după o idee de George Santayana

 

Iată ce profețesc eu pentru 2024:

Anul acesta vom fi obligați să purtăm pietricele magice, înzestrate cu puterea miraculoasă de a alunga duhurile rele.

Este consecința logică a recentei anchete privitoare la gestionarea pandemiei de covid 19. Investigația, alminteri îndelung așteptată, dă apă la moară unei noi versiuni a vechiului principiu al aflării în treabă, conform căruia este întotdeauna preferabil să faci ceva, orice, cu mult înainte de a avea cea mai mică dovadă a faptului că intervenția ta este, într-adevăr, benefică.

Cum nu va exista nicio intenție de a verifica dacă pietricelele magice ajută într-adevăr la alungarea spiritelor malefice, vom fi doar constrânși să le purtăm, așa, pentru orice eventualitate.

Big Pharma va produce rapid o cantitate imensă de pietricele magice, care, însă, nu vor fi supuse unor teste clinice riguroase, deoarece autoritățile de reglementare vor fi decis că este un efort inutil, de natură să împiedice ca aceste tratamente inovative, ”sigure și eficiente”, să ajungă la pacienți. Simulările vor demonstra că, în cazul purtătorilor de pietricele magice, atacul duhurilor malefice va fi diminuat cu 89% , ceea ce va duce la salvarea a milioane de vieți.

Pietricelele magice vor fi făcute din materiale foarte radioactive (cum ar fi plutoniu sau uraniu), astfel încât radiațiile ionizante să poată scurtcircuita influența spiritelor nefaste, distrugându-le și oprindu-le astfel răspândirea.

Unii oameni vor atrage atenția asupra faptului că, fiind imateriale, spiritele nu sunt afectate de radiațiile ionizante, dar ei vor fi ignorați și li se vor suspenda conturile de pe rețelele de socializare.

Simulările computerizate vor demonstra că, pentru eficiență maximă, pietricelele magice trebuie purtate permanet în buzunare și că, de acum înainte, orice tuse sau strănut semnalează existența unor duhuri necurate, care necesită exorcizare imediată.

Pentru a preveni infectarea celor care nu poartă pietricele în buzunare, se va adopta o legislație care le va face obligatorii. Magazinele, cafenelele și restaurantele vor verifica fiecare client, înainte de a-l lăsa să intre, și nicio ființă umană nu va avea voie să călătorească fără pietricele magice în buzunare.

O mică încercare de rezistență a oamenilor de știință va da naștere unei meta-analize de 500 de pagini, concluzionând că pietricelele magice sunt absolut inutile, dar un articol de opinie de 500 de cuvinte, despre eficacitatea lor dincolo de orice îndoială, va fi considerat singurul concludent, autorii studiului științific fiind ulterior demascați drept semidocți ”hauriști” și ”șoșocari”.

Anul se va încheia cu o anchetă privitoare la contractarea unui număr mult prea mare de pietricele magice și cheltuirea frauduloasă a banului public, dar care nu va pune sub semnul întrebării nici eficacitatea reală a pietricelelor și nici faptul că duhurile malefice au continuat să afecteze populația în ciuda procentului mare al purtătorilor de pietricele magice. Anchetatorii nu vor fi interesați nici de creșterea bruscă a numărului de cancere, de malformații congenitale, de probleme dermatologice grave, ca să nu mai vorbim de acela al morților subite. Ni se va spune că sunt doar simple coincidențe și că, așa cum știm, corelația nu presupune cauzalitate.

În schimb, trâmbițele guvernamentale se vor concentra pe explicarea motivelor pentru care ar trebui să purtăm, în continuare, tot mai multe pietricele, tot mai mari, și tot mai radioactive.

Reticențele prostimii vor fi înfierate după cuviință, iar faptul că hainele noastre au buzunare prea mici va fi pus în cârca creatorilor de modă.

Adaptare de Nedeea Burcă

Sursa: aici