Oare ce-o fi în capul unora care au succes într-un domeniu anume și care, din pricina asta, capătă convigerea fermă că se pot pronunța ca experți incontestabili în discipline fără nicio legătură cu pregătirea și competențele lor reale?

Bill Gates, fondatorul Microsoft și, se pare, al patrulea dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, se autoidentifică acum ca șeful și promotorul fervent al celui mai recent și mai năstrușnic cult ateu, anume acela al schimbărilor climatice.

În noua sa carte, Cum să evităm un dezastru climatic, domnul Gates atinge nivele de-a dreptul spectculoase de isterie retorică, declarând nici mai mult și nici mai puțin decât ”războiul total” împotriva gazelor cu efect de seră. Și, ca orice prooroc care se respectă, el solicită ”reglementări care să oblige oamenii să mănânce carne sintetică”.

Domnul Gates investește într-o companie de carne sintetică numită ”Beyond Burgers”. Întrevede, aici, cineva, vreun potențial conflict de interese?!

De altfel, nu este deloc singurul aflat în această situație. Al. Gore a făcut, de asemenea, lobby pentru politicile climatice care, în opinia sa, ar trebui să limiteze consumul de carne, și asta tocmai atunci când firma sa investea 200 de milioane de dolari în înlocuitori de carne.

Dl. Gates crede, de asemenea, că flatulența vacilor contribuie la schimbările climatice, declarând, însă, unui intervievator CNN, că nu știe dacă aceasta ar putea fi controlată. Cum, pe pământ sunt mai mulți oameni decât vaci, n-ar fi deloc de mirare ca, în viitorul foarte apropiat, domnia sa să se dedice, în aceeași măsură, urmăririi și eradicării… emisiilor de gaze umane.

La fel ca majoritatea celor care au o viziune similară asupra lumii, domnul Gates se vrea atât cu slănina în pod, cât și cu sufletul în Rai, așa că, iată ce ne mărturisește: ”Este adevărat că amprenta mea de carbon este aberant de mare. Și, multă vreme m-am simțit vinovat pentru asta.” Mesajul?: Poți trăi netulburat ca un mahăr, atâta timp cât ”te simți vinovat” și donezi bani organizațiilor și cauzelor susținute de ortacii tăi ideologici.

Știu că sunt un vestitor nedesăvârșit al schimbărilor climatice”, adaugă smerit dl Gates. ”Cine sunt eu pentru a mustra pe oricine altcineva cu privire la problemele mediului?” Păi, chiar așa! Cine ești dumneata, domnule Gates?! În condițiile în care, până și ziarul The Guardian își exprimă scepticismul cu privire la așa zisul ”obiectiv al eliminării emisiilor de dioxid de carbon într-un singur deceniu”, numindu-l „un basm cu zâne”.

Dar care să fie, oare, până în cele din urmă, ”desenul din covor”?

Sub pretextul pandemiei, guvernele și ”experții” ne-au jefuit deja de nenumărate drepturi și libertăți. Administrațiile înăspresc tot mai mult legile, îngreunând, însă, viața oamenilor cumsecade și nicidecum pe aceea a infractorilor, care nu le vor respecta niciodată, ei fiind, prin definiție, încălcători ai acestora… Iar acum vine Bill Gates, care propune îngrădiri și limitări ale alegerilor și stilului nostru de viață, în vreme ce, îmbarcat în avionul său particular, continuă să se fâțâie în jurul lumii și să mănânce orice îi poftește inima.

Libertatea este fragilă. Odată pierdută, este extrem de greu de redobândit. Dacă vom accepta, în continuare, absolut orice, drepturile și libertățile noastre se vor eroda până la dispariție astfel încât, în scurtă vreme, nu ne vom mai recunoaște nici pe noi înșine și nici țara pe care am iubit-o cândva.

În filmul The Matrix, Cypher îi spune agentului cunoscut sub numele de ”Mr. Smith”: Știu că această friptură nu există. Știu că atunci când tai o bucată și o pun în gură, Matricea îi spune creierului meu că este suculentă și delicioasă. Într-un sens, Cypher mănâncă carne sintetică.

Forumul Economic Mondial promovează, de asemenea, carnea sintetică. Se spune că o imprimantă poate multiplica până la 6 kg. de orice fel de produse, într-o singură oră. Ei se așteaptă să ne obișnuim, așa cum am făcut și până acum, cu multe alte minciuni care au devenit adevăruri acceptate.

Wendy‘s, al treilea cel mare lanț de fast-food din lume, obișnuia să difuzeze o reclamă care îi promova hamburgherii. Se termina cu strigătul unei femei în vârstă care întreba: Unde este carnea de vită?!

Ar putea fi strigătul nostru, al tuturor, dacă nu le le spunem ”stăpânilor” că ne-am săturat! Până la urmă, nu aceasta este și explicația, cel puțin parțială, a ascensiunii lui Donald Trump și a susținerii imense de care s-a bucurat și bucură în cotinuare?

Un articol de Cal Thomas

Traducere și adaptare de Nedeea Burcă

Sursa: https://www.washingtontimes.com/news/2021/feb/17/climate-expert-bill-gates-synthetic-beef-folly/