Zilele trecute am văzut cum viceprimarul sectorului 2, Dan-Cristian Popescu, a decis cu de la sine putere, fără consultarea celorlalte autorități implicate în combaterea pandemiei, deschiderea parcurilor pentru locuitorii din zona respectivă, contrar ordonanțelor militare date de guvernul partidului din care face parte.

Când ne-am interesat, am înțeles de unde vine spiritul de șmecher al domnului viceprimar, ce se visează viitor primar al sectorului 2.

Domnul în cauză este în prezent responsabil cu administrarea domeniului public și a lacurilor și parcurilor din sectorul păstorit de cvasi necunoscutul Mihai Mugurel Toader.

Cu zona administrativă este însă altceva în sectorul 2. Aici mare șef este un fost condamnat penal pentru luare de mită, domnul Alin Vasilică Drugău, subordonat marelui viceprimar liberal. Profesionist, evident, gunoaiele stau neridicate cu zilele pe străzile sectorului, coșurile de gunoi se găsesc cu dificultate pe bulevardele principale, ce să mai vorbim de străzile lăturalnice. Sigur că, dacă îi întrebi pe responsabili, o să-ți livreze o statistică triumfalistă cu achizițiile făcute în domeniu și, mai ales, cât de bine își face treaba operatorul de salubrizare contractat, și cât de necivilizată este populația care aruncă gunoi pe stradă. Dar, cum o imagine face cât o mie de cuvinte, vă arătăm mai jos cum oamenii au început să-și monteze singuri coșuri de gunoi pe bulevard pentru a suplini lipsa celor care ar fi trebuit montate de primărie.

 

 

                        

Probabil aici suma e cam micuță și nu poți face încredințări directe prin spargerea licitațiilor până la concurența nivelului de încredințare directă prevăzut de lege, cum s-a întâmplat în cazul achiziției de mobilier pentru locuri de joacă în parcurile din sector, când suma de 600.000 de euro a fost spartă în suficiente încredințări directe încât să nu fie organizată o licitație pentru obținerea unor prețuri mai bune, conform candidatului USR, RADU MIHAIU (facebook).

 

Pentru a nu-și dezminți caracterul de șmecheri, cei doi au mai pus de o achiziție ciudată, conform articolului Sorinei Matei publicat în presacurată.ro, cumpărând dezinfectant de la o rudă a unui condamnat penal. O fi solidaritate de breaslă…

Dar domnul profesor de matematică, nu a avut nicio problemă cu împărțirea, așa cum nu a avut nicio problemă să accepte un concurs de numire pe funcție a domnului Drugău, fără a fi solicitat cazierul, când este super cunoscut că, în prezent, și la muncitorii necalificați se solicită documentul respectiv, cu atât mai mult la o funcție de conducere ce administrează atâția bani…..

Dar să spunem că toți merită o a doua șansă în viață pentru a demonstra buna intenție în modul de a trăi corect în societate.

E, aici avem o problemă, se știe că poți fura cu legea în mână în România, vezi fragmentarea licitației, deși nu înțelegem care mai e rolul Curții de Conturi, dar când subordonați de ai tăi, care s-ar afla și în relații de rudenie între ei, fură combustibil (cantități mărișoare), ne e greu să credem că nu știi nimic și dacă nu știi, atunci pentru ce mai ocupi funcția sau vii să ceri votul cetățenilor sectorului 2 pentru funcția de primar.

Dacă pentru restul guvernului liberal, poreclit și GUVERNUL FUTURE”, totul e la viitor, vom face, vom acorda, vom analiza, vom comunica etc., în cazul viceprimarului liberal putem analiza ce a făcut și nu prea vedem motive de continuare a relației contractuale dintre cetățeni și profesorul de matematică, domnul Dan-Cristian Popescu.

În filmul de mai jos se poate vedea foarte clar cum un angajat (bine făcut) aflat în subordinea viceprimarului, prin intermediului fostului condamnat penal, alimentează camioneta prin cabina pasagerilor! Punem și niște poze din filmulețul primit la redacție,  ca să fie mai explicit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu toată cultura noastră redusă referitoare la mașini utilitare, nu am găsit producătorul care să prevadă bușonul rezervorului în cabină, ceea ce ne-a făcut să credem că acolo se afla o ditamai canistra, având în vedere cantitatea afișată pe contorul stației de alimentare din incinta garajului ADP”/”2. ”/” l-am pus pentru profesorul de matematică, ajuns viceprimar, întrucât credem că e singura operație pe care o mai ține minte, respectiv, împărțirea, dar nu cu cetățenii sectorului 2, din fosta profesie.

În episodul următor o să arătăm și unde ajungea motorina respectivă, băieții fiind bine organizați….

Și de asemenea o să explicăm și cum credem noi că este acoperit furtul în acte. Dar cine să verifice, profesorul de matematică (o profesie nobilă, de altfel), sau fostul șpăgar (condamnat pentru solicitare de mită).

Lipsa de reacții prin adoptarea unor măsuri clare de revenire la normalitate prin promovarea unor oameni corecți, prin concursuri corecte, în funcțiile respective arată că solicitarea unui mandat de primar plin e doar praf în ochi! Lucrurile nu se vor schimba….cu viceprimarul devenit primar…!

 

vezi aici filmul

 

va urma