Ben Bartee

Iată o triadă afurisită de evenimente grave, despre care am mai scris pe larg, și pe care voi încerca să le sintetizez aici:

1). Regimul de cenzură al UE va intra în vigoare

2). Elon Musk se pliază ca un șezlong de plajă

3). YouTube adoptă regimul de ”cenzură a dezinformării medicale” al OMS

În strânsă asociere cu toate acestea: Guvernul SUA utilizează acum inteligența artificială pentru a elimina ”emoțiile și sentimentele” din postările pe rețelele sociale.

Referitor la primul punct, Via Reuters:

Peste o duzină dintre cele mai mari companii tehnologice din lume se confruntă cu un control fără precedent, deoarece Legea privind serviciile digitale (DSA) a Uniunii Europene impune noi reguli privind moderarea conținutului, confidențialitatea utilizatorilor și transparența.

Începând de vineri, o serie de giganți ai internetului – inclusiv platformele Facebook și Instagram ale META (META.O), App Store de la Apple și câtva servicii Google (GOOGL.O) se vor confrunta cu noi obligații în UE, inclusiv prevenirea răspândirii conținutului dăunător, interzicerea sau limitarea anumitor practici de direcționare către utilizatori și partajarea unor date interne cu autoritățile de reglementare și cercetătorii asociați…

UE este considerată drept lider global în reglementarea tehnologiei, cu acte legislative mai cuprinzătoare – cum ar fi Digital Markets Act (Actul legislativ privind piețele digitale) și AI act (Regulamentul privind inteligența artificială) – în curs de elaborare. Succesul blocului în implementarea unor astfel de legi va influența introducerea unor reguli similare în întreaga lume.

[…]

Moderarea conținutului, reglementarea tehnologiei  și prevenirea răspândirii conținutului dăunător sunt  eufemisme utilizate în afara oricărui control. 

Via Cyber Risk GmbH:

Legea serviciilor digitale este cea mai importantă și mai ambițioasă reglementare din lume în domeniul protecției spațiunului digital împotriva răspândirii conținutului ilegal și al protecției drepturilor fundamentale ale utilizatorilor. În lume nu există niciun alt act legislativ la același nivel de ambiție de a reglementa rețelele sociale, piețele online, platformele online foarte mari (VLOPs) și motoarele de căutare foarte mari (VLOSEs). Regulile sunt concepute asimetric: serviciile intermediare mai mari cu impact societal semnificativ (VLOPs și VLOSEs) sunt supuse unor reguli mai stricte.

După Legea Serviciilor Digitale, platformele nu doar că vor trebui să fie mai transparente, ci vor fi și trase la răspundere pentru rolul lor în diseminarea conținutului ilegal și dăunător…

Moderare mai diligentă a conținutului, mai puțină dezinformare:

    • Platformele și motoarele de căutare trebuie să ia măsuri pentru a aborda riscurile legate de diseminarea online de coținut ilegal și de efectele sale negative asupra libertății de eprimare și de informare;

    • Platformele trebuie să aibă un mecanism prin care utilizatorii să semnaleze conținutul ilegal și să acționeze rapid asupra notificărilor;

    • Platformele trebuie să-și analizeze riscurile specifice și să pună în aplicare măsuri de atenuare – de exemplu pentru a rezolva răspândirea dezinformării și utilizarea inadecvată a serviciilor oferite.”

Referitor la cel de-al doilea punct, via Associated Press:

Comisarul european Thierry Breton a declarat joi seara că a remarcat ”angajamentul puternic al Twitter de a respecta Regulamentul privind serviciile digitale, cuprinzând noi standarde pe care trebuie să le îndeplinească toate marile platforme online din lume….

Breton, care supraveghează politica digitală, se întâlnește, de asemenea, și cu alți șefi de companii tehnologice din California. El este personajul principal desemnat de UE pentru a pregăti noile reguli care vor forța companiile să reprime discursurile instigatoare la ură, dezinformarea și alte materiale dăunătoare sau ilegale de pe site-urile lor. Pentru cele mai mari platforme, legea a intrat în vigoare pe 25 august.”

Iar cu ocazia asta s-a zis și cu angajamentul declarat al lui Musk privind ”libertatea de exprimare”…

Referitor la cel de-al treilea punct, via Reclaim the Net:

YouTube, titanul conținutului video online, și-a extins politica de prevenție a dezinformării Covid pentru a acoperi toate formele de dezinformare medicală.

Youtube și-a declarat, de asemenea, planul de a elimina videoclipurile care promovează ”tratamentele împotriva cancerului dovedite a fi dăunătoare sau ineficiente”, interzicând, în mod efectiv, creatorilor de conținut, să încurajeze remediile naturale.

Platforma se angajează să-și impelementeze politicile anti-dezinformare medicală atunci când o anumită tematică prezintă riscuri mari pentru sănătatea publică, se presupune că este predispusă la dezinformare și atunci când îndrumările oficiale din partea autorităților sunt accesibile populației.”

Via YouTube:

Pe măsură ce informațiile medicale – și dezinformarea – evoluează continuu,  YouTube are nevoie de un cadru de politici care să reziste pe termen lung și să păstreze echilibrul important al eliminării conținutului extrem de dăunător, asigurând, în același timp, spațiu pentru dezbateri și discuții.

În cele ce urmează, YouTube va simplifica zeci de ghiduri existente privind dezinformarea medicală, astfel încât acestea să se poată încadra în trei categorii – Prevenție, Tratament și Negare. Politicile se vor aplica anumitor condiții de sănătate, tratament și substanțe,  atunci când conținutul contrazice autoritățile de sănătate locale, sau Organizația Mondială a Sănătății (OMS)…

Vom elimina conținutul care contrazice îndrumările autorităților sanitare privind tratamentele pentru anumite afecțiuni de sănătate, inclusiv promovarea anumitor substanțe sau practici dăunătoare.

Prin ”substanțe nocive” YouTube înțelege medicamentele efective sigure și eficiente, cum ar fi ivermectina, cândva universal demonizată în mass media corporatistă de stat, dar recunoscută acum de FDA din SUA (probabil sub amenințarea unor consecințe legale), ca tratament anticovid.

În strânsă legătură: Breviar de propagandă covid: Războiul Ivermectinei.

Statele națiune aflate sub jurisdicția UE nu mai pot fi considerate în mod rațional ”libere”, în măsura în care vor fi fost vreodată așa. Ele fac parte acum dintr-o colonie complet integrată a tehnocrației multinaționale, condusă de Forumul Economic Mondial și organizații similare, aflate în afara oricărui control democratic.

În strânsă asociere: Unabomber a prezis ascensiunea tehnocrației în stil WEF încă de la mijlocul anilor 90.

În cuvintele lui Klaus Scwab, guvernele naționale ale UE sunt ”penetrate”, cu puternice nuanțe de viol. Și chiar despre asta este vorba – violul națiunilor foste suverane, sub amenințarea armei economice și politice.

Traducerea și adaptarea: Nedeea Burcă

Sursa: aici

Ben Bartee, autorul cărții Broken English Teacher: Notes From Exile, este un jurnalist american independent, stabilit la Bangkok. Dacă sunteți înclinați să susțineți jurnalismul independent, urmăriți-i scrierile pe Substack sau mențineți legătura cu el pe Twitter.