În cadrul rubricii “Artiști români contemporani, v-am prezentat o expoziție de Artă Sacră. Expoziția reunește lucrări ale studenților și masteranzilor din cadrul secției “Artă Sacră” a Facultății de Teologie “Iustinian Patriarhul” a Universității București, lucrări realizate sub îndrumarea profesorului universitar Dumitru Sorica.

Luni 20 martie 2023 a avut loc vernisajul expoziției „ Meditații Estetice în Lumina Învierii”, la Centrul Cultura Nea Iunias – Volos, Grecia. Iată afișul expoziției…

Vă invităm să surprindem împreună momente ale pregătirii expoziției…

 

 

 

Profesorul Dumitru Sorica ne-a declarat :

« Universitatea din București, prin Facultatea de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul” a dat curs invitației Centrului Cultural Nea Iunia din Volos, Grecia, de a deplasa o delegație de studenți de la Departamentul Sistematică Practică și Artă Sacră, în vederea organizării unei expoziții de pictură bisericească. Acest eveniment a fost posibil cu binecuvântarea și sprijinul Preafericitului Patriarh Daniel, al Universității din București, și al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului”, Militari 1, sector 6 din București, conjugat cu purtarea de grijă a Mitropoliei Volos, care a oferit cazarea delegației pe tot parcursul deplasării. Scopul acestei expoziții este de a întări comunitatea creștină și de a ocroti valorile creștine ortodoxe, a înlesni recunoașterea valorilor autentice ajutând la perpetuarea acestora. Vernisajul expoziției a avut loc luni, 20 martie, cu binecuvântarea părintelui Ignatie, Mitropolit de Volos, care a fost prezent, însoțit de consilierii mitropolitani.

Au participat oficialități ale orașului, oameni de cultură, televiziunea locală, jurnaliști, colegi de breaslă, pictori și artiști locali, invitați de presa locală și afișele publicitare, cetățeni, iubitori și consumatori de artă. Părintele Mitropolit a oficiat o slujbă de binecuvântare, a apreciat acțiunea studențească, iar gazdele Centrului Cultural ne-au urat „Bun venit!”.

În cuvântarea rostită de delegația studențească s-a semnalat că suntem la a patra expoziție găzduită în decursul celor 11 ani de parteneriat. S-a subliniat câteva aspecte ale culturii antice și medievale elene și românești pe teritoriul ambelor țări, precum și intenția de a perpetua aceste valori.

Prin grija gazdelor, delegația de studenți a fost însoțită și îndrumată către vizitarea multor obiective culturale din zona orașului Volos. Expoziția se va încheia luni, 27 martie, când delegația de studenți se va întoarce la București.”

 

Mulțumin ăn mod deosebit Doamnei Elena Nechiforu care a făcut posibilă aceasta expoziție și ne-a însoțit pe toată perioada șederii noastre la Volos.”

Iată ceea ce au văzut vizitatorii în expoziție…

 

Expoziția studenților și masteranzilor din cadrul secției “Artă Sacră” a Facultății de Teologie “Iustinian Patriarhul” a Universității București din orașul Volos, Grecia s-a bucurat de un real succès !

 

 

 

 

Rubrică realizată de Cezar Corâci