Stiiiiiiiiu, stirile despre furturi au ajuns banalitate!

Fura toti zeci sau sute de milioane de euro din privatizari frauduloase, iar fostului Ministru Dan Ioan Popescu instantele i-au confiscat 1 milion de euro, cam banii de seminte pentru valetii sai, caci omul are numele trecut pe cel mai scump magazin din New York, de unde cumpara DOAR familiile regale din lume.

Fiti deci multumiti, sunteti reprezentati si voi romanii, prin „famelia” Popescu, aceasta „famiglie” regala a Romaniei… 

Totusi, voi aborda „banalitatea” furtului spunandu-va ca Romania este prejudiciata de 330.000 de euro, de peste 5 ani, suma care poate fi recuperata in cateva saptamani !

          Este interesat Ministerul de Finante?

Neeeah, se imprumuta miliarde de euro de la banci, zilnic, banii pe care ii vor plati romanii transformati deja in sclavi…

Este interesat DNA-ul de recuperarea prefinantarii europene si de destructurarea unui grup infractional organizat?

Neeeeeah, DNA-ul doarme temeinic somnul cel de moarte bazandu-se pe succesele din perioada cand SRI-ul multhulitului Coldea ii dadea TOTUL servit: interceptari ambientale, filaje, documente bancare cu circuite infractionale, tooooooooooooot!

Azi, e in moarte clinica ! Asa, e mai comod sa dormi pe vreo 15-20 de mii de lei salariu, prestigiu social si o pensie speciala babana!

Totusi, intreb din nou: Este interesata vreo institutie a statului?

          Este oare PROTEJAT „GRUPUL OPRAN” din care face parte si revolutionarul Cazimir Ionescu ?

„Povestea” e simpla si incredibil de usor de documentat… 

In perioada 2009 – 2014 UGIR 1903 (Uniunea Generala a Industriasilor din Romania 1903) a fost cea mai mare confederatie patronala din tara, fiind si cea mai veche si prestigioasa confederatie patronala din Romania, avand reprezentativitate nationala, confirmata prin Hotarare Judecatoreasca definitiva si irevocabila de instanta competenta si fiind prezenta in Consiliul Economic si Social (unde se iau cele mai importante decizii economice si sociale), in Consiliul National Tripartit, Consiliul CNAS (Casa Nationala de Asigurari Sociale), Consiliul ANOFM, Comisii de Dialog Social la toate ministerele, Comisii de Dialog Social la toate Prefecturile, etc…

Asta insemna o influenta uriasa, care nu putea scapa din vedere mafiei politico-economice transpartinice din Romania!!!

UGIR 1903 este singura confederatie patronala cu un patrimoniu important, sediul din strada George Enescu, imobil in valoare de peste 5 milioane de euro.

In perioada 2010-2012 UGIR1903 a derulat proiecte cu cofinantare europeana, unul reprezentand o Agentie Privata de Ocupare a Fortei de Munca, cu locuri reale de munca in marile societati comerciale membre ale UGIR1903, in acea perioada, precum Dacia, Oltchim, Antibiotice si multe altele.

La numai cateva zile dupa atacul lansat la TVR de Presedintele Traian Basescu impotriva presedintelui in exercitiu (din acel moment) al UGIR1903, in seara de zilei de 2 mai 2011 grupul Marius Eugen Opran, Cazimir Ionescu, Constantin Vasilescu, Vasile Stefanescu a ocupat prin forta cladirea UGIR1903.

De mentionat ca tot cu aceasta  ocazie grupul a sechestrat tehnica de calcul in valoare de circa 150.000 euro achzitionata intr-unul din proiectele europene, bunuri pe care procuratura sau politia nu a ajutat reprezentantii legali sa le recupereze, fapt care a dus la jumatatea anului 2012 la oprirea implementarii proiectului european mai sus mentionat. De acest fapt se fac vinovate atat Politia Sector1 cat si procuratura Sector1, deoarece AMPOSDRU a mentionat drept motiv al intreruperii implementarii  si lipsa echipamentelor.

Interesant este si faptul ca datorita neplatii datoriilor la buget din anul 2012 ANAF a blocat conturile UGIR1903 (care se pare ca functioneaza si in prezent…numai cu numerar) si a incercat sa faca o Inspectie Fiscala Generala, dar cei din Mafia politico-economica transpartinica care au ocupat cladirea nu au permis acest lucru. Se pare ca pana si ANAF a sesizat Parchetul, dar nu s-a intamplat nimic, ATENTIE, din 2012, adica de doar sapte anisori! Un fleac, caci procurorii de la parchetele din Romania „cerceteaza” in decenii (vezi dosarele Revolutiei Romane sau pe cel al Mineriadei din 1990), la scara istoriei si a infractiunilor niste sute de mii de euro fiind neglijabile…nici nu se dau jos din pat pentru ele (mai tineti minte, nu?!)

Dar cine este asa numitul Grup OPRAN al Mafiei politico-economice transpartinice din Romania?

          Este, normal am spune, un grup de persoane care ar fi activat in trecut in vechea Securitate a lui Nicolae Ceausescu si au fost implicate direct in evenimentele din decembrie 1989 si anume Generalul Marius Eugen Opran (supranumit si APA OTRAVITA), Cazimir Ionescu, ofiterul Constantin Vasilescu (nu ii cunoastem gradul, dar posibila apartenenta la Securitate se pare ca a fost facuta publica de George Constantin Paunescu la o intalnire cu mai multi membri UGIR1903. De altfel acesta a preluat fabrica de scule diamantate dupa anul 1989 ), Vasile Stefanescu seful taximetristilor (se zice prieten cu un anumit serviciu din Ministerul de Interne).

In paralel cu aceste presiuni Marius Opran a facut lobby pentru a deveni Presedinte UGIR1903, deoarece ar fi negociat cu patronatele din Rusia ca daca devine Presedinte al UGIR 1903 va fi recunoscut drept unic reprezentant al patronatelor din Romania in locul lui George Constantin Paunescu…

Asupra conducerii legale a UGIR1903 s-au facut tot felul de presiuni incepand cu scrisori de amenintare, cu denunturi pentru fapte inexistente si chiar atacuri la adresa membrilor de familie semnate de Marius Opran sau discutii amicale cu Daniel Moldoveanu, cel care, era in acel moment, surpriza, indeplinea calitatea de Sef al Comunitatii de Informatii si care l-ar fi avertizat pe Presedintele in exercitiu al UGIR 1903, direct, spunand ca nu este bine ceea ce face …! 

De remarcat deci ca in perioada mai 2011 – iulie 2016, adica mai mult de 5 ani, Marius Opran nu a avut nici o calitate oficiala in UGIR 1903, mai ales ca in luna noiembrie 2011 a fost exclus din randul membrilor UGIR 1903 printr-o Hotarare a Consilului National pe care a contestat-o in instanta si care a ramas definitiva prin sentinta irevocabila de respimgere a  Curtii de Apel Bucuresti .

Cu toate acestea, in luna mai 2011, dupa ocuparea prin forta a cladirii, Marius Opran a dat afara din cladire pe toti membrii (patronate) care nu faceau parte din grupul sau si a golit toate conturile organizatiei de lichiditati…fara ca Politia sau altcineva sa reactioneze la acest “furt” …

Atentie, acest lucru se intampla intr-o tara membra a Uniunii Europene si presupus Stat de Drept…

Foarte grav este si faptul ca  banii din conturile de proiect ale celor 2 proiecte cu cofinantare europeana derulate de UGIR 1903 au fost folositi in alte scopuri de persoane neautorizate (fapt constatat si de DLAF conform raportului nr. 7/259/2012), ceea ce constituie infractiune de fraudare de fonduri europene.

Desi membrii UGIR1903 au facut nenumarate demersuri pe langa Politia Sector1 (asa cum rezulta din documentele ce pot fi conmsultate aici), Procuratura Sector1 (prin Prim-Procurorul Cristian Ban bun prieten cu Marius Opran dupa afirmatiile acestuia din urma) a protejat grupul infractional din UGIR 1903, desi, ulterior, va aduceti aminte ca domnul Cristian Ban era foarte vocal in apararea independentei justitiei si a Statului de Drept, desi, probabil, era vorba de statul drepti in fata unora… Reamintim ca tot cu aceasta  ocazie grupul a sechestrat si tehnica de calcul in valoare de circa 150.000 euro achzitionata intr-unul din proiectele europene, bunuri pe care procuratura si politia nu le-au recuperat, fapt care a dus la jumatatea anului 2012 la oprirea implementarii proiectului european, asa cum am mentionat anterior si cum rezulta din documentele ce pot fi analizate aici..

In aceeasi perioada au fost falsificate contracte de munca (seful UGIR 1903  a fost inregistrat in sistemul REVISAL drept „ingrijitor cladire”), au fost falsificate semnaturi la Trezorerie Sector1, au fost falsificate semnaturi pe bilanturi anuale, dar procurorul Cristian Ban, iar nu a facut nimic… (prietenii stiu de ce!) 

Ne punem desigur intrebarea legitima, cine asigura acelui grup imunitate in fata legii, a fiscului si a oricaror alte institutii ale statului? Daniel Moldoveanu, Cristian Ban sau Sorin Blejnar care de altfel a confirmat prietenia cu acest Opran)??? Nume grele pentru oameni mici si slabi de inger ca procurorii romani…

In aceasta perioada Presedintele UGIR 1903 a  fost chemat la ANI (Horia Georgescu este prieten cu Marius Opran, avocatul acestuia, Mugur-Jak Caracas era de altfel in Consiliul ANI) si anchetat pentru un presupus conflict de interese. A fost emisa o adresa oficiala adresata de catre ANI, inclusiv unei instante de judecata, in care Horia Georgescu afirma ca nu poate ancheta nimic deoarece mandatul Presedintelui a expirat. Marius Opran a folosit in instanta aceasta hartie pentru a retrage plangeri! Ancheta lui Horia Georgescu,care poate fi considerata un serviciu prietenesc pentru Marius Opran, ( facuta la sugestia caruia din prietenii lui Marius Opran ?) poate constitui un  abuz in serviciu deoarece PATRONATELE NU SUNT IN LEGEA ANI !

UGIR 1903 a facut prin reprezentantii sai legali o serie de plangeri penale la institutiile competente, inclusiv la DNA…

          In perioada august 2011-iunie 2014, conducereea legala UGIR1903 a avut mai multe intalniri (inclusiv audiente) cu procurorul de caz Gheorghe Popovici (care a devenit ulterior Seful Sectiei a I-a din DNA) care inca de la inceput a afirmat ca desi suma care ar putea fi considerata prejudiciu este mica (ne reamintim 330.000 euro ) nu a vazut atatea infractiuni faptuite de membrii grupului Marius Opran (fapt constatat si de DLAF) si ca in scurt timp va rezolva cazul (decembrie 2011).

Ce a facut apoi Directia Nationala Anticoruptie?

A facut cumva anchete pentru fapte grave ca schimbare destinatiei fondurilor europene, falsificari in sistemul REVISAL (contracte de munca inregistrate in fals ), impiedicarea unei Inspectii Fiscale Generale? Neeeeah, nici vorba! A asteptat prescrierea pentru ca toate faptele sa fie clasate…iar procurorii sa poata „justifica” clasarea dosarului…Cam jenant pentru ditamai „sabia dreptatii”, pentru cei care aplica Justitia tuturor cu taisul fin al lamei de brici, nu???

AAAAAAAAAAAA, da, stim, in Romania, legea e acea bariera la care boii se opresc, dulaii sar peste ea si cateii o depasesc pe dedesubt…  

Ne intrebam din nou, cine protejeaza „Grupul Opran”, caci la o asemenea protectie cvasigenerala, ne temem ca, din punct de vedere al coruptiei institutionale, Romania e mai vulnerabila ca Ucraina, tarisoara aia ocupata si dezmembrata de omuletii verzi ai unui dictator in doar cateva ore in anul 2014?

E vorba de „Institutii”? De „Persoane”? Daniel Moldoveanu, Horia Georgescu, Cristian Ban, Lucian Papici si mai tarziu Dana Belciug sau chiar Gheorghe Popovici, prin fapte si documente emise!

Si la DIICOT exista o Plangere pentru FALSIFICAREA UNUI MEMORANDUM AL GUVERNULUI ROMANIEI trimis la Organizatia Internationala a Muncii. Desi fapta este probata si Reprezentantul Diplomatic al Romaniei la  Organizatia Internationala a Muncii a facut personal rectificarile cuvenite la Geneva (asa cum se poate vedea aici), din nou DIICOT nu face nici o ancheta ! Din anul 2013, adica 6 ani! Din nou intrebam retoric, cine il protejeaza pe MARIUS OPRAN care falsifica chiar si Hotarari de Guvern? Cine si de ce sau in ce scop?!

Protectia Grupului Opran are drept efect direct nerecuperarea de catre Statul Roman a sumei de 330.000 de euro de peste 5 ani. In luna martie 2014 OIR Sud-Est a emis decizia de recuperare a prefinantarii pentru proiectul cu cofinantare europeana nefinalizat  in valoare de 330.000 euro. Ulterior, Ministerul de Finante a emis un ordin de executare silita contra UGIR 1903 pentru aceasta suma, in conformitate cu legislatia in vigoare. Desi UGIR 1903 are un patrimoniu insemnat, valoarea de impozitare a imobilului aflat in propietatea este de peste 3.000.000 euro, Ministerul de Finante nu recupereaza de peste 5 ani suma de 330.000 de euro. De ce? Sa fie oare faptul ca Sorin Blejnar era prieten cu generalul Marius Opran? Sau alti prieteni?! Sau institutii prietene cum afirma cu tupeu acelasi Opran?!

Ulterior, inainte ca procurorul Dana Belciug si procurorul Popovici sa fie dati afara din DNA, sunt clasate toate plangerile facute de UGIR 1903 : cerere de mita, propunere de trafic de influenta, falsuri in inscrisuri publice, falsuri in REVISAL, falsuri la Trezorerie, folosirea fonduri europene pentru plata unor bilete de avion (care nu aveau legatura cu proiectul) si multe altele.

Avea dreptate Marius Opran cand afirma public (ca si Vasile Stefanescu) ca lui LEGEA NU I SE VA APLICA NICIODATA, pentru ca EI SUNT LEGEA!

Wow, biata Românie, Regele Soare cu al sau „Statul sunt eu” s-a reincarnat in Romania intr-un “fost”, toxic, din “Securitatea” lui Nicolae Ceausescu, care tine prizonieri, prin complicitati, institutii si oameni cheie din Romania anului 2019!

          Si poate, cel mai important, ca un corolar al celor de mai sus.  Romania este prejudiciata de cei 330.000 de euro, de peste 5 ani, suma care poate fi recuperata in cateva saptamani! Este interesat DNA-ul de recuperarea prefinantarii? Este interesat Ministerul de Finante? Este interesata vreo institutie a statului sau singurul interes este este perpetuarea actualei situatii care la impresia GRUPULUI OPRAN CA ESTE MAI PRESUS DE LEGE ?!  

Intrebam doar, nu va deranjati sa ne si raspundeti, caci stim deja raspunsul…

 

Acest material a fost primit pe adresa de mail a redactiei!

Noi ne dorim doar ca institutiile statului sa verifice cele expuse mai sus si daca anumite elemente se confirma, sa actioneze in consecinta!