar un mic aconto.

Nedeea Burcă